Targu18.01.24
18.01.2024
Isevärki igihaljas rattapuu
Rattapuud (Trochodendron aralioides) võib pealiskaudsel vaatamisel ehk rododendroniks pidada. Nii on arvanud ka mu aiakülalised. Olen siis varmalt tõtanud seletama, et rattapuu ei ole mingi rodo.
Tee ise: loodus joonistab puidule mustreid, mis on sisekujunduses ülimalt efektsed
Vahel leiab kordumatuid mustreid kõige veidramatest kohtadest, ja kui on silma nende märkamiseks, saab neid edukalt ka kasutada. Nii võib ise tekkinud dekoratiivsete pindadega elavdada sisekujundust.
Sigaretisuits muudab toataime passiivseks suitsetajaks
Toataimi mõjutavad kasvukoha valgus-, niiskus- ja temperatuuriolud, kuid inimtegevuselgi on taimedele otsene mõju. Näiteks suitsetamine pärsib toataimede fotosünteesimist ning muudab lehtede ja õite välimust.
Sisekujundaja nipid: sama elutuba, aga ruumi on kaks korda rohkem
Pere jaoks on elutuba ruum, kus kõik koos enim aega veedavad. Sageli on sellistel tubadel mitu funktsiooni: puhkeala televiisori vaatamiseks ja raamatute lugemiseks, lasteala mängimiseks ning ruum ühiseks einestamiseks.
Kasvata poest ostetud sidrunist puu! Paar nippi, kuidas külvata ja millist mulda valida
Kuni väljas on veel talv ja külviaeg kaugel, võib oma külvamishimu leevendamiseks panna potti kasvama tsitruste seemneid. Just talvel sööme tsitrusvilju enim ja neist pärit seemnetega katsetada tasubki.
Rahu-palmlehik on pigem kuuse, mitte palmi sugulane
Üks külaline kiitis mu toas kasvavat palmi, kuigi enda teada mul ühtki palmi ei ole. Ta kiitis mu rahu-palmlehikut (Cycas revoluta), mis üksnes palmi meenutab. Kuidas asjad rahu-palmlehikuga tegelikult on, peab pikemalt selgitama.
RETSEPTID | Granaatõun lisab muidu tavalisele toidule maitset ja särtsu
Talv on granaatõuna aeg, kui võiks seda rohkem osta ja süüa. Seda iseloomuga vilja tasub proovida, mis sest et teda on tüütu puhastada. Tänu sellele ongi lootust, et puuvili ei saa liiga kähku otsa, vaid nokkimist jätkub terveks õhtuks.