Oma Maitse november 2024
31.10.2024
Need lapsed, kes on saanud kokata ja kodustes töödes kaasa lüüa, on suurena enesekindlamad
Selles numbris kohtud kahe noormehega, kes ei pea söögitegemist mingiks tüütuks tegevuseks, vaid kelle silmad lähevad igast uuest kogemusest pliidi taga hoopis särama.
Vennad Kaharid: „Süüa tehes me maitseme kõike, nii et söögiajaks on juba kõht täis“
Nõmme poisid Otto Samuel (16) ja Aksel (14) Kahar on väiksest peale valmistanud süüa telesaadetes ja jõudnud kokaraamatute lehekülgedele. Juba praegu teevad nad kokandustegusid ka rahvusvaheliselt.
Oma Maitse toimetajate SÄÄSTUNIPID | Kuidas poes käies, toitu valmistades ja seda säilitades raha kokku hoida?
Kuidas teha süüa nii, et rahakotis ei uluks pärast tuul? Oma Maitse kogenud toidutoimetajatel on varuks hea hulk kokkuhoiunippe, mida kasutades saad söögi pealt säästa päris kena summa.
Pohlad rikastavad nii soolaseid kui magusaid toite! Tee imelist hapukoorekooki, lisa lihahautisesse ja vahusta magustoiduks
Tänavune pohlasaak oli üle aastate ilusaim. Marjad said küpseda soojas ja parajalt niiskes sügises pringiks ja kosuda suureks.
TUNNE TOITU | Liiga palju või liiga vähe seedeensüüme viib meid üsna pea rivist välja. Mida teha, et neid oleks parasjagu?
Toidu põhikomponendid on valgud, rasvad, süsivesikud ja kiudained. Need on suured ja keeruliste struktuuridega molekulid (polümeerid), mis ei saa seedetraktist otse verre imenduda. Tegutsema asuvad muu hulgas ensüümid.
Mehelik mees sööb burksi ja naiselik naine salatit? Toitumisterapeut selgitab, miks sotsiaalne surve söömisele on endiselt soopõhine
Emotsionaalne söömine, mis on vaid vähestele inimestele täiesti võõras teema, paistab välja ka meeste toidulaualt.
Kuidas tunda ära kvaliteetset kardemoni? Retsept: pardikoivad kardemoni ja apelsiniga
Kardemoni on meil müügil nii kupardena kui ka jahvatatult. Kumba eelistada ja kuidas seda vürtsi kasutada?
Neli nutikat viisi, kuidas klassikaline pikkpoiss põnevamaks timmida
Pikkpoiss on odav, seda on lihtne valmistada ja erinevate variantide vahel on ka piisavalt valikut.
Rammus heeringas uhkel moel
Suutäis soolast on Eesti peolaudade kese. Ilma selleta ei saa suurematel perepidudel kohe kuidagi hakkama.
Küttide juures lõunal: kuidas metsloomalihaga toimetada nii, et tulemuseks oleks imeliselt hõrgud road?
Sakus naabritena elavad, kohalikku jahiseltsi kuuluvad ja ümberkaudseil aladel aina vähemaks jäävatel jahiterritooriumidel küttimas käivad vennad Kaido ja Kaupo Toom on praktikud, kes on kirglikult pühendunud kõigele, mis puudutab jahipidamist.
Kiire ja lihtne ja tervislik - täidetud köögiviljad! Vaata retsepte ja nippe köögiviljade rikastamiseks täidiste abil
Täidetud köögiviljad on suurepärane viis nautida ehedast toorainest valmistatud tervislikku toitu.
SALAKUULAJA | Osteria il Cru pikk ja ambitsioonikas menüü krutib ootused üles, aga...
Lihtne ja kodune Itaalia toit – kes seda ei tahaks? Möödunud aasta „MasterChef Eesti“ võitja Ivari Vokk neid roogi oma pikas menüüs Tallinna vanalinnas pakubki.
Huvitav teada: kuidas pakend aitab toidu säilivust parandada?
Toidu säilitamisel on tähtis see, mida on toidu endaga tehtud (töötlus, kasutatud konservandid, lisaained jm), ja pakend. Mängu tulevad barjäärid ehk kihid, need võivad olla vee-, rasva-, valgus-, hapniku- jm barjäärid vastavalt sellele, mida on toote säilimiseks vaja.
Kuidas keeta teed? Tundub nii lihtne, aga sageli eksitakse mitme olulise reegli vastu
Teekeetmine võib olla nii rituaalne ja paljudele elusümbolitele viitav õhtu veetmise viis kui ka igapäevane hea harjumus turgutada ennast kuuma joogiga.
Mardikuu kolmandal neljapäeval algab uus veiniaasta! Miks, kus ja kuidas seda tähistatakse?
Kui sa oleksid veinimeister Lõuna-Prantsusmaal Beaujolais’ veinimaakonnas, siis sinu uus aasta algaks igal aastal novembris. Selleks ajaks on paar nädalat varem korjatud marjade mahl käärimisprotsessi lõpetanud ja sündinud on uue aasta vein.
KÜPSETAMINE | Pilvpehmed pärmitainapirukad universaalsest hapukoore-pärmitainast. Saab nii soolast kui magusat!
Kui sa peaksid valima vaid ühe universaalse pärmitaina, siis siin selle retsept on.
RETSEPT | Baklažaan on nüüd oma parimas hinnas! Proovi riisikaussi baklažaani ja ülimaitsva maapähklikastmega
Baklažaan ehk munataim ehk pommu kuulub maavitsaliste seltskonda koos kartuli, tomati ja paprikaga. Indiast Lõuna-Euroopasse jõudnud vilja tasub tõepoolest „kodustada“, kuna on mõnus, kerge ja leebe maitsega köögivili.
Toitumisterapeudi 5 soovitust viirustega võitlemiseks ning toidud, mis aitavad kiiremini terveks saada
Vahetult enne aasta lõppu tasub end pisut kosutada. Toitumisterapeut Külli Holsting toob välja viis kõige olulisemat soovitust, et pime ja külm november sind maha ei murraks.
Kuidas röstida paprikat?
Paprika tahab veidi kuuma. Nii maitseb see paremini nii salatites kui ka pitsa peal. Paprika röstimine annab viljale pehmet mahlasust ja kerget suitsusust.
RETSEPT | Magustoit nagu restoranis - lumepallisupp karamelliga
Ujuvad saared Prantsusmaal, lumepallisupp Eestis, munad lumes Itaalias ... mis tahes selle magusroa nimi ka poleks, siis vana kooli toitude veidi nüansikamaks tuunimine on alati kindla peale minek.
RETSEPTID | Hoidisekonkursi võitsid röstitud paprika letšo ja Šoti viskiga õunamoos
Oma Maitsel oli hea meel osaleda žüriis, tunnustamaks parima soolase ja parima magusa hoidise valmistajat.