Luminor panga jätkusuutlikkuse juht Kadri Vunder ütles, et paljud Eestis tegutsevad ettevõtted ei adu veel, kui palju avaldab juba paari aasta pärast nende äritegevusele mõju see, kas nad järgivad jätkusuutlikkuse põhimõtteid või mitte.

„Juba praegu näeme, et järjest suureneb surve klientide ja partnerite poolt, aga ka finantssektori regulatsioonide poolel, et ettevõtted mõtleksid vastutustundlikult. Aga see ootus ühiskonnas järjest tugevneb ja vastavalt sellele suureneb ka teenuse pakkujate hulk,“ rääkis Luminori ettevõtete panganduse juht Indrek Julge trendidest.

Korduvkasutusega veopakendi teenust osutava Bepco juht Margus Ärm sõnas, et esmalt tuleb ettevõtte tegevust vaadata keskkonnajalajälje vaatenurgast ja seejärel planeerida tegevusi ning rahalisi vahendeid otsuste elluviimiseks.

„Tehtud kulutusi saab vaadata pigem kui investeeringuid ettevõttesse. Näiteks kui veel aasta-paar tagasi oli ettevõtjate seas kahtlejaid, kas otsustada päikesepaneelide kasuks või mitte, siis tänaste energiahindade tõusu valguses on need ettevõtted, kes tegid selle investeeringu, kindlasti plussis,“ tõdes Ärm.

Luminori podcast’is arutletakse, kui palju mõjutab tulevikus ettevõtete krediteerimistingimusi jätkusuutliku tegevuse aspekt. Saates räägivad Luminori jätkusuutlikkuse juht Kadri Vunder ja Luminori ettevõtete panganduse juht Indrek Julge ning kliendi vaadet annab edasi Bepco tegevjuht Margus Ärm.

1x
00:00

Jaga
Kommentaarid