Juuli 2021
06.07.2021
Peatoimetaja veerg | Meeldetuletus: sa oled nii kallis!
Proovisin jaanipäeval maal lastega ühe ilusa pildi teha. Päikeseline ilm, mitu hektarit suvist rohelust ja lapsed pärast suurt veesõda just riided vahetanud. Kõik tundus ideaalne, et abikaasa saaks minutiga paar klõpsu teha. Nali!
Eestlanna võimaluste kiuste sündinud pere: Taanis pole rassismi. Eesti kohta kahjuks sama öelda ei saa
Kopenhaageni külje all Faxe väikelinnas elavad Eike, Andrew, Maya ja Mark Einmann-Simpungwe, kes ootavad pikisilmi veel ühe pereliikme sündi. “Praegu elame Taanis, kuid tegutseme selle nimel, et tulevikus saaksime nimetada oma kodumaaks Sambiat,” ütlevad nad.
Tutvumisportaalist leitud prints valgel hobusel osutus vägivaldseks narkodiileriks: tahtsin meie suhte alguse muinasjuttu tagasi
“Äkki sattus ta nii raevu, et virutas mulle rusikaga vastu nägu. Panin käe ninale ja tundsin, kuidas veri vuhiseb…” kirjeldab Kristiina enda ja Toomase esimest riidu. Sealt edasi hakkas vägivald paraku korduma.
Meisterdame imelised liblikatiivad, millega läbi suve lennelda!
Ühel suvepäeval tegime õue mõnusa meisterdamispesa. Natuke lõikamist ja teipimist ning Kertu (4) ja Uku (6) said liblikatena lendu tõusta.
Laagrikogemus jäi napiks: laps helistas ja nuttis meeletult, minu emasüda murdus ega suutnud teda sinna jätta
“Mu toona kuuene poeg ei saanud poolt päevagi oma esimeses laagris olla, kui sain temalt äreva ja nutusegase kõne. Pakkisime asjad ja sõitsime talle järele,” meenutab Kaspari ema Liisa.
Mida valisid lapsed raamatukogust sel kuul?
Selles rubriigis tutvustab lasteosa kaasautor Krista Kruve raamatuid, mida ta lapsed Kertu (4) ja Uku (6) raamatukogust välja valivad.
Hispaania, Itaalia, Maroko...karavanautoga reisiva pere jaoks on maailm valla!
Irvide pere veedab kõik puhkused matkaauto ratastel juba kuuendat aastat - nii suvel kui ka talvel. Senine pikim reis kestis lausa kolm ja pool kuud.
Vrõnn-vrõnn, põnnid sõitu ehk milline neljarattaline oma väiksele motohuvilisele valida?
Elektriautode ja ATVde kohta ulatuvad vanemate arvamused seinast seina, kuid üks mis kindel – lastele pakuvad need suurt rõõmu. Võtamegi põrisevad neljarattalised luubi alla.
Näitlejanna Ragne Veensalu avameelselt poja sünnist: olin palli peal ja muudkui ootasin, aga Hugo ei tahtnud üldse tulema hakata
Näitleja Ragne Veensalu ja muusik Ragnar Toompuu kasvatavad Raplamaa metsade vahel väikest Hugot, kes on teinud juba tutvust pärimusmuusika pillidega ja oma lemmikbändigi välja valinud.
Heureka, ta mõistab, et kõike ei saa ehk kuidas õpetada lapsele rahatarkust?
Andsin hiljuti pojale poes õppetunni. Ütlesin: kui soovid kaht mänguasja, maksad need kinni oma rahast. Nii liikuski 30 eurot tema rahakassast mulle. Pärast jäin mõtlema: oli see nüüd mõistlik või mitte?
Arstid avastasid lapseootel ema kuklast tsüstid, aasta pärast jäi ta ratastooli...
Kahe lapse ema Kätlin sattus ratastooli kuue aasta eest. Kuigi nüüdseks on naine oma liikumispuudega rahu teinud, tabas teda algul šokk, mida ta lähedaste eest kiivalt varjas. “Nutsin vannitoas peatäie ära, tulin välja ja viskasin enda kulul veel naljagi...”
KAUNID KÕHUD | Imelised Eesti naised näitavad lapseootust kogu oma ilus!
Naise keha on täis väge. See suudab läbi teha muutusi, mis tunduvad kohati lausa ebainimlikud. Kuidas mõjub ümarduv keha naise enesekindlusele ja peegelpildile? Selgub, et sel on vähe pistmist pildiga, mida kõrvalseisjad näevad. Esitleme kuut imelist naist.
Maris Kõrvitsa kolumn: vanaema oli mu esimene armastus
"Juuni teisel nädalal saabus Tuule Teele aktuselt, viskas valged põlvikud ja koolikoti nurka. Toetas tagumiku voodile, tõmbas parema jala üle vasaku ning teatas: “Tsutsufrei! Ma lähen suveks mimmi juurde, näeme augustis!” Mimmi on ­Henry ema, meie laste vanaema," alustab Maris Kõrvits oma seekordset kolumni.
Illimar Pildi kolumn: ma tahan oma suvetunnet tagasi!
"Kuidas on sul lood suvetundega, armas lugeja? Mina kirjutan seda lugu, olles maal paksude metsade vahel. Paari meetri kaugusel vuliseb Jägala jõgi. Päike särab, nagu homset ei tulekski. Ometi on õigest suvetundest miskit puudu," kirjutab Illimar oma seekordses kolumnis.
Nõukaaegsesse majja peidetud balilik paradiis: olime ikka päris hullud, et selle ette võtsime
Keeruline on ette kujutada, et keegi võiks linna­melu seest maale kolides valida uueks elu­paigaks nõukaaegse ahjuküttega korter­elamu. Anna-Liisa, Timo ja Mila aga just seda tegid ning on otsusega ääretult rahul.
Beebiga kodune Lauri Pedaja: ma ei saa aru meestest, kes ütlevad, et mis ma selle beebiga praegu teen...
“Meile öeldi perekooli loengus, et paarid, kes teevad pikki plaane, jäävad suurema ­tõenäosusega ­kokku,” ütleb näitlejana tuntuks saanud Lauri Pedaja. Koos elu­­kaaslase Getheliga kasvatab ta tillukest Ariat ja on ette võtnud suure maja­renoveerimise maal.
Elis Seppiuse kolumn: vaba laps – haruldane liik, kelle säilimist on vaja toetada
Suure Vangistuse ehk kooliaasta lõpust on möödas hea hulk päevi. See on kaasa toonud vägeva metamorfoosi.
640-grammisena sündinud Reta pikk tee koju: arst ütles, et tuleksime tütart vaatama, kuna järgmisel päeval ei pruugi teda enam olla
“Ta oli nii pisike, et oleks mahtunud peopesale. Nägin teda vaid viivu, sest sünnitusmajast läks ta otse lastehaiglasse,” meenutab 23. rasedusnädalal sünnitanud Riina Felding pisitütar Reta ilmaletulekut.
Suvised meelejahutajad ehk teeme ühe ägeda kokteilipeo lastega
Kuumal suvepäeval on vahel maitsvast roast tähtsamgi jahutav jook. Siit leiad kuus ideed, kuidas end päikese all turgutada. Ebaküdoonia-­piparmündilimpsist basiiliku­boolini, vitamiini­smuutist kohvi­kokteilini. Miskit igale maitsele ja vanusele!