Targu29.02.24
29.02.2024
FOTOD | Hämmastavate õitega orhideed Tallinna botaanikaaias
Tallinna botaanikaaia liigi- ja sordirikas orhideekollektsioon ei ole külastajatele avatud täies mahus. Kord aastas tuuakse aga selle varamu parimad esindajad kõigile vaatamiseks välja. Nii ka tänavu. Orhideepäevad kestavad 1.–10. märtsini.
„Elamise ümbrus on nagu sigadel üles küntud!“ Aiapidaja on püsti hädas mugulaid hävitava kahjuriga
Pöördun teie poole murega, sest meid kiusavad maipõrnika tõugud. Eelmisel paaril-kolmel aastal hakkasin aias märkama tõngutud auke. Asi läks aga hulluks eelmisel kevadel.
Kindamustrid, mis lausa innustavad kuduma
Vaatamata kliima soojenemisele, on meie piirkonnas ikka veel vaja kanda sooje kindaid. Ja miski ei sobi selleks paremini kui villased kirikindad, olgu siis sõrmikud või labakud.
Pannkook – lihtne ja maitsev roog, mille valmistamisel lase fantaasial lennata
Rõõmuks ei olegi palju vaja, piisab vaid päikeselisest nädalavahetuse hommikust, laual kõrguvast äsja küpsetatud pannkoogivirnast, kõrval moos või marjad.
KEVAD ON PAASTUAEG | Retseptid, mille abil paastuaja toidusedel maitsvaks muuta
Kristlikus kultuuriruumis teame, et pärast vastlapäeva algab suur paast, mis kestab lihavõtteni. Kuid samas on paastuaeg ka mitme teise religiooni järgijatel. Eri rahvaste paasturoad on põnevad ja kahtlemata ka tervislikud.
Looduskaitsjad on segaduses: miks peab mahetoitu pakendama?
Sageli tekib küsimus, miks peavad mahetooted olema pakendatud. Ostes tooteid, mis on justkui keskkonna- ja tervisesõbralikud, tundub vastuoluline, et neid ümbritseb pakend. Miks see nii on?
ÜLESKUTSE | Märtsis saab oma lemmikuid soodsamalt kastreerida ja steriliseerida
Eesti Loomakaitse Selts (ELS) kutsub kõiki kassi- ja koeraomanikke oma lemmikuid viima steriliseerimisele ja kastreerimisele, et vältida soovimatuid järglasi, jooksuaja põhjustatavat stressi ja ebameeldivat käitumist.
Bambused on eksootilised ning huvitava sümbolismiga taimed
Kiire kasvu ja efektse välimuse pärast on meie kodudes järjest rohkem hakatud kasvatama bambuseid, mis botaanilise nimetusega tegelikult on Sanderi draakonipuu (Draecena sanderiana).
Thuni külvikalender lubab valgusküllast märtsikuud
Maria ja Matthias K. Thuni järgi
Tahad põgeneda troopilisse kliimasse? Selleks tuleb sammud seada Tallinna loomaaia vihmametsa
Mis võiks olla mõnusam, kui pikalt kestvast talvest vaid mõne sammuga troopikasse jõuda? Just seda pakub Tallinna loomaaia uus Kagu-Aasia vihmametsa maja.