Targu11.04.24
11.04.2024
„Niiskest põletismaterjalist hoolimata tekib tossu vähe.“ Aedniku nipid kevadiseks risupõletamiseks
Ühes korralikus aias sigineb paratamatult igasuguseid jäätmeid. Kui rohtsed värgid lähevad kompostiks, siis okstega on natuke keerulisem.
Haruldased tsuugad, mõni neist sobiks ka seedri aseaineks
Kui ebatsuugadest on ilmselt kuulnud paljud, siis tsuugadest teatakse hoopis vähem. Tsuugad on meie maal jäänud ikka veel võrdlemisi haruldaseks, ehkki kanada tsuugat (Tsuga canadensis) on Eestis kasvatatud juba üle sajandi.
REISISOOVITUS | Jaava saar: huvitavam kui Bali, eriti vulkaanisõpradele
Eestlastest reisihuviliste seas on viimastel aastatel väga populaarne sihtkoht olnud Indoneesia saar Bali. Samas tasuks lähemalt uurida ka arhipelaagi suurimat saart Jaavat.
Uuring kinnitab: inimene on kõige õnnelikum, kui sööb kartulit
Hiljuti korraldas vaimse tervise toetamisega tegelev organisatsioon Peaasi.ee küsitluse, et uurida, millised toidud teevad inimesi õnnelikuks. Sellest selgus, et kõige õnnelikumad on inimesed kartulitoite süües.
Vanast kampsunist ülevise
Selle vastu, et varakevadine tuul palitukrae vahelt sisse ei puhuks, on vanast kitsast kampsunist tehtud ülevise, mis mahub kenasti palitu alla ja pakub külmakaitset.
Kuidas hooldada pliiti? Õigesti hoolt kandes teenib see teid pikki aastaid
Pliidil on pikk eluiga ja head omadused vaid siis, kui kannate selle eest hoolt ning kasutate pliidile sobivaid nõusid.
VÄRSKE UURING | Need kaks harjutust langetavad kõrget vererõhku kõige paremini
Seni on arvatud, et vererõhku aitavad kõige paremini langetada just aeroobsed harjutused. Hiljutised uuringud näitavad, et haiguse ennetamiseks tuleks kasutada hoopis teist laadi füüsilist tegevust.
Noor kõrvenõges on vitamiinidest pungil: praegu on parim aeg korjamiseks
Kõrvenõges on kevadel üks esimestest, mis oma nina päikese poole sirutab ja meile rohelisi võrseid näitab.
Eesnäärmevähk hiilib vaikselt ligi: 8 sümptomit, mida tähele panna
Eesnäärmevähki on keeruline avastada: lisaks sellele, et erinevatel inimestel on eesnäärmevähi sümptomid erinevad, pole paljudel meestel sümptomeid üldse. Vähi varajaseks avastamiseks tuleks jälgida ka väiksemaid muutusi kehas.