„T-34“ monumenti ümbritsev sai täna, 16. augustil võrdlemisi kiire lõpu. Varasel hommikutunnil aeti kohale politseiekipaaž, seati sisse perimeeter, ning nelja tunni möödudes oligi poleemikat tekitanud sõjamasin Viimsisse muuseumi poole teel. Nädalaid valitsusele muret tekitanud küsimus näis mõneti olevat haihtunud õhku. Kas siiski?

1x
00:00

Siseminister Lauri Läänemets enne järgneva 24 tunni sisse mahtuvaid sündmusi hõisata ei tihanud.

„Tänane päev ei ole läbi. Peame ootama ära, mis toimub õhtul, kui inimesed tulevad töölt koju. Võib-olla mõned napsutavad, sealt tulevad ideed. Siis tuleb öö. Siis tuleb homne päev. Ja siis vaatame, kas saame hinnangu anda olukorrale,“ märkis siseminister saates.

Kultuuriminister Piret Hartman väisas teisaldamise taustal parasjagu Ida-Virumaad: paika, mille Eestiga sidumine on valitsuse poolt mõneti tema õlgadele asetatud koorem. Järgmisel nädalal esitleb ta kolleegidele ideid, millega Kirde-Eestit ülejäänud riigiga paremini ühte põimida.

Millele ta põhirõhu asetab? Kuidas hinnatakse tanki rolli integratsiooniprotsessile paugu andmises? Ning miks arvab üks külalistest, et praegu poleks tark valitsusel sunni jõul Narvas punakangelastega seotud tänavanimesid lahti kangutama asuda? Kuula seda ja rohkematki saatest enesest.