PPA tegi hiljuti tõukeratastele keskenduva reidi ja tulemused ei olnud kiita: 150 kontrollitud kergliikurijuhist 32 olid purjus, neist kolm ka alaealised. Suvel juhtus päevas keskmiselt 2,2 kehavigastustega tõuksiõnnetust - võrdluseks autode 3,1. Aga kumbasid on märgatavalt rohkem? Lisaks varjutati juba augustis eelmise aasta vigastatutega tõuksiõnnetuste hulk - 279 vs 222 terve 2021. aasta peale.

Muidugi räägime ka kütusest - langenud naftabarreli hind kajastus lõpuks ka posti otsas. Gaasi osas me parem ei ennusta - olukord on liialt plahvatusohtlik. Eelmise aasta augustiga võrreldes on tarbijahinnaindeks Eestis 24,8% kõrgem, diisel 47% ja bensiin 30,5%, maagaas lausa 244,2%.

Teada on ka augusti Euroopa automüüginumbrid - üle 13 kuu on saavutatud uute sõiduautode müügi kasv, milleks on 4,4%. Siiski jääb u 650 000 uut registreeritud autot kõvasti alla pandeemiaeelsele müügile - seega tegu on siiski kasvuga madala võrdlusbaasi tõttu.

Nädala börsiuudis puudutab Porsche IPO-d ehk aktsiate esmaemissiooni, samal ajal püüavad kapitali kaasata ka elektrisõidukeid tootvad ja edasi toota soovivad idufirmad Lucid ja Nikola. Mõlema mainitu aktsiad on siiski aasta lõikes kõvasti kukkunud - vastavalt 60 ja 45%.

Räägime ka uue pisi-Jeepi vastavalikustatud nimest, Bugatti ja Rimaci uuest tööjaotusest, Fordi registreeritud uuest kaubamärgist ning Mustangist - ei, mitte Mach-E-st, vaid sellest õigemast. Elon Muski ja Twitteri kohtusaagas on olnud arenguid, samas sadas Teslale kaela uus hagi.

Nädala „proovisõiduauto“ oli värskelt esitletud Mercedes-Benz T-klass, millega me paraku veel sõita ei saanud. Odavaima MB mudeli hinnad algavad 24 990 € juurest - millised olid esmamuljed?

Stuudios on autoajakirjanikud Veli V. Rajasaar ja Indrek Jakobson. Saadet saab kuulata allolevas pleieris. Külasta ka saate Facebooki- ja Instagrami-lehte, kust saad jooksvat infot automaailma kohta ning näha proovisõiduautodega seonduvat.

1x
00:00