TarguHT 4.04
04.04.2024
Kas mesi, küüslauk ja viinasokid aitavad viirushaigustega võidelda?
Viiruste hooaeg on täies hoos, kuid samal ajal ringleb külmetushaiguste ümber mitmeid uskumusi. Igas peres on omad meetodid, kuidas haigestumise sümptomeid leevendada. Kas neil on ka teaduslikku tõestust?
10 nõuannet ladusaks suhtluseks perearstiga
Mis juhtudel võiks pöörduda perearsti poole ja kuidas saame ise kaasa aidata, et suhtlus perearstikeskusega oleks ladus ning saaksime nõu ja ravi?
Kuidas hakkama saada kriipiva kuiva silma sündroomiga?
Silmade kriipivat kuivustunnet võivad põhjustada väga erinevad asjad: liigne ekraanide vaatamine, vale valgustus, kuiv õhk ning isegi mõned ravimid.
Naise õudusunenägu või vananemise loomulik osa? Menopaus võib kulgeda ka probleemideta
Menopaus ehk naise viljaka perioodi lõpp saabub enamasti 45.–55. eluaasta vahel ning sellega võivad kaasneda üsna ebameeldivad sümptomid. Õnneks on ka abinõusid, kuidas neid leevendada.
Reumatoidartriit – raske haigus, mille varajane ravi aitab vältida invaliidistumist
Krooniline liigesepõletik ehk reumatoidartriit on krooniline põletikuline haigus, mis paneb immuunsüsteemi liigeseid ründama. Kui seda õigesti ei ravita, võib haigus valu ja liigeste hävinemise tõttu liikumisvõimet suuresti vähendada.
Kas oskad eristada kahjutut löövet surmatõvest? Siin on 9 levinuimat haigust
Nahk on inimese kõige suurem organ ja nahal toimuvaid muutusi ei tohiks kunagi jätta tähelepanuta. Ka väikesest laigust või punnist võib alguse saada eluohtlik nahahaigus.
Levinuim haigus Eestis, mida esineb kõige rohkem just üle 40-aastastel naistel
Osteoartroos on kõige levinum liigesehaigus nii Eestis kui ka kogu maailmas. Täiskasvanud elanikkonnaseas esineb seda 20 % inimestest ning haigestumise sagedus üha kasvab koos rahvastiku vananemise ja ülekaalulisuse kasvutendentsiga.