Kroonika 19.05.23 1422 (20)
19.05.2023
Kroonika horoskoop 19.–25. mai | Ühe tähemärgi immuunsust nõrgestavad pinged, teise ellu tuleb rohkem romantikat
Paljud tähemärgid leiavad uuel nädalal endale uue hingamise ja on edukad mitmel rindel. Loe Kroonika horoskoobist, milline tuleb nädal just sinu tähtkujule!
INTERVJUU | Näitleja Andres Mähar elu madalperioodist: mind tabas absoluutne apaatsus. Täielik ükskõiksus
Näitleja Andres Mähari rollid on meeldejäävad ja raputavad, kuid inimesena ei teata temast eriti. Selgub, et kolme poja isa Andres on ka kuldsete kätega puutöömeister, kirglik kalamees ja osav kokk.
Henry Laksi sõbrad mälestavad lahkunud lauljat: üksindus ja alkohol viib muusikuid rajalt
„Üksindus, ja ka alkohol on see, mis muusikuid rajalt viib.“ Nii tõdeb hiljuti meie seast 62aastasena lahkunud legendaarse muusiku Henry Laksi hea sõber Heini Vaikmaa. Seda aga, et Henry jättis lahkudes paljude hinge suure augu, kinnitavad nukral meelel ka teised tema lähedased ja tuttavad.
„See on intelligentsete inimeste spordiala.“ Joel Ostrat läbis golfi baaskursuse
Joel Ostrat (40) veetis koos oma uue sõbratari Laura Lokiga (20) kauni nädalavahetuse golfiklubis Pärnu Bay Golf Links, kus nad läbisid algajate baaskursuse.
Hollywoodis endale nime teinud Johann Urb: armusin 10-aastaselt oma onu Toomas Urbi naisesse Viire Valdmasse
Hollywoodis endale nime teinud näitleja Johann Urb oli 17aastane, kui tema muusikutest isa Tarmo Urb ja onu Toomas Urb viisid ta indiaanlaste reservaati müstilisele tseremooniale, kus tuli juua nägemusi tekitavat kaktusejooki ja 12 tundi palvetada.
FOTOREPORTAAŽ | Kaheksas koht, peod ja kuum suudlus: Eurovision pakkus tänavu eestlastele kirevaid emotsioone
Kui Alika oli end Eurovisioni lauluvõistlusel kaheksandaks laulnud, kiirustas ta Eesti delegatsiooni korraldatud järelpeole, kus langes nägusa noormehe Hendriku käte vahele.
ÜLEVAADE | Aldo Järvsoo, Ketlin Bachmann ja Riina Põldroos tõid prominentsed moehuvilised „Trinity“ moemängu nautima
Aldo Järvsoo, Ketlin Bachmann ja Riina Põldroos moodustavad disainerite trio, kes on kolmekesi „ninapidi“ koos moodi loonud juba üle kahekümne aasta. Kolme disaineri loomingut eksponeeriv moevaatemäng „Trinity“ tõi Kruiisisadamasse loojuva päikese taustale kokku siidi ja sameti, kaunid modellid ning prominentsed moehuvilised.
IN MEMORIAM | Lendan sinu järel üle maa ja vee... Lähedased ja sõbrad saatsid Henry Laksi viimsele teele aplausi saatel
Kaarli kirikus jäeti hüvasti laulva revolutsiooni aegse lauliku Henry Laksiga (1961-2023), kelle värssides ja meloodiates leidis Eesti rahvas ärkamisaegse rõõmu, romantika ja vabaduse. Muusik saadeti kirikust ära aplausi saatel. Henry Laks sängitati Metsakalmistule tema kuulsamaid luuleridu „Tule kui leebe tuul“ meenutades.
DIIVA VIDEO ESMAESITLUS | Lauljatar Anne Veski avaldas video abikaasa mälestuseks
Anne Veskil (67) valmis südamlik video laulule „Kurblik maantee“, mille ta pühendas oma abikaasale, aasta tagasi meie seast lahkunud Benno Beltšikovile. Ühtlasi täitus selle videoga Anne üks suur unistus – kordagi varem pole tema lauludele tehtud videotes animatsiooni kasutatud.