Targu28.03.24
28.03.2024
Paganlike juurtega lihavõttepühad Saksamaal
Saksamaal Baden-Württembergi liidumaal tähistatakse ülestõusmispühi väga erilisel moel, ühendades nii kristlikke kui paganlikke traditsioone.
Keemilised taimekaitsevahendid koduaias: võimalusel vältida, kuid kasutamisel käituda teadlikult
Koduaias taimi kasvatades on soovitatav kasutada looduslikke toimeaineid sisaldavaid taimekaitsepreparaate. Vaatamata sellele heale soovitusele, ei ole keemiline taimekaitse ainult suurtootmise pärusmaa, vaid on kasutusel ka koduaedades.
Thuni külvikalender aprillikuuks: Merkuur muutub kuu alguses retrospektiivseks
Maria ja Matthias K. Thuni järgi
Mahlakuu ehk aprill
Mahlakuu, ka mäha-, linnu- ja vetekuu.
Eriline, kuid õrnavõitu pajulehine tamm
Mõnikord olen aiakülaliste käest ühe kitsaste lehtedega põõsapussaka juures küsinud, et kellega võiks tegu olla. Ega ikka naljalt ära arvata osata, ja kui ütlen, et tegu on tammega, on üllatus päris suur.
Põlismänd keset maisipõldu
Põlised väljade keskel kasvavad männid tunduvad meie looduse vahest kõige kaunimate puudena. Paraku on selliseid üpris vähe, kuid seda erakordsemalt nad mõjuvad.
RETSEPT | Proovi midagi uut: marineeritud värvilised munad
Lihavõttepühade ajal värvime mune ja sööme neid ehk enam kui muudel aegadel. Kui muna tavaline maitse tundub liiga ühetaoline, tasub katsetada munade marineerimist. Marinaadi abil saab mune ka värvida.
Terekäsi üle aja ja aia
Seekord on MTÜ Rahvarõivas ning Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liit ulatanud terekäe nii üle aja eelmisse ja üle-eelmisse sajandisse kui ka üle aia ehk siis naabritele Soomes ja Lätis ning võtnud korraldada ühe uhke näituse, millel nimeks ongi „Terekäsi üle aja ja aia“.