Targu4.01.24
04.01.2024
Imeline, kuid üürike jõulukuu kevad
17. detsembril saabus justkui kevad. Lumi sulas nii suure hooga, et Saaremaa sai üleöö peaaegu lumevabaks. Jah, kuigi vaid ajutine, oli see juba tervelt kuu kestnud varatalve järel siiski suisa imeline.
Vööthuul-sõrmkäpp on aasta orhidee 2024
Eesti Orhideekaitse Klubi (EOKK) valis 2024. aasta orhideeks vööthuul-sõrmkäpa (Dactylorhiza fuchsii).
Aedniku lohakus on lindudele-loomadele abiks
Tänavu tuli talv liiga vara ja liialt põhjalikult. Novembri lõpp ja detsembri esimene pool meenutas pigem tavapärast jaanuari-veebruari. Nii läks ka lindude-loomade elu ruttu raskeks.
Soojendavad vürtsikad talveteed
Tee on mõnusalt soojendav ja turgutav talvine jook, mida võib veelgi kasulikumaks ja maitsvamaks muuta vürtsidega.
Supid sobivad ideaalselt talvisele lõunalauale
Jõulud ja aastavahetus on möödas ning aeg taas tervislikumate ja kergemate söökide peale mõelda. Supp on alati väga hea ja praktiline söök, mis on toitev ning külmal ajal ka soojendav.
Vinüülplaatide taaskasutus
Vinüülplaadist saab vähese vaevaga vormida huvitavaid esemeid. Vana katkine plaat võib leida uue elu vaagna, lambikupli, salvräti- või kohvifiltrihoidiku, pliiatsitopsi või paberite jms hoidikuna.
Tahad saavutada oma eesmärke? Õpi aega teadlikult ära kasutama
Aastavahetus on ilmselt paljude jaoks elumuutev aeg, sest siis mõeldakse tihti endale uusi eesmärke, mida soovitakse saavutada. Siinkohal ongi õige rääkida ajaplaanimise teemast, sest aeg on asi, mis ei peatu ja mida ei ole mitte kuidagi võimalik peatada ega ka tagasi kerida.
Kuidas hoida vannituba hallitusest vaba?
Vannituba kipub olema niiskeim ruum majapidamises. Kui vannitoas puudub hea ventilatsioon ning kui seadmed ja mööbel on paigaldatud soovitusi järgimata, võib kogunenud niiskuse tõttu tekkida tervisele ohtlik hallitus.