Targu16.11.23
16.11.2023
Kändude kõrvaldamine on üks sügisene töö
Paadunud aednik ei taha novembrikuus veel mitte talvepuhkusele jääda. Lund pole ning sekka eksib sajuta päevi. Kuigi need napid soojakraadid enam rohimisele ei innusta, on raietööd siiski täitsa omal kohal.
Keeruline lugu paju istutamisega
Pajud on üldiselt toredad, kui nad just vahel liiga pealetükkivad poleks. Nõnda on neil mõneti umbrohupuu-põõsa mekk juures.
Villased esemed nõuavad pesemisel erikohtlemist
Käes on aeg, mil meie lahutamatuks kaaslaseks on saanud villased kampsunid, sokid ja sallid. Et väärtuslikud villased esemed kaua kenad välja näeksid ja aastaid kestaksid, on vaja nende eest ka eriliselt hoolt kanda.
See võimsa väega taim turgutab tervist ja muudab ka toidu imemaitsvaks
Harilikku kurkumit ehk harilikku kollajuurt (Curcuma longa) on Aasias hinnatud ja kasutatud väga pikka aega, olles asendamatu toitude maitsestaja, kuid ka väärtuslik terviseturgutaja.
Õige valgustus muudab pimedad sügisõhtud hubasemaks
Pimedatel sügisõhtutel saab kodu lihtsasti hubasemaks muuta, kui valida ruumiga sobiv valgustus. Olgu valguslahendus minimalistlik või silmapaistev, põrandal või laes – peamine on, et see toetaks kodust elu ja oleks ohutu kasutada.
Täna on kadripäev! Vanad eestlased pidasid seda naiste pühaks ja talve alguse tähiseks
Kadripäeva on läbi sajandite eelkõige seostatud karjaõnnega, sest olulisel kohal oli kõik karjaga seonduv. Kuna teadaolevalt oli kari peamiselt naiste hoole all, siis nimetatakse kadripäev just naiste pühaks. Mida selle päevaga pühitsetakse ning kas vanad kombed on säilinud ka tänapäeva laste hulgas?
Lõkendav jaapani kontpuu võlub uhke sügislehestikuga
Oktoobri lõpul pistis metsaaia serval ühtäkki kontpuu lõkendama. Õigemini on seal neid lausa kaks. Tegu on jaapani kontpuuga (Cornus kousa).