Targu11.01.24
11.01.2024
Hübriidlepad võiksid olla väärt ilupuud
Sorteerides oma suviseid fotosid, jäid ette mõned iselaadsed lepapildid. Need olid üles võetud pärast jaanipäeva Hiiumaal Tilga karjääris, kus tähelepanu tõmbasid isevärki lepad.
Sebramustriline ohtlik iludus
Rippuv sebralill (Tradescantia zebrina) on dekoratiivne toataim, mida hinnatakse tema ilu ja lihtsa hooldusvajaduse poolest. Taim on kiirekasvuline, teda on kerge pidada ja ta on väga ilusate lehtedega.
Nuudipäev on viimane jõulupüha (13.01)
Nuudi- või ka kanutipäeva peetakse üheks viimaseks jõulupühaks.
Pikleri redel arendab nii lapse iseseisvust kui ka loovust
Pikleri kolmnurk ehk redel ehk ronimiskolmnurk on viimastel aastatel väga populaarseks muutunud väikeste lastega kodudes ja mängutubades.
Kaks ajaloolist küpsetist
Jõulude ja aastavahetuse maiustuseks on aastasadu olnud maitsvad küpsised ja eriti piparkoogid. Kui piparkooke sai küpsetatud rohkesti, annavad need tooni veel ka uue aasta alguses.
Tänavuse aasta lindu teavad paljud, looma aga vähesed
2024. aasta loomaks on valitud harilik saarmas, aasta linnuks aga endelinnuks peetav kägu.
Füüsikat teades muutub ka saunaskäik mõnusamaks
Saunas leili visates märkame sageli, et samasuguse temperatuuri juures tajume saunakuumust erinevalt. Soojatunnet mõjutab kombinatsioon mitmest asjast ja üks väga oluline näitaja on kastepunkt.
RETSEPTID | Kartulist saab kooki, pirukaid, vormirooga ja mida kõike veel!
Kartul on eestlaste laual leiva kõrval olnud üks olulisemaid toiduaineid. Seda just seetõttu, et kartul on maitsev, toitev ja samas ka üsna odav, sest enamasti kasvatati kartuleid kodusel põllumaal.