Sisuturundus
Trennijutud
Trennijutud podcast inspireerib, suunab ning annab nõu, kuidas liikuda parema ja aktiivsema elustiili poole. Saatekülalisteks oma ala proffid nõu andmas. Podcasti juhib Maris Järva.
Saatejuht
Maris Järva
Episoodid
Kas sina saad igapäevaselt kätte piisava koguse magneesiumi? Kas tead üldse, miks magneesiumi meile niivõrd oluline on ja kui palju seda võtma peaksime? Kas magneesiumit vajavad ainult sportlased või peaksid seda kõik võtma? Kõigest sellest käis meile rääkimas Eesti esimese magneesiumivee looja Andres Randma.
15.05.2023 20 m
Kui arvutada kokku kõik need tunnid, mis me kulutame jõusaali sõitmiseks ja treeninguks valmistumiseks, siis kui palju kokku saame? Kaasaskantava jõusaali Robus Athletics asutaja ja juht Mikk-Alvar Olle arvutas enda näitel selle ajahulga välja ja sai aasta lõikes tulemuseks 12 päeva. Selle aja annab nüüd Olle loodud treeningvahend inimestele tagasi, et nad saaksid seda inimese kõige kallimat vara kulutada perele, lugemisele, sõpradele, saavutades samal ajal kõik oma treeningeesmärgid.
05.05.2023 1h 12 m
Üks trenniinimeste suurimaid hirme on saada küüneseen. See polegi nii utoopiline, arvestades vigu, mida paljud riietusruumis ja ühissaunades teevad.
31.10.2022 26 m
Inimene on loodud liikuma, mitte istuma või lamama. Liikumine on oluline füüsilise tervise hoidmiseks, kuid ehk isegi tähtsam vaimse tervise heaoluks. Piisav kehaline aktiivsus aitab igapäevaelus paremini toime tulla, mõtted selgena hoida ning tervelt ja pikalt elada. Golden Clubi treeningute juht Janika Koch-Mäe selgitab, millised treeningud peaksid regulaarse liikumise alla kuuluma.
30.09.2022 30 m
Kuidas süstida naistesse enesearmastust ja kindlust stiilsete spordiriiete abil? Uues podcast’is „Trennijutud” vestleb saatejuht Maris Järva trendika spordiriiete brändi Peachlabel looja Anet Põlismäega.
01.08.2022 25 m
Škoda MTB Kolmapäevakud ei ole tavaline rattaralli kindla stardiaja, rüselemise ja pukslemisega stardis ja finišis. Tegemist on individuaalse võistlusega, kus stardijoon on avatud kella 17st kuni 20:00ni ja ajavõtt kestab kuni kella 21ni. Seega ei pea töölt iga hinna eest kindlaks ajaks ennast läbi õhtuste ummikute võistluspaika suruma. Selline formaat võimaldab kasutada põnevamaid ja tehnilisemaid radu ja oma ratas ja sõiduoskus maastikul korralikult proovile panna. Trassile saab startida üksi või koos sõpradega. Tänaseks on toimunud juba võistlused Randveres, Kalevi-Liival ja Rohuneemes, eeloleva suve jooksul on igal teisel kolmapäeval tulemas aga veel üheksa starti - järgmine juba 15. juunil Sakus.
10.06.2022 24 m
Varsti kuuekümnendat sünnipäeva pidavad orienteerumisneljapäevakud on populaarsed ka täna. Nende korraldajad ütlevad kindlalt, et kõige olulisem on saada nauding liikumisest ja tunda ennast hästi. Igaüks saab orienteerumisega hakkama, nagu ikka on vaja alustada lihtsamatest radadest ja teha seda ideaalis koos kaaslastega.
07.06.2022 21 m
Uues Trennijuttude podcastis ajab saatejuht Maris Järva juttu Sportlandi Kõrvemaa nelikürituste korraldaja Mari Hütsiga. Jooksuürituste hooaeg on algamas ja jooksusõpradele ei ole kõiksugu võistlused mingiks uudiseks. Sportlandi neliküritus pakub huvilistele aga midagi rohkemat ja motiveerib liikuma aasta läbi.
03.05.2022 23 m
Seekord on saatejuht Maris Järval külas Ergo Kukk, kes ütleb, et Ironman finišisse jõudmine on siiani olnud tema elu kõige emotsionaalsem hetk.
14.04.2022 29 m
Saates "Trennijutud" on seekord külas Mati Lilliallik – Eesti suurimate jooksude korraldaja. Linnajooksudele saab nüüd registreeruda ka virtuaalselt! Kuidas see täpsemalt käib? Need, kes tahavad kohale tulla ja inimeste hulgas joosta, saavad saatest teada, millised jooksud tänavu toimuvad ja kuidas neile registreeruda. Distantse on erinevaid, nii et oma ürituse leiavad nii algajad kui ka kogenumad jooksjad. Kõigi etappide läbinute vahel loositakse välja ka hulgaliselt põnevaid auhindu! Tasub joosta! Kuula lähemalt saatest!
13.04.2022 22 m
Seekordses tervisliku eluviisi ja harrastusspordi podcastis " Trennijutud" on saatejuht Maris Järval külas Ööjooksu peakorraldaja Marko Torm.
13.04.2022 25 m
Trenniinimestele mõeldud toidulisandite riiulid tunduvad olevat eriti kirjud. Kes millise valiku teha võiks ning mida kasulikku leidub neis trennikaugele inimesele? Nendele ja veel paljudele teistele treeningute ja hea vormiga seotud küsimustele leiab vastused uuest Trennijuttude podcastist, sest külla on kutsutud Fitit.ee e-poe asutaja Risto Laeksi ja personaaltreener Maiko Heinsalu.
29.11.2021 39 m
“Tavaline energiajook ei anna energiat, vaid pelgalt ergutab organismi, kasutades selleks organismis olemas olevaid aineid,” selgitab Aivo Nadel. Energiajookide põhikoostiseks on kofeiin ja B-grupi vitamiinid, mis ongi mõeldud organismi lühiajaliseks turgutamiseks. Seega võtavad need pikas plaanis organismist pigem ära ning ka hilisem taastumine peab olema selle võrra parem, kirjeldab ta.
04.11.2021 25 m
Millisest materjalist trenniriided valida? Mille järgi osta spordirinnahoidja? Mis võiks olla spordiriiete puhul järgmine suur trend ja kas Eesti on selleks valmis?
01.10.2021 24 m
Seekordses saates „Trennijutud” tuleb juttu kehast, täpsemalt naisekehast. Saatejuhil Maris Järval on külas Shalini, kes korraldab online-treeninguid GraceFit.
31.08.2021 36 m
Podcast’i „Trennijutud“ järjekordses episoodis käis külas Reio Vilipuu Taastusravikliinikust, kellega räägiti taastusraviks vajalikest abivahenditest, uuringutest ning füsioteraapia ja lümfiteraapia teenustest.
28.05.2021 32 m
Kui oled mõelnud kunagi oma korvpalli-, tenniseväljaku või spordiplatsi loomisel, saad vastuse paljudele küsimustele, sest „Trennijuttude“ külaliseks on spordiareenide rajaja Mario Luik.
14.05.2021 29 m
“Trennijutud” uues episoodis võetakse luubi alla kodused treeningud, ning jagatakse nippe koduses keskkonnas hea vormi ja enesetundeni jõudmiseks. Täna on stuudiosse kutsutud sharpfit.ee virtuaaltreeneri keskkonna looja ja personaaltreener Hendrik Oviir.
24.03.2021 29 m
Hea äraolemise ja mõnusa elu tagamiseks tuleb panna suurt rõhku neljale suurele “vaalale”: kosutavale unele, igapäevasele füüsilisele pingutusele, tervislikule toitumisele ja vaimse tervise värskusele.
18.02.2021 41 m
Mõned aastad tagasi tuli turule teenus, millest sai piltlikul ühenduslüli spordiklubide ja treenijate vahel, suures osas ka ettevõtete vahel, kes soovisid pakkuda oma töötajatele võimalust valida ise spordivõimalus. Tänaseks on Sport ID vahetanud oma nime Stebby vastu ja portaali looja Marti Soosaar ütleb, et nemad on piltlikult heaoluteenuste turuplats.
04.02.2021 30 m
Kuuenda „Trennijutud” saate teema on seotud tervisliku ja jätkusuutliku spordiga. Ühest olulisest komponendist – taastumisest – ja taastusvahenditest käisid rääkima oma ala profid füsioterapeut ning aasta treener 2019 Indrek Tustit ja Medpointi tegevjuht Karl Lumi.
07.01.2021 42 m
Viiendas „Trennijutud” podcast´is käisid rääkimas HAF treeningstuudio looja Enely Sarapuu ja stuudiote manager Elina Kaasik uutest ja põnevatest treenimise võimalustest, kusjuures neist ühe puhul kasutatakse lausa elektriimpulsse. Mõnda treeningut saab teha koguni pikutades, kuid “treeningu” mõju kehale on endiselt märkimisväärselt kõrge.
22.12.2020 51 m
Perearst Konstantin Ivanov räägib saates, kui elutähtsal kohal on magneesium meie organismis, mis reguleerib paljusid protsesse kehas.
14.12.2020 30 m
Kolmandas „Trennijuttude“ podcast’is on külas füsioterapeut Georg Laasik, kes räägib ületreenitusest, sellest välja tulemisest ning ka kodus treenimisest.
08.12.2020 48 m
„Trennijutud“ teises episoodis on saatekülalisteks Reval Sport treenerid Siim Kelner ja Ülle Ptselovodova, kes annavad kasulikku nõu treeningute alustamisel ja endale sobiva koormuse leidmisel.
28.11.2020 45 m
Saatejuht Maris Järva ning Rademari treeningvaldkonna juht Kert Olle vestlesid esimeses saates trenniriietest, nende materjalidest ja spordijalanõudest. Kuidas valida õiget treeninguriietust? Mida peaksin teadma, kui plaanin osta uusi jooksutosse? Millistest materjalidest on tehtud ilmastikukindlad spordiriided?
24.11.2020 34 m