Oma Maitse mai 2023
03.05.2023
Maitsvad vestlused
Toidust räägitakse igal pool. Sõpru kohates, perega koos ­olles, raadiosaateis ja igas meelelahutuslikus tele­magasinis. Nii hommikusse kui õhtusse sobib mõni söögiklipike. Lobisemiseks on toit tõesti hea teema, eriti hinnas on saadetes sõnakad ja bravuurikad ütlejad. Veel paremad on need, kes oskavad oma nostalgilisi maitsemälestusi hea huumorisoonega esitleda.
„Intelligentne inimene ei vali toitu, vaid sööb kõike“
Nii on ansambli Laine laulja Marta Oja oma tütrele, Oma Maitse retseptitoimetajale - Rita Osale juba väiksest peale õpetanud. Nüüd küpsetab Rita imelisi hapusaiu ja pulmadeks torte ja oskab emalt omandatud põhitõdesid veenvalt tänapäeva kanda ja arendada. Luksmodern näide sugupõlvede sünergiast.
Isutekitajad: REDIS ehk aedrõigas
Hea redis on kirkalt roosa, krõmps, mahedamaitselise valge viljalihaga ja pikantse sinepise koorega.
Suures plaanis. Õues kokates maitseb kõik paremini!
Kui rohi roheline, puud hiirekõrvus ja päike naeratab soojalt, ei siis enam malda köögis süüa teha.
Salakuulaja: Loulou
Avar ja ahvatleva menüüga igapäevane söögikoht, kuhu minna nädalavahetuseti ka brantšitama.
Presidendi peakoka koduköögis pole miski juhuslik
„Disainielemente on tore kodus omada, aga kohati pannakse disainile rohkem rõhku kui kvaliteedile,“ seisab presidendi peakokk ja Eesti Peakokkade Ühenduse president Taigo Lepik kodus kahe jalaga maa peal.
Kiire ja tervislik: neli salatit neile, keda roheliste lehtedega salatid hakkavad ära tüütama
Kui roheliste lehtedega salatid hakkavad ära tüütama, siis serveeri endale mõni siinne võimsate maitsetega kekutav salat.
Võitjad selgunud! Oma Maitse lemmik 2023 on …
Punase märgisega lemmiktooteid võid kohata toidupoes sageli. Avasta Oma Maitse toimetuse lemmikuid kaupluseriiulitelt ja e-poodidest ka sel aastal!
MasterChef Eesti võitja Jana Guzanova: ma poleks osanud unes ka näha, et saan valmistada inimestele privaatõhtusööke
„Kui enne ma veel kahtlustasin, et äkki saab „MasterChef Eesti“ võistluse võita ka vaid pikkade jalgade eest, siis nüüd tunnistan, et see ei vasta tõele.“ See on kõige ootamatum kliendi kommentaar Eesti esimese MasterChefi Jana Guzanova õhtusöökidele, mille peakokaks on ta olnud.
Kõht tundub justkui paistes. Milles asi?
On hommikuid, millal teksapüksid ei taha jalga mahtuda. Nööp ei lähe lihtsalt kinni. Kõhus peidaks end justkui õhupall.
Hea päeva alguseks: särtsakas mango ja ingveriga keefirismuuti - suur sõõm puhast tervist
Keefirile ehitatud smuutis on värskust ja suur sõõm puhast tervist.
Mõnus hommikuamps või vahepala: soe ja lõhnav tortilja juusturikkalt üleküpsetatud tomatitega
Koolist koju tulles pole tahtmist kõhukorina käes pikalt piinelda. Lastele meeldib teha tainaid ja süüa tortiljasid. Kui serveerid seda koos juusturikkalt üleküpsetatud tomatitega, saad valmistada suurepärase roa hommikuks või lõunaks. Ka nädalavahetuse pikkadesse hommikutesse sobib see roog imehästi.
Nädalavahetuse ootuses! Suur salativaagen ja teised kevadised vahepalad sõpradega jagamiseks
Kevadised vahepalad sõpradega jagamiseks
Kevadised argiroad. Mida rohkem, seda uhkem!
Esimesi kevadekuulutajaid aiast, metsast ja aasalt saab köögis kasutada üsna mõõdutundetult.
Mida teha? Söögem rohkem sparglit!
Köögiviljade kuningaks nimetatud spargel mõjub igal kevadel pidulikult. Talv läbi on seda küll saada, aga hind on muul ajal kallis ja maitsegi pole nii lopsakas.
Sommeljee annab nõu. Puhkuse näoga roosad veinid
Suveootuses, kui soojade ilmadega pöörad automaatselt nina päikese poole, isutab justkui iseenesest roosade veinide järele. Annamari Nikkel otsib meeldejäävamaid rosé-maitseid pealinna vinoteekidest.
Punt kevadist rabarberit. 5 kodust kooki
Sul on parajasti võtta peopessa mahtuv punt rapsakaid rabarberivarsi, nii 500 grammi jagu. Ja suur isu koogi järele.
Mõttelaegas. „Me ei söö planeeti tühjaks!“
Biokeemias ei ole toidul maitsega mitte mingit pistmist, tõmbab Tallinna Tehnikaülikooli rektor, biokeemik Tiit Land selged piirid toiduteadlaste ja -filosoofide vahele.