Targu Talita 30.11.23
30.11.2023
Miks peab sauna küttes alati paar halgu varuks hoidma? Saunaminister vastab põletavamatele küsimustele
„Just seda raamatut oled ju ammu oodanud,“ nii kirjutasin oma vastse saunaraamatu avasõnas. Selgitasin, et kaante vahel on kokkuvõte kõigest, mida paljud saunasõbrad on saunatamise kohta teada tahtnud, aga võib-olla ei ole küsida osanud või pole võimalust olnud. Aga nüüd panin kõik tähtsamad saunaküsimused kaante vahele, kokku 365 tükki.
Makluura „apelsine“ ilmselt Eestis veel niipea näha ei saa
Harilikku makluurat (Maclura pomifera) tunnevad Eestis üldiselt vaid suurimad dendrofännid. See nägus lehtpuu ei ole meie tingimustes üldsegi mitte kindel tegelane.
Maarahva kalender: jõulukuu ehk detsembri pehmed ja kõvad ajad
Jõulukuu, ka talviste-, talsi- ja talsipühakuu.
Thuni külvikalender detsembriks: milline on õige päev jõulukuuse mahavõtmiseks?
Maria ja Matthias K. Thuni järgi
Särav piimalill rõõmustab õitega ka talvel
Jõulutähe ehk kauni piimalille kõrval on särav piimalill (Euphorbia milii) üks neid tänuväärseid toataimi, mis õitsevad aasta kõige pimedamal ajal. Nii sobib ka kristusekrooniks nimetatud särav piimalill hästi jõululilleks.
Munarestidel on üks hoopis põnev kasutusvõimalus
Kapinurgas seisid kaks valget plastist munaresti, mis olid ilusad, kuid ei leidnud eriti sihtotstarbelist kasutust. Veidi mõelnud, leidsin restidele hoopis uue kasutusvõimaluse.
Kodu pühadeootele: millised on selle aasta jõulutrendid sisekujunduse osas?
Detsember ja advendiaeg on kohe käes ning aeg oma kodu jõuluootele seada, et aasta pimedam osa mõnusamaks muuta ja pühademeeleolu luua.
RETSEPTID | Krõmpsuv pubitoit ja kiirpitsa: 2 ideed kiireks ja maitsvaks õhtusöögiks
Pimedad talveõhtud on pikad ja neid muudavad mõnusamaks maitsvad õhtusöögid. Kui soovite rõõmustada lapsi ja meesperet, siis on omal kohal kindlasti pitsa ja pubi stiilis krõbeda paneeringuga grilljuust.
TEE ISE | Piparkoogitaina valmistamises pole midagi keerulist
Kohe on käes esimene advent ja piparkoogihooaeg ongi avatud! Kuigi esmapilgul võib keeruline tunduda, ei ole piparkoogitaina valmistamine raskem kui mis tahes küpsisetaina tegemine.
JUHIS | Kuidas ingverit üle talve hoida?
Pistsin läinud kevadel potti ingverimugula. See kasvas kasvuhoones päris tublisti. Enne külmi tõin ta verandale ja eemaldasin kuivanud pealsed. Kuidas oleks õigem ingverit ületalve pidada, kas jahedas või soojas?