Targu21.12.23
21.12.2023
Idapöögid Hiiumaa metsas
Pöögist mõeldes meenub enamikule üks ja ainus liik – harilik pöök (Fagus sylvatica). Hea et me siin Eestimaal sedagi kasvatada saame. Ülejäänud pöögi perekonna liigid on siinmail aga peaaegu tundmatud.
Kaunis pühade laud loob õige meeleolu
Kaunistatud jõululaud on kodus üks peamisi asju, mis piduliku pühade meeleolu loob. Et laua kaunistamine läheks sujuvamalt, tuleks ära otsustada kaunistuste teema, misjärel kaunistamine laabub nagu iseenesest.
Jõulueelne jalutuskäik Euroopa suurimas ballisaalis
Kui pimeduse tulekul löövad särama hiigellühtrid Viini linnasüdames Grabeni tänaval, meenutab see lai jalakäijate tänav oma pidulikkuses peatselt algavat Viini ballihooaega. Jõuluturud on samuti omaette vaatamisväärsus.
Tabanipäev on hobuste püha (26.12)
Tabanipäeva ehk tehvanipäeva nimetus teise jõulupüha kohta on rohkem tuntud Eesti põhjarannikul.
Pole ainult kristlik püha: meie rahvas juba muistsetest aegadest tähistanud jõule
Ehkki jõulusid seostatakse tänapäeval enamasti Kristuse sündimise pühaga, on meie rahvas juba muistsetest aegadest tähistanud jõule kui uue aastaringi algust.
Jõulusauna suurim nauding sünnib ... jaanipäeval
Viis olulist saunatarkust ja saunanippi jõulusauna kohta saunaministriks tituleeritud Rein Siku vastsest raamatust „Sauna vägi“, rõhutamaks, kui oluline on vähemasti kord aasta saunatades, nimelt just jõulude aegu aeg totaalselt maha võtta.
Teadlik koristamine on tulemuslik ja meeldiv tegevus
Kas koristamine on sinu meelest tüütu ja ebameeldiv kodutöö, millele kulutad tavaliselt väga palju aega? Kui nii, siis on vaja õppida selgeks õiged tehnikad ja omandada ka veidi teadmisi. Samuti tuleb endale teadvustada, et kõik algab mõtlemisest.