Yanu puhul tegemist täisautomaatse ja nutiajul baseeruva baarirobotiga. Masin meenutab kujult ehk seent või klaasi. Tal on üks käsi, mis võimaldab tunnis kokku segada sadu kokteile. Adojaan ütleb, et enamasti saab kiiruse osas takistuseks tellija, mitte roboti kiirus. Miks sai robotile pandud käsi, mitte lihtsalt tila, kust jook välja voolab? Ikka sellepärast, et oleks võimalikult baaritööle sarnane elamus. „Hetkel töötame välja võimalust, et panna masinale külge ka õlle- ja vahuveinikraanid. Suvi on tulemas ja seda meilt küsitakse,“ räägib Adojaan.

Mis baarist saadavat elamust puudutab, siis üks, mille kohta sageli küsitakse, ent mida (vähemasti hetkel) veel pole, on roboti võimekus inimesega suhelda muul moel, kui tellimuse võtmine ja täitmine. Ehk siis kiirust vajavates olukordades on ta potentsiaalselt hea abiline, aga baarmenist sõbra või murede kuulaja rolli robot veel niipea ei võta. Niisiis, baarmene robot tööta ei jäta, küll aga võiks ideaalis olla tegemist hea partneriga, kes võtab enda kanda lihtsamad kokteilid. „Samal ajal saab koolitatud miksoloog panna kokku midagi tõeliselt unikaalset,“ lisab Adojaan.

P.S. Huvilised saavad robotit näha ja temalt jooki tellida Rotermanni linnakus.

Vaata lähemalt: yanu.ai

Saates tutvustas baarirobotit selle autor Alan Adojaan. Joogisaadet juhtisid ja robotilt kokteile tellisid Martin Hanson ja Keiu Virro. Küsimuste ja ettepanekutega kirjutage meile aadressile vala@delfi.ee. Jälgige meie tegevusi ka Facebookis ja Instagramis.