Targu21.03.24
21.03.2024
Kummaline iludus: koduaias saab kasvatada punase tüvega kaske
Vaadates päikeselisel hilistalvepäeval valge lume taustal vaskpunast tüve, võib täie veendumusega tõdeda, et see on kõige ilusam ja erilisem kask ülepea.
Oled hädas lindudega, kes ebasobivas kohas pesitsevad? Tegutseda tuleb juba varakevadel
Kevad on kohe käes ja lindudel algamas pesitsusaeg. Inimkaaslevad linnud hoiavad ikka inimeste ligi ning ka oma pesad ehitatakse sageli inimeste elupaikade lähedale, nii et neist majaomanikele tüli tõuseb. Selle ennetamiseks tasub juba varakult valmis olla.
Värvilisest kangast linnukesed
Lihavõttepühadeks tahaks kodu kuidagi erilisemaks muuta. Kevadised lilleseaded ja ajatatud oksad on omal kohal, värvilised munad samuti. Ka isetehtud värvilised linnukesed võib sättida pidulauale või riputada toekamale oksale.
Lisavalgusega kasvavad tugevamad taimed: kuidas leida sobiv taimelamp?
Varakevadisel taimede ettekasvatamise ajal on meil loomulik valgus väga napp. Taimelambist saab ettekasvatusel uskumatult suurt abi.
Bornholmi metshelmikas Hiiumaa metsas
Longus helmikat (Melica nutans) kohtame sageli varjukamates leht- ja segametsades, ka endistel ning praeguseni säilinud puisniitudel on ta tavaline. See on üks ilus meeldejääv kõrreline, keda tasuks varjuaiaski kasvatada.
Vaikne nädal möödub ülestõusmispüha ootuses (31.03)
Lihavõttepühad tähistavad Kristuse surnuist ülestõusmist vaikse nädala pühapäeval.
NIPID | Probleemide ennetamiseks peab taimekaitse algama juba enne külvi ja istutust
Enne aiahooaja algust on kasulik meelde tuletada, et haiguste ja kahjurite ennetamiseks saab palju ära teha juba enne istutamist.
RETSEPTID | Vitamiinid ja mineraalid söö sisse ikka toiduga: kolm suppi kaunviljadest
Kaunviljad on iidsetest aegadest tuntud kui kõrge toiteväärtusega toiduaine, mis pealekauba säilisid hästi, nii et kuivatatud ube, herneid ja läätsi sai kaasa võtta ka pikkadele reisidele.
Kuusk – igihaljas ja alati olemas
Kuusel on väga eriline roll nii looduses kui ka inimeste jaoks. Kuusepuul on meile pakkuda nii materiaalset kui ka vaimset tuge. Tal on tähtis osa traditsioonidel ja rituaalidel, toetab meid kurbadel leinasündmustel ja toob rõõmu jõulupuuna.