Maaleht 04.01 1891 (1)
04.01.2024
Eestlane Ukraina rindel: venelased ei too isegi haavatuid ära. Mu silme all lasid oma taganeva üksuse maha
Eesti võitleja räägib avatud kaartidega, mis tunne on olla Ukraina sõjas rindel, milliseid ülesandeid on tulnud täita ning kuidas saada hakkama tunnetega, olgu nendeks viha või hirm.
Kaja Kallas: „Tahan olla peaminister neli aastat. Soovin ka lõpuks oma otsuste vilju nautida!“
Peaminister Kaja Kallas ütles Maalehele antud usutluses, et tema tagasiastumine ei muudaks midagi. „Probleemid ju jäävad. Ja kas mul on valikut? Me teeme neid asju ikkagi selleks, et Eesti jätkaks iseseisva riigina, et meil poleks sõda.“
Pätid petsid telefoni teel välja üle 2,8 miljoni euro
Inimesed andsid telefonipetturitele mullu üle kahe korra rohkem raha kui aasta varem. Pättide üks viimaseid uuendusi on reaalsete politseiametnike nimede ja auastmete kasutamine.
Puitmajatootjad ootavad valitsuselt päästerõngast
Viimase aastaga on puitmajade ehitus koos ülejäänud Eesti majandusega kukkunud sügavale kriisi. Lahendusi otsitakse nii kaugetelt turgudelt kui ka koostööst riigiga.
Hindrek Riikoja: soove uueks aastaks jagub, osa endale, veel rohkem teistele
Head uut aastat kõigile meie lugejatele! Mul ei ole küll tunnet, et eelmistest soovidest 364 päeva möödas oleks, kuid kalender on halastamatu ning tegelikult on vahepeal ikka väga palju juhtunud.
Lemmi Kann: automaks – riigikassa täitmine majanduse ja inimeste tervise arvelt?
Hiljuti korraldas Swedbank Eesti suurimas Facebooki rahatarkuse grupis Kogumispäevik küsitluse, mille tulemus ei ole üllatav – enamus vastas, et automaks nende käitumist ei mõjuta, sest auto olemasolu on möödapääsmatu.
KARIKATUUR | Elu uuel aastal
Valdek Alberi meretagune maailm • Sügav mõte
Dario Andrea Cavegn: Eesti inimestel on õigus ja kohus nõuda paremini töötavat valitsust
Ettevõtted ei panusta Eestis piisavalt ja ükski peenhäälestus seda parandada ei saa.
Kadri Simson: alati on võimalik mõnisada sammu veel juurde teha
Olen teinud oma elus mitu ringi ümber maakera. Neist kõige rohkem emotsioone ja uusi mõtteid olen saanud sel 40 000 km ringil, mille olen välja teeninud „kand ja varvas“ meetodil.
Argo Ideon: kardame kliimasoojenemist, aga kas me üldse teame, mis toimub maa all?
Islandi vulkaanipurske hiljutine teade tõi meelde ütluse, et oleme kõigest mutukad, kes klammerduvad seest hõõguva kivi külge, mis sööstab tohutu kiirusega läbi kosmose.
Hannes Rumm: naabrinaise kõdusti ja tema kuimla
Mind ei lase magada mõte naabrinaise kõdustist! Sellest prüsomiseks tehtud kõdustist, mis asub minu aia taga tema kuimla kõrval.
Eesti põllud on niivõrd saagirikkad, et suur osa viljast eksporditakse ka Aafrikasse
Käesoleval sajandil on meie viljakasvatajatel läinud üha paremini. Praegu suudetakse kasvatada teravilja mitu korda rohkem kui kodumaal tarvis. Ülejääk müüakse maailmaturul.
Uusi seadusi 2024: maksukoorem kasvab, toetused vähenevad ja tasuta bussisõit kaob ära
Alanud aastal kärbitakse suurperede toetusi ja kõrgem käibemaks näpistab kõigilt midagi. Samas jagatakse rohkem raha miinimumpalga saajatele, väikelaste vanematele ja pensionäridele.
Suhtenõustaja: Eesti mehed on pekstud poisid. Minu missioon on teadvustada vanemate vägivalda laste suhtes
Eneseabiõpikute kirjutaja ja kunstnik Tiina Tiitus tutvustab mõttemustreid, mis takistavad olemast õnnelik ja leida kallim kogu eluks: „Jutt, et igaüks peab oma risti kandma, on täielik lollus!“
UHKE KOGU | Pärnumaa pere sahvrist võib leida 46 erinevat moosi, mahla ja siirupit
Kaja ja Mati Ilvesel on Pärnumaal Vardja talu sahvririiulitel 46 eri sorti mahla, moosi, siirupit ja muud sissetehtud asja.
MAALEHE SUUR HOROSKOOP 2024 | Mida toob aasta tosinale päikesemärgile? Marilyn Kerro küsis kaartidelt järele
Maalehe suures horoskoobis teeb Marilyn Kerro põhjaliku ülevaate, milliseks kujuneb alanud 2024. aasta tosina päikesemärgi esindajale igas eluvaldkonnas.
Ma ei ole türklane, ma olen Ant
Eestlased kaitsevad oma maad ja ajaloos juhtunu tõttu suhtuvad mujalt tulijatesse ettevaatusega, räägib Türgi päritolu superstaarisaate võitja Ant Nurhan.
Ivo Linna mälumäng 239. Millal, kus ja kui kaua on Eestis lumi kõige kauem maas püsinud?
Maalehe mälumängus esitab Ivo Linna viis küsimust. Proovi, kas tead vastuseid!
NAERIS | Rahulolu-uuring näitas, et uuringuga ollakse rahul, kuid Eesti eluga mitte
PÕRGUPÕHJA LOOD
PIIBUJUTT
Hiiu
Jaan Kalda päevad on pea 60 aastat järjest alanud ilmavaatlustega
„Mu ilmavaatluste ajalugu algas pihta 1. jaanuarist 1963,“ ütleb Maalehe lugejale tuntud Jaan Kalda. Ta toob lauale suure hunniku kladesid ning päevikuid, kus see ajalugu päevade kaupa ka kirjas.
Sünoptik Kairo Kiitsak: ilm muutub pehmemaks, kuid varsti ähvardab uus järsk külma sissetung
Jaanuari esimesed päevad on olnud Põhja-Euroopas ja suures osas Venemaal pikaajalisest keskmisest külmemad, Lääne-, Lõuna- ja Kesk-Euroopas vastupidi, keskmisest soojemad.