LP 23.02.2024 (8)
23.02.2024
President Alar Karis: mina riigikogus pooli ei vali
Diktaatorite ja terroristidega on kord juba nii, et nad tunnistavad ainult jõudu, ning me ei tohi näidata üles nõrkust, sest see on vesi diktaatori veskile, ütleb president Alar Karis vabariigi aastapäeva eel Eesti Päevalehele intervjuud andes.
Olav Ehala: sõbrad utsitavad, et tegutse, ära jää leinama
Maestro, keda kogu tema sõprus- ja tutvusringkond tunneb pigem Olkuna, näeb välja ehk veidi hallim ja rohkem vimmas kui enne, aga ikkagi on temas alles palju sellest päikesepoisist, kelleks sõbrad teda alatihti nimetavad.
VIIS PILTI | Reetmisest reetmiseni. Zelenskõi kaks sõja-aastat
Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi näoilmed viimastest rahuhetkedest läbi kohe kolmandasse aastasse jõudva sõja räägivad oma loo. Lootus, valu, eneseusk. Ja kõike varjutab teadmine, et meie, tema sõbrad, pole suutnud kurjuse tõrjumises oma koormat kanda.
„Kui keegi saab tema tööd jätkata, siis on see Julia.“ Kes on Putini uus vaenlane Julia Navalnaja?
Kulisside taga abikaasa poliitilist elutööd toetanud ja seda jätkata lubanud Julia Navalnajat ootavad ees suured katsumused.
Aasta reklaamiagentuuri juht tegi kannapöörde asemel comeback’i. „Tundus, et on ikkagi liiga vara end ühiskonnast isoleerida“
Viimased poolteist aastat Tabasco reklaamiagentuuri juhtinud Karl Multer ütleb, et head nalja on meie ümber väheks jäänud. Koostöös Pakendikeskusega üritab agentuur seda tühimikku täita.
Usaldus Eesti ajakirjanduse vastu kasvab, ent tasapisi hiilib ligi meediaväsimus
Kaks aastat Ukrainas väldanud sõda on mõjunud siinsele meediale samal ajal nii positiivselt kui ka negatiivselt.
Urmo Soonvald: kaitsetahe pole pelgalt sõna Zelenskõi pusal
Kaitsetahe pole ainult sõna Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi pusal, vaid hoiak, ühiskondlik atmosfäär ja sisemine otsustuskindlus kodaniku südames.
NÄDALA NÄGU | Ivan Orav: kiluleiva saladus
Kiluleib on maailma kõige parem roog!
„Kui vaenlane peaks Tallinna jõudma, olen kohe eesrindel.“ Kuidas ärikonsultant ja endine tippsportlane Ussisõnu õppis
Tosin aastat reservis olnud endine tippsportlane Priit Aus kutsuti 2023. aasta sügisel Ussisõnade õppusele, kus teda koolitati Tallinna ümbrust kaitsma.
„Pidin õpilastele ütlema, et teistel on sõda ja meie siin tähistame seda, et meil pole.“ Missioonisõdurist koolidirektoriks
Ehkki endine missiooniväelane Raul Kadaste vahetas juba aastaid tagasi sõdurivormi direktoripintsaku vastu, puudutas Ukraina sõda teda liigagi lähedalt.
„Ma pole sellest kunagi saladust teinud, et vahepeal on väga halb olla.“ Miine jahtiv mereväelane Greete Mänd põeb siiani merehaigust
Mereväelane Greete Mänd on olnud merel ilma maa peal käimata ühtekokku ligi kaks aastat.
SOOMUSRONGI ANATOOMIA | Meid Vabadussõjas võidule aidanud rongides mängisid võtmerolli linatakk ja katlaraud
Vabadussõja müütilised tegelased soomusrongid on meie fantaasias ehk liiga võimsana kujutatud lihtsad sõiduvahendid. Kuid omas ajas olid need väga õigel kohal.
Vabadussõja uurija Siim Õismaa: kui Eesti ala sai vabaks, oli selge, et võideldakse oma riigi eest
Keerukas on mõelda, kuidas nägi maailma see inimene, kes otsustas vabadussõtta minna.
NAISED VABADUSSÕJAS | Anna Varesest sai Peeter Ronk. Mis ajendas naisi rindejoonele eluga riskima?
Kaks Vabadusristi. Kolmkümmend naist rindel, sajad abivägedes. Mõni läks koos mehega, teised koos sõbrannadega, mõni kohe päris üksi. Kes need vaprad naised olid?
VENE PILK | Vitali Bestšastnõi: Eestis võid olla enesekindel. Midagi sinuga ei juhtu
Viis põhjust, miks ma armastan Eestit
Uus hitt on sündinud! Hõrgutised Eesti vabariigi aastapäevaks
Ilmselt on enamikul eestlastel sel laupäeval laual munaga kiluvõileivad, kuid võimalusi häid kodumaiseid tooraineid kasutada on palju rohkem. Kolme lihtsa, kuid suus sulava roa tegemisel on aukohal hea kodumaine rukkileib, kohupiim, kartul ja kala. Toredat pidupäeva!
Hakkame sättima! Medal kodumaistele kunstnikele
Eestis on sadu firmasid, mis tegutsevad omasoodu ning toovad isegi välismaal meile au ja uhkust. Eesti sünnipäeva eel valisime välja kümme kaubamärki, millele kingiksime kuldse auraha.
Henessi Schmidt: pigem elan vaesemalt, aga haltuurat ma tegema ei hakka
Näitleja Henessi Schmidt pole kindlasti tüüpiline eestlane, kui asi heategevust puudutab. Miks ta kulutab oma raha ja aega Aafrika laste heaks?
Eesti laskesuusatajad pole maailma eliiti jõudnud tühjalt kohalt. „Iga põlvkond peab järgmistele toa soojas hoidma“
Ala traditsioonid, kamp andekaid sportlasi ning treenerite ja alaliidu tark tegutsemine on teinud püssiga suusatamisest vaat et Eesti uue paraadala.
Raha Premium liigas. Eurosarjast välja jäävad klubid saavad alaliidult 150 000 eurot
Üks Premium liiga klubide suuri rahastusallikaid on Eesti jalgpalliliit.