Kroonika 01.03.24 1463 (9)
01.03.2024
KROONIKA HOROSKOOP 1.-7. MÄRTS | Ühel tähemärgil tekib hulganisti probleeme, teist ootab eest tundeeelamuslik nädal
Kaalud kohtuvad vana tuttavaga ja Lõvi pühendab aega kallitele inimestele. Loe Kroonika horoskoobist, millised tulevad järgmised seitse päeva Sinu tähemärgi jaoks.
Hõbedat ja kulda leidub me maal: millised ehted jäid presidendi vastuvõtul kõige eredamalt silma?
„Riigi sünnipäevapidu on parim paik Eesti (ehte)kunstnike loomingu esitlemiseks. Kutsutud külaliste ehetest joonistuvad välja tõusvad trendid ja pärand modernses vormis – tehtud on stiilsed ja kvaliteetsed valikud,“ ütleb ehtekunstnik Kriss Eglite, omanimelise ehtebrändi New Vintage by Kriss loovjuht.
Uue saatjaga peol! Juhan Ulfsak võttis kätlemistseremooniale kaasa endast 15 aastat noorema kunstniku
Näitleja ja lavastaja Juhan Ulfsak (50) ilmus tänavu presidendi vastuvõtule kunstnik Kärt Hammeriga (35). Juhan Ulfsak on varem olnud abielus moe-, teatri- ja filmikunstniku Reet Ausiga, kellega tal on tütar Niina (24).
MOEPOLITSEI | Kes olid presidendi vastuvõtu kõige stiilsemad? Esikümnesse mahtus ka õhtu kõige kallim kleit
Lopsakad roosad, küpsed rohelised, kärtsud kontrastid, vallatud aksessuaarid... Tunda oli, et presidendi külalistel oli isu rõõmu ja lusti järele. Kuid see polnud ainukene moesõnum. Kunagi varem pole end nii silmapaistvalt ja häbita ehitud vintage-kleitide ning taaskasutus-komplektidega, mis uuesti ringlusesse võetud mõnelt varasemalt presidendiballilt, kodukapist või laenatud sõbrannalt. Kindlasti on see tugev sõnum üha mõtestatumaks muutuvast tarbimisest. On sellel ka majanduslik alatoon, peab asjaosaliste käest eraldi uurima.
KROONIKA MÄRKAMISED | Kodumaa kuulsused tähistasid vabariigi aastapäeva nii Dubais, Marbellas kui ka Abu Dhabis
Eesti Vabariigi aastapäeva tähistati üle maailma. Suuremat sorti pidu toimus näiteks Hispaanias Marbellas ja Abu Dhabis ning näitlejate seltskond filmivõtetel Hispaanias Sant Feliu de Guíxols tähistas samuti väärikalt Eesti riigi sünnipäeva. Vaata Kroonika märkamisi lähemalt.
Eelistati elegantset klassikat: millised soengud püüdsid presidendi vastuvõtul enim pilke?
„Presidendi kutsutud külalised esindasid haridust, vaimset tervist ja julgeolekut. Neil elualadel ei olda harjunud särama artistlikult ja soengumoes tehti turvaline valik – eelistati elegantset klassikat. See on arusaadav. Mida keerukam aeg, seda tagasihoidlikum on inimene,“ iseloomustab EV 106 vastuvõtu vibe’i EKA moedisaini eriala lõpetanud tippjuuksur Karl Aukust.
SUUR ÜLEVAADE | Presidendipaari uhke pidupäev: vabariigi aastapäeval jagus nii hoogsaid tantse kui ka üllatavaid kaaslasi
Eesti Vabariigi 106. sünnipäev kulges Rahvusooper Estonias pärast vastakaid tundeid tekitanud aastapäevakontserti tähtpäevale kohaselt ülevas ja lõbusas meeleolus. Juba avavalsi esimeste taktide järel ühinesid julgemad saalipõrandal presidendipaariga.
Charlene Renniti jaoks on poeg Rumi tema elutöö: näen end emana, kellega elu on kui seiklus
Kultuuriprodutsent Charlene Rennit (36) tõi 17. veebruaril ilmale pisipoja, kes sai nimeks Rumi. Uue ilmakodaniku isa on tuntud ettevõtja Jaan Pillesaar (56).
Kroonika peatoimetaja aastapäeva vastuvõtust: oleme taas alguses tagasi – presidendi kätlemise ülekanne oli üks suur segapuder
Ei ole mõtet muuta seda, mis toimib – see võib anda vastupidise efekti, keerata kõik untsu. Kroonika peatoimetaja osutab, et praeguse presidendi kantselei tehtud muudatused aastapäeva vastuvõtu korralduses ei teinud pidu paremaks.