TarguHT1.02.24
01.02.2024
Hea rüht kujuneb lapseeas ja tagab hea tervise kogu eluks
Hea rüht kujuneb lapseeas ja tagab hea tervise kogu eluks. Rühihäirete süvenemine võib kaasa tuua probleeme kiirest väsimisest, pea-, kaela- ja seljavalust ning funktsionaalsetest häiretest tõsisemate terviseprobleemideni.
B-grupi vitamiinidel on organismis ülioluline roll
B-grupi vitamiinid on B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 ja B12. Nende roll on hoolitseda inimese närvisüsteemi, reaktsioonikiiruse, keskendumisvõime ja mälu eest, samuti südame, aju ja närvisüsteemi eest. Nad osalevad energia tootmisel, punaste vereliblede moodustamisel.
Soolestikul on oluline osa ka immuunsüsteemi töös
Enamik inimesi teab, et soolestiku roll on toidu seedimine. Tegelikult osaleb soolestik olulisel määral ka immuunsüsteemi töös. Seega saame soolestiku kaudu oma immuunsust toetada.
Köha ja nohisemine ei jäta rahule? Kuidas leevendada külmetushaiguse sümptomeid
Külmetushaiguse sümptomid ei teki kohe, kui viirusega nakatud. Haigus kujuneb tavaliselt paari päeva möödumisel nakatumisest. Küll aga muutub haigestunud inimene teistele nakkusohtlikuks juba haiguse peiteperioodil. Seega võib nakkusallikaks olla väliselt (veel) terve inimene.
TABEL | Silmadele hädavajalikud vitamiinid ja kust neid saada
Silmad on keha kui terviku osa ja silmanägemist mõjutab kõik, mis meie kehas toimub. Paljud haigused avaldavad mõju ka silmadele, ning sellel, millist toitu me sööme, on oma roll nii meie üldisele tervisele kui ka silmanägemisele.