Targu8.02.24
08.02.2024
Vastlapäev juhatab sisse pika paastuaja
Vastlapäev on üks tuntumaid ja armastatumaid tähtpäevi, mille traditsioonid on jõudnud tänapäeva.
Kameeliad hullutavad oma talvise õitsemisega
Kameeliad on ilusad. Igihaljad läikiva tumerohelise lehestikuga põõsad, mis hullutavad oma talvise, lausa ebamaiselt mõjuva õitsemisega.
Tammed, mis ka talvel lehtedest loobuda ei raatsi
Igihaljaid tammesid me siin põhjamaal kahjuks kasvatada ei saa. Aga toredad on ka need tammed, kes okstel kuivanud lehtedest talveks loobuda ei raatsi.
Läiklehine lubikas tunneb end Eestis hästi
On tegelikult päris üllatav, kui vastupidavaks on meie kliimas osutunud läiklehine lubikas (Sesleria nitida). Oma päritolult on ta ju täielik lõunamaalane, kasvades looduslikult Kesk- ja Lõuna-Itaalias, üks alamliik koguni Sitsiilias.
Milliseid tingimusi vajab kasvamiseks laose datlipalm?
Kasvatan juba kolmandat aastat toapalmi, millel nimeks laose datlipalm, kuid ta ei näe kuigi hea välja. Ma ei ole märganud, et ta eriti oleks kasvanud ja nüüd hakkavad ka lehed pruunikaks tõmbuma. Mida peaksin ette võtma?
Ristõielised söögiks, silmailuks ja rohimiseks
Ristõielised on suur ja ülimalt põnev sugukond õistaimi ning sellesse sugukonda kuuluvate taimedega puutume kokku sageli.
Slaavi köögi rammusad road viivad keele alla
Paari viimase aastaga on meil tekkinud mitmeid Ukraina söögikohti, kus vaprad sõja jalust põgenenud ukrainlased omakandi toite pakuvad. Slaavi köök on meile tuttav juba sajandeid ja ehkki vahepeal oleme vaimustunud küll Aasia, küll Itaalia köögist, on slaavi toitudes midagi meile väga omast.
Lielstraupe loss on kui tükike Kesk-Euroopat
Talvisel ajal on hea meenutada läinud suve reise ning sekka plaanida midagi uueks soojemaks aastaajaks. Olgu siinkohal üks vihjelugu Lielstraupest.
Lihtsad nipid, kuidas sisustada elutoaga ühendatud avatud planeeringuga kööki
Uut kööki planeerides või praegust uuendades tuleks esmalt mõelda selle funktsionaalsusele ja mugavusele. Elutoaga ühendatud köögis pole ka kord ja harmooniline välimus vähem tähtsad.