EPL-E 25.03.24 47
25.03.2024
PEAMINISTRIUURING | Reinsalul võib olla toetusnäitajat tore vaadata, kuid poliitilist kasu on sellest raske välja väänata
Värske peaministriuuring näitab üldjoontes status quo jätkumist: Kaja Kallas ei meeldi peaministrina eriti kellelegi ja Urmas Reinsalu saab nautida populaarsust rahva lemmikuna.
Eerik-Niiles Kross kulutas mullu kuluhüvitistest üle 4000 euro arhiivides sobramisele. „Tundub õilis rahakasutus“
Eerik-Niiles Krossi kuluhüvitised on hoopis teist masti kui teistel riigikogu liikmetel. Dokumentidest vaatab vastu paks patakas arhiiviarveid, tasutud on küüditatute, dissidentide ja muude sääraste tegelastega seotud säilikute eest.
Pärnu lennujaama sünge olukord: miljonid kuluvad, ent lennata saab üksnes Ruhnu
20 miljoni euro eest renoveeritud Pärnu lennujaama ülalpidamiseks kulub üle pooleteise miljoni euro aastas. Ainus sihtkoht, kuhu suvepealinnast selle raha eest tänavu lennata saab, on aga Ruhnu saar.
ÜLEVAADE | Ukraina terrorirünnakus süüdilavastamine võib Kremlile pikas plaanis kalliks maksma minna
Reede õhtul Moskva äärelinnas Crocus City Halli tabanud terrorirünnakus hukkunute arv on kasvanud 137-ni ja veel 180 sai haavata. Vahistatud on neli kahtlusalust, kuid Vene võimude selgituste usaldusväärsus on nullilähedane.
ARVUSTUS | „Armastuslood vajavad teenijaid!“ Ugala satiir naiseks olemise (eba)õiglusest
Ugala „Uhkus ja eelarvamus (justkui)“ avastab satiiri kaudu naiseks olemise (eba)õiglust ja (klassi)ühiskonna absurdsust.
Henry Sildaru asub jahtima karjääri teist juunioride MM-i tiitlit
Esmaspäeval algavad Livignos freestyle-suusatamise juunioride maailmameistrivõistlused. Eestlaste suurima lootusena on stardis 17-aastane Henry Sildaru, kes jahib oma teist MM-tiitlit.
Ajalugu teinud Selevkol jäi eesmärgist napilt puudu. Edaspidi soovib ta kõige keerukamate hüpete arvu kolmekordistada
EM-hõbe Aleksandr Selevko saavutas iluuisutamise maailmameistrivõistlustel Eesti meesüksiksõitjate läbi aegade parima tulemuse.
JUHTKIRI | Putini stiilis Venemaad jääb terror saatma alatiseks
Pole imestada, kui kohe pärast esimesi teateid Moskvas toimunud terrorirünnakust tõstis pead skepsis ja hakkasid levima vandenõuteooriad.
KOMMENTAAR | Olümpiakuldne epeenaiskond põrus ja Pariisis tiitlit ei kaitse. Õnnetu oli kogu tsükkel, peeglisse peavad vaatama kõik
Viimase aasta jooksul viiendat korda ei suutnud Eesti epeenaiskond võita otsustava tähtsusega matši. Neisse kaotustesse jäi olümpiapilet.
INTERVJUU | Kristjan Ilves: ma ei karda, mis pärast karjääri saama hakkab
Kahevõistleja Kristjan Ilves (27) on MK-sarjas osalenud juba üle kümne aasta. Kahel järgmisel hooajal ootavad teda ees ilmselt karjääri tähtsaimad tiitlivõistlused.
KOMMENTAAR | Danke, Thomas, aber auf Wiedersehen! On aeg tunnistada, et Häberli tüürimisel enam edasi minna ei saa
Thomas Häberli usalduskrediit on otsas. Järgmine Eesti koondise peatreener istub pingil tema paremal käel. Milleks vältimatut edasi lükata?
Epeenaiskonna peatreener Kaaberma: iga asja kohta võib öelda si**sti. Miks see põrumine oli? Me lihtsalt ei jõudnud olümpiale
Epeenaiskonna peatreener Kaido Kaaberma mõtleb, kas lahkuda ametikohalt.
TULEVIKU EUROOPA | Marju Lauristin: Euroopa Liit peab loobuma eneseimetlusest varasemate „edulugude“ tuules
Käib rahvusriiklik pööre, mille käigus tuleb vaadata otsa valijate pärishirmudele