Sel nädalal alustame kohe kütuserubriigiga - barrelihinna nina on allapoole ning see on ka posti otsas kajastunud. Mis on aga vaat et olulisemgi, on see, mida teevad kasutatud autode hinnad Ameerika Ühendriikides - need langevad. Üle pika aja, aga langevad - ja tundub, et see trend on vaikselt ka Euroopasse jõudmas.

Nädala põhiteema on aga hiinlaste elektriauto Xpeng G9, mis lubab suuri uuendusi - luksuslik linnamaastur saab 480 kW laadimisvõimekuse, mis võimaldab 15 minutiga laadida 10-80% või 600 km. Et tegu poleks vaid ideaalmaailmas saavutatava lubadusega, hakkab firma ka oma laadimistaristut püsti panema.

Lisaks aga lubatakse Lidari ja veel 31 anduri ja kaamera toel sõiduabisid, mis Tesla Autopiloodile ja Full Self Driving paketile silmad ette teeb.

Juttu tuleb ka täiselektrilisest Škoda Octaviast, milleni on siiski aega - kuid see tuleb. VW ID Buzz Cargo sai prestiižse auhinna, VW näitas ka uut Amaroki ja Multivan Editionit. Räägime ka sellest, mis kuulsa täheühendi Opel taaselustab.

Pikemalt peatume Dacia tulevikustrateegial, mida Pariisis esitleti. Nädala börsiuudis tuleb Fordilt, Tesla aga valmistub „kratipäevaks“. Mis see on ja mida Tesla selle raames plaanib, kuuleb lähemalt saatest.

Nädala proovisõiduauto oli Citroën CX5, nädala automõte puudutab romusõidukeid ja nende vähendamist, milleks on varsti isegi tulemas üks algatus.

Stuudios on autoajakirjanikud Veli V. Rajasaar ja Indrek Jakobson. Saadet saab kuulata allolevas pleieris. Külasta ka saate Facebooki- ja Instagrami-lehte, kust saad jooksvat infot automaailma kohta ning näha proovisõiduautodega seonduvat. Head kuulamist!

1x
00:00