Eesti Ekspress 03.01.2024
03.01.2024
Eesti Ekspressi soovid uueks aastaks
Ja mööda see saigi – aasta 2023 on ajalugu. Oli pööraseid uudiseid, uskumatuid seiku, raskeid hetki, aga ka rõõmu ja nalja. Mida võiks uus aasta tuua? Eesti Ekspressi toimetus pani kirja oma soovid.
Ieva Ilvese eneseotsimise aeg: „On olnud väga raske aasta“
Enne jõulupühi avalikustas Ieva Ilves, et nad lahutavad Toomas Hendrik Ilvesega oma kaheksa aastat kestnud abielu. Ekspressiga rääkides tõdeb ta nüüd, et kogu möödunud aasta oli väga keeruline.
SAHINAD | Riik plaanib netipiraatidele karmi hoopi
Piraadisaidid võidakse kinni keerata. Suurim tanklakett lahkub õliliidust. Eesti hoiu-laenuühistu sai Euroopast trahvi. Iga seitsmes noormees ei õpi ega tööta. Üle saja miljoni euro võlgu firma väidab, et on vaid „ajutiselt raskustes“.
Koledad asjad, millest Vahur Kersna oma saates ansambel Vitamiini kohta ei rääkinud
Vitamiinist käis aastate jooksul läbi trobikond muusikuid, kelle teod tekitasid kahtlusi ja viisid isegi kriminaalkaristusteni. Lisame info, mis jäi Vahur Kersna värskest teledokumentaalist välja.
Tütar: mu ema taheti hooldekodus vägistada. Juhataja ütles, et see oli kliendi meelepete
Eesti Ekspressis ilmunud uudis võikast kahtlusest, et Tallinna lähedal asuvas hooldekodus kuritarvitas 55aastane meeshooldaja seksuaalselt eakaid daame, meenutas Svetlana Sinimerile kohe tema emaga juhtunut.
Show must go on! Lehtme on haihtunud, Slava Ukraini skandaali teine peategelane toimetab hooga edasi
* Koostöö Slava Ukrainiga on ammu lõppenud, aga MTÜ endine koostööpartner vahendab endiselt Eestist pärit kaubikuid. * Slava Ukraini ukrainlasest vilepuhuja kohta liiguvad üsna uskumatud väited. * Kus on skandaali tõttu riigikogust lahkunud Johanna-Maria Lehtme?
Põlenud kortermaja elanikud andsid kindlustusmaakleri kohtusse: majakarp oli alakindlustatud
Kaks aastat tagasi süttis Tallinnas Kotka tänaval põlema 14 korteriga elumaja, mis muutus elamiskõlbmatuks. Kuna majakarp oli alakindlustatud, pidi ühistu selle taastamiseks laenu võtma ja nüüd käib kindlustusmaakleriga kohut.
SÕJAPÄEVIK (677. päev) | Kaitseväe luurekeskuse ülem: vangidest Vene sõdurid tekitavad Ukrainast naastes pahameelt
Kolonel Ants Kiviselg ütleb, et Venemaal on tekkimas probleeme, kuidas sõda tajutakse – mobiliseeritud on sõjas juba üle aasta, samas vanglatest värvatud on oma kuus kuud ära teeninud ja paljud neist tagasi Venemaal. See tekitab Vene ühiskonnas pahameelt.
Mis oli 2023. aasta kõige olulisem kohtuotsus? 33 õigusala professionaali avaldavad oma valiku
Advokaadid, prokurörid ja kohtunikud jagavad Ekspressi lugejatega oma mõtteid eelmise aasta kohtulahenditest, mis mõjutavad tugevalt Eesti elu.
Karm tõde: kui tahame palgalõhest lahti saada, tuleb lühendada vanemahüvitist
Eesti hiigelsuurt palgalõhet toidab helde vanemahüvitis, näitavad uuringud.
„Lapse huvides on ka, et ema ei pekstaks.“ Kohus jagab lapsi üha enam võrdselt, aga siin on suur probleem
Põhjamaade eeskujul määrab kohus üha enam ka Eestis vanematele võrdse suhtluskorra lapsega. Eesti omapära näib aga olevat see, et kahe kodu vahel käimine on eelistatud variant isegi siis, kui üks vanem on olnud vägivaldne.
„Tundsin, nagu mängiks Vene ruletti“. Keily räägib, kuidas ta tegi sclerosis multiplex’i tõttu läbi tüvirakkude siirdamise
„See lõpeb ratastooli jäämisega,“ öeldi Keily Tarkmeelele (37), kui ta sai 23aastasena sclerosis multiplex’i diagnoosi. Nüüd, 14 aastat hiljem, on Keilyl kaks last.
Huulte täitesüstid on aina popimad nooremate naiste ja ka meeste seas. „Mõnel mehel soovitab naine tulla“
Kosmeetik Karit on veendunud, et noored naised, kes alustavad ilusüstidega varakult, paistavad neljakümneselt välja nagu viiekümne-kuuekümneaastased.
30 aastat ja ei ühtegi sündmust? „Õnne 13“ pühadeaeg jõudis puuriidas asjal käivast kassist peoni 5Miinusega
„Õnne 13“ esimeses jõuluosas üritab Kristjan püssiga maha lasta kingsepp Johannese kassi, kes on tema puuriidas asjal käinud. 27 aastat hiljem paneb räpipunt 5Miinust Mornas rämmarit.
Saatusliku 1940. aasta hakul valitsenud meeleolud, kartused ja lootused mõjuvad hirmuäratavalt aktuaalselt
Ajalugu otseselt küll ei kordu, kuid Eestis saatusliku 1940. aasta hakul valitsenud meeleolud, kartused ja lootused mõjuvad hirmuäratavalt aktuaalselt.
Kui Mati Undil kodus raamatutest uputas, viis ta raamatupakke telefoniputkadesse
Maimu Berg leiab, et Mihkel Muti raamatut kirjanikust, lavastajast ja sõbrast Mati Undist on raske kõrvale panna, aga ka ühe sõõmuga läbi lugeda.
Kui ma oleksin rikas, siis ma elaksin Linnahallis
Anne Vetikul on Linnahalliga omad plaanid.
NÄDALA OLUKORD | „Klaverikontsert“
„Nädala olukord“ on Areeni rubriik, kus elu ennast (kuid mitte ainult) kujutavad Maari Soekov ja Janno Pikkat ehk loometandem AW.
2024. aasta trendid: vähem seksikaid naisi majaseintel, rohkem tekiilat ja tehisintellekti sõjatanner
Areen palus spetsialistidel kristallkuulist vaadata, mida tähed nende valdkonnale äsja saabunud aastaks ennustavad.
NÄDALA FILM | „Kanade mässu“ teine osa mõjub veidi liiga vintske koivana
Laurence Boyce vaatab Netflixi uusimat animafilmi, mis püüab vana frantsiisi ellu äratada.
FILMIDE TIPP | Ilma teevad Jaapani filmid
Kriitikud sätivad paremusjärjestusse Eesti kinodes jooksvad linateosed.
KRANAAT | MILLINE IME! Eestis on veel üks optimist, kes annab uusaastalubadusi
Kranaat leidis pika otsimise peale Eesti väikelinnast Priidu, kes endiselt annab uusaastalubadusi ning püüab neid ka täita.
TRULLI LULLA | VÕIDUSÕIT
SÕJAPÄEVIK (679. päev) | See neetud vana Vene risu! Iidvana rakett, millele ukrainlased lihtsalt ei saa pihta
Ukraina hõiskab: varem kardetud Venemaa nn superrakette suudavad Lääne õhutõrjesüsteemid edukalt tabada. Aga palju pahandust teeb hoopis üks vana raketijurakas, mis on seni olnud ukrainlastele püüdmatu.
TULEMUSED | Kes on 2023. aasta rahva mõjukas? Anu Saagim vihjab: „Ta on nii sitke eit ja arvab, et on maailma valitseja!“
„Rööprähklejate“ veebiküsitluse tulemusel peavad eestlased möödunud aasta mõjukaimateks inimesteks - ühe erandiga! – vaid poliitikuid. „Urmas Reinsalu – f*** off! Joe Biden – milleks? Alar Karis – ma ei suuda!“ võtab Anu Saagim edetabeli kokku.
SÕJAPÄEVIK (680. päev) | Euroopa firma käivitab üle hulga aastate kaugsuurtükkide tootmise
Lääne relvatööstus võtab jalad kõhu alt välja. Samal ajal hangib Vene sõjamasin juba kümneid rakette Põhja-Koreast. Ukraina ei saa lubada, et suured rindelõigud jäävad talvel vaikseks.
POLIITIKARADARI AASTA vol. 3 | Tektoonilised nihked Keskerakonnas ja Isamaas
Tänane menüü: Mis poliitilised sündmused arenesid sel aastal oluliseks? Millised jäid lärmakaks pinnavirvenduseks?
Voldemar Panso kadunud päevikute mõistatus lahenes üllatuslikult pärast tema lese surma
Teatrigeenius Voldemar Panso isiklikke esemeid müüakse oksjonil. Ekspress hakkas asja uurima ja avastas Panso aastate eest kadunud päevikute saladuse.
Muusikaprodutsenti kahtlustatakse suure narkoäri rahastamises
Noore muusikamehe sõnul ei teadnud ta, milleks tema raha kasutatakse.
SÕJAPÄEVIK (681. päev) | Venemaa pani Põhja-Korea raketid kasutusse, kus on Vene armee ülemjuhataja?
Kas Vene armee ülemjuhatajaga on kõik korras? Paariariigid vahetavad sõjavarustust, suurim vangidevahetus, rindel hukkunud nepallased viisid mägise riigi drastilise sammuni.
SÕJAPÄEVIK (684. päev) | Putin kasutab ära eliitleski, kuid kardab sõdurinaisi
Mobiliseeritute naised protestisid Vene presidendi administratsiooni ja kaitseministeeriumi ees. Venelaste jaoks on Iisraeli-Hamasi sõda sama (vähe)oluline kui sõda Ukrainaga.
Tuimalt riiki lüpsnud endisele tipp-politseinikule terendab vanglakong
Esimese astme kohus otsustas, et endisel tipp-politseinikul Kaupo Martihhinil tuleb neljaks kuuks reaalselt vangi minna.
Endise politseijuhi Elmar Vaheri koostöö Omnivaga sai läbi
Endine Politsei- ja Piirivalveameti (PPA) juht Elmar Vaher asus möödunud aasta juunis tööle Omnivasse. Nüüdseks on kahe poole koostöö läbi saanud.