Targu22.02.24
22.02.2024
Mahoonia on väärt ilupõõsas, mis talub siinseid talv nurisemata
Üks talvise aia pilgupüüdjaid on läiklehine mahoonia (Mahonia aquifolium). Tundub tegelikult üsna uskumatu loona, et säärane põõsas on Eesti oludes pikka aega oma vastupidavust tõestanud.
Ümmargune nahkkarp
Nahk on mõnus jõukohane materjal käsitööhuvilistele ning nahkkarbi kujundamisel saab rakendada palju fantaasiat.
Lihtne viis, kuidas vältida niiskuse tekkimist autosse
Tegin ühe väikese öökulli ja lisaks lõbusale väljanägemisele saab tema ülesandeks olla autos niiskusevalvur.
Kas teadsid? Tšillit saab kasvatada aasta ringi
Käisin aasta algul külas oma heal tuttaval Liial ning tema aknalaual lausa säras uhke tšillitaim, kaunadest tulvil. Kuidas siis nii saab? Saab ikka – kuigi enamasti oleme harjunud tšillit kasvatama kasvuhoones üheaastase taimena, on ta tegelikult mitmeaastane taim.
„Asi hakkab juba liustikku meenutama.“ Tänavune talv on iga aiapidaja õudusunenägu
Nii hirmlibedat talve ei mäletagi. Eks talvel on vaheldumisi külmetanud ja sulatanud enam-vähem alati. Ent sageli on maapind püsinud vaid veidikese külmununa või vahel hoopis sula. Tänavu on aga teisiti.
Kolm nõuannet autojuhile krõbeda pakasega võitlemiseks
„Minu autoga seda ei juhtu!“ arvab enamik Eesti autojuhte enesekindlalt ja jätab oma neljarattalise sõbra rahulikult 15–20 külmakraadi kätte. Tõehetk saabub kiirel hommikul, kui selgub, et auto ei ilmuta külma tõttu üldse elumärke.
Praktiline hoidik töövahenditele
Käsitööd tehes on alatasa probleem, kuhu panna töövahendid. Asjadekuhja alt on neid keeruline leida, sahtlist jällegi ebamugav võtta. Parim lahendus oleks üks taskutega hoidik.
Kas inglitrompetit saab kodus paljundada?
Inglitrompetit peetakse eksootiliseks ja pirtsakaks taimeks. Kas tema paljundamine võiks ka kodustes tingimustes õnnestuda ja millal oleks selleks parim aeg?
Neli imemaitsvat eestimaist suupistet vabariigi aastapäevaks
Nõo Lihatööstuse tehnoloog ja tunnustatud kokk Marko Kokmann valmistas vabariigi aastapäeva peolauale kiluleibadele vahelduseks uudsed eestimaised suupisted.
RETSEPT | Vabariigi aastapäeva pidustustele panevad kena punkti hõrgud tuuletaskud
Nädalalõpu peolauale panevad punkti hõrgud küpsetised, olgu siis vastavalt maitsele kas soolased või magusad. Tuuletaskute täitmine pakub palju võimalusi.