Mai 2020
11.05.2020
Miks väga head emad kurjad on?
Kõik emad – me oleme kangelased
“Lahendan iga päev ­mõistatusi – kui tunnen, et olen kõikidele küsimustele vastused leidnud, saabub uus päev uute välja­kutsetega. Õppida mõistma, mida Emily tahab mulle öelda, on põnevaim kool, kus ma kunagi käinud olen,” võtab Getter kokku esimese ­aasta emana.
Vanavanemad ja lapselapsed vajavad üksteist
“Loe uhkusega sõbrannade ees oma lapselapsi kokku vaid siis, kui nendega ka tegeled, koos kasvad ja neid hoiad,” ütleb kahe lapse vanaema Eva.
Sinu hirm ja ärevus nakkab lapsele
“Leidsin tütre nukralt karumõmmil pead silitamast, kui olin nutma puhkedes ise teise tuppa jooksnud,” räägib Erica, kes sattus pärast ema surma kurvameelsuse küüsi ja on nüüd koroonakriisis ärevusega silmitsi seisnud.
Käänuline tee elu armastuseni
“Armastuseta ei saa õnnelikku elu, kuid on võimalik saada imelised lapsed,” tõdeb kahe tütre ja poja ema, kelle lastel on kõigil eri isad. “Ja kui hästi läheb, tuleb lõpuks ka armastus.”
Kas nüüd ongi kõik?
“Minu ja mehe suhted on juba mitmendat aastat pingelised. Nüüd, kui oleme eriolukorra tõttu nädalaid pead-jalad koos olnud, käib iga asi närvidele. Kas peaksime kooselu lõpetama? Ja kuidas teha seda juhul, kui me kohe eraldi kolida ei saa?” küsib Eleri (35), kahe tütre ema.
Ootamatu kodusünnitus keset kriisi
Olin justkui transis – istusin, beebi süles, pisar silmas, ja küsisin, kuidas see võimalik on. Hetk tagasi olime kodus kahekesi ja nüüd kolmekesi! Meie tütar ei olnud mitte lihtsalt otsustanud, et isa kohalolu on vajalik, vaid sündis tema käte vahele.
23 küsimust, mis beebiemadel praegu hingel
Kas ma võin saada sünnitusmajast koroonaviiruse? Kuidas kaitsta beebit selle haiguse eest? Need ja paljud muud küsimused võivad vaevata su pead, kui sünnitus on ukse ees või äsja olnud.
Kummalised märgid lapse käitumises
Siretil olid sünnist saati suured uneprobleemid. Tütre kasvades pani ema tähele teisigi imelikke märke. Näiteks lapse tuju muutus pealtnäha põhjuseta: ühel hetkel võis ta laginal naerda, järgmisel nutta röökida.
Sotsiaalmeedia vs reaalsus ehk kuidas me üksteist petame
Kas tunned vahel, et sotsiaalmeedias toimetavad müstilised emad, kes saavad kõigega hakkama? Mulle ronib hinge süütunne: kas ma ka ise serveerin hõbekandikul mingit farssi – maailma, mida pole olemas?
Eriolukorras sündinud Aaron
Muusik Jakko Maltise ja tema kaasa Kristini perre sündis eriolukorra keerukuste kiuste terve ja tugev pisipoeg Aaron, keda kodus ootas pikisilmi õde Loore.
Olukorrast kodus eriolukorra ajal
Need, kes väidavad, et eriolukord ja laste koduõpe on fantastiline võimalus perega rohkem koos olla ja üksteist paremini tundma õppida, on ilmselt vallalised ja lastetud. Tegelik elu on paraku hoopis teistsugune.
Kuule, Illimar, anna nõu!
Seekord kirjutan, kuidas me Katuga end teadmatult juba aasta algul isolatsiooniässadeks treenisime.
Ole teise inimesega sama lahke kui taimedega
Esimesel pulma-­aasta­päeval oli meil abikaasaga väike arenguvestlus, mille jooksul kuulsin oma praeguse elu kaht kõige tähtsamat lauset: “Sa oled taimedega tegeledes nii hooliv. Mulle meeldiks, kui oleksid sama hea ja tundlik ka minu ja lastega suheldes.”
Miks mu laps pidevalt valetab?
Mu seitsmene tütar valetab kohutavalt palju. Olen püüdnud seletada, miks ei ole hea valetada, ta saab justkui aru, ja siis valetab ikka! Mul tekib juba mure: miks ta mulle valetab? Kellele ja mida ta veel valetab? Mis ma valesti teen? Kuidas temani jõuda?
Pannkoogid ja eriolukord
Olle lülitas arvuti sisse ja märkas kohe õpetaja saadetud kirja: “E-õppe raames toimub õpilas­arutelu “Meie kandi keel”. Töö võib kirjutada keele, erinevate murrete, kommete või vana­vanemate mälestuste kohta.”
Miks me oma lapsukestele just neid riideid igatseme
Helerin, nagu nii mõnedki väikelaste emad, elab ja hingab laste riietamise taktis. Ta teab, millised brändid ja miks on hinnas, millised kvaliteetsed, mis millega sobib ja millal on allahindlused.
Pildiraam emadepäevaks
Seekord kutsume isasid lastega meisterdama! Kertu (2) ja Uku (5) õpetavad, kuidas üllatada oma kallist ema eriti vahva kingiga.
Unistuste issi, kes lollitab kogu aeg
“Lõpeta ometi see lollitamine!” pahandab teinekord Triin, kui ta näitlejast-humoristist abikaasa Kait Kall kõik tema katsed kodus korda luua pea peale pöörab.
Igapäevane õnn ja kaos
Kõik lootused, et minust saab s e l l i n e ema ja minu lapsed hakkavad tegema neid ja neid asju, on kadunud. Minu elu viie mehega on lihtsalt kulgemine – kõik läheb nii, nagu parasjagu välja kukub.
Turvaliselt liblikate kuningriigis
“Hea, et me koroonapandeemia ajal Taiwanis oleme – siin on märksa kindlam,” kiidavad Anu ja Bo, kes elavad teismeliste poegade Halfdani ja Thordaniga saareriigi pealinnas Taipeis.
Emadepäev meie moodi
Lihtne ja tuline tomatisupp, roheline karulaugupesto, värskelt pressitud apelsinimahl, kõige parem banaanileib, sidrunimuffinid ja karamellised šokolaadimuffinid ootavad, et sinu koju emadepäeva tähistama jõuda. Vaata retsepte ja pilte!