EPL-E 12.02.24 23
12.02.2024
„Praktiliselt igaüks, kes on suguelu elanud, on selle viiruse ilmselt saanud.“ HPV võib kehas elada aastaid, enne kui tekitab vähki
Emakakaelavähki ja mitmeid teisi kasvajaid põhjustav papilloomviirus levib peamiselt sugulisel teel, kuid siiani asetas Eesti viiruse leviku tõkestamise üksnes naiste õlule.
Tagasi areenil. Soome presidendiks valitud Alexander Stubb lubab Soome välis- ja julgeolekupoliitikas uut ajajärku
Alexander Stubb kogus kõigist häältest 51,6% ja Pekka Haavisto 48,4%. Stubbi ametiaeg Soome presidendina algab 1. märtsil. Ametiaeg kestab kuus aastat.
Suurtehing kinnisvaraturul. Eestlased ostsid Baltimaade suurima ärilinnaku soomlastelt tagasi
Eelmisel nädalal sõlmiti tehing, millega Eesti kapital ostis tagasi seni välisinvestoritele kuulunud osa Baltimaade suurimast ärilinnakust. Kogu Ülemiste linnak on taas Eesti ettevõtte käes.
USA vangla eksjuhi väitel ootavad krüptomiljonäri peret suured raskused
Tingimused USA vanglates on üks põhjus, miks advokaatide teatel ei peaks hiigelkelmuses süüdistatavat Ivan Turõginit ja Sergei Potapenkot USA-le välja andma. Valitsuse väljaandmiskorraldusest jääb aga nende sõnul mulje, nagu Eestis poleks politseid, prokuratuuri ega kohtuid.
Čeferin andis UEFA kongressil „klounidele“ ninanipsu. Pohlak: tegemist polnud isegi mitte tormiga veeklaasis
Neljapäeval Pariisis kogunenud UEFA kongress hääletas muude põhikirjamuudatuste seas selle poolt, et alaliidu president Aleksander Čeferin saaks soovi korral kandideerida veel üheks ametiajaks. Avalikkuse suureks üllatuseks teatas Čeferin, et ta ei plaanigi kauemaks kui 2027. aastani presidenditoolile jääda.
ARVUSTUS | „Ärgu sinus uinugu Ukraina!“ Lendlevad rahvalaulud ja sügavad sõnumid Tallinna Linnateatri laval
Lavakunstikooli „Ukraina avastamine“ pakub võimalust seista silmitsi teise inimesega ja kuulata ära tema jutustatavad lood.
JUHTKIRI | Riisalo kratifantaasiate tarbeks ei tohi raha anda
Mõnikord läheb loodud keelekujund liiga täppi. Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi eestvedamisel mitme riigiasutuse koostöös valminud andmete ja tehisintellekti valge raamat lubab meid viia „krativäelisse“ ühiskonda, mis suhtleb kodanikega vestluskrattide võrgustiku kaudu.
DELFI NOVE MESTOS | Tominga treener Indrek Tobreluts: Tuuli on treenituselt maailma absoluutne tipp, mentaalselt on veel kõva varu
Tšehhis Nove Mestos peetaval laskesuusatamise MM-il naiste jälitussõidus kümnendaks tulnud Tuuli Tominga treener Indrek Tobreluts näeb, et hoolealuse vaimse poolega tuleb järgmistel aastatel rohkem vaeva näha.
TULEVIKU EUROOPA | Matti Maasikas: Euroopa Liidu laienemiseks tasub kaaluda ühehäälsusest loobumist
Laienemine peab saama sisse uue hoo ning seda tegelikkuses, mitte üksnes sõnades
Enesekindluse leidnud Kristjan Ilves nautis kodupubliku ees üht karjääri parimat nädalavahetust
Kahevõistleja Kristjan Ilves leidis Tehvandi hüppemäel enesekindluse ja sõitis oma karjääri ühe edukaima MK-etapi.