Tasku
Delfi
Otsing
Minu sisu
Logi sisse
Podcastid
Audioartiklid
Audioraamatud
Tasku
Delfi
Otsing
Minu sisu
Logi sisse
Podcastid
Audioartiklid
Audioraamatud
Oma Maitse detsember 24
03.12.2024
Esita kõik
Arhiiv
PEATOIMETAJA VEERG | Jõulud mere ääres
Viimastel aastatel on meie peres saanud traditsiooniks sõita jõuluõhtul mere äärde, kõndida mööda veidi jäätunud krõbisevat liiva ja kuulata mäslevate lainete võimast kohinat.
Maksimalistist peakoka jõulumaa ehk miks peab Toomas Lääts end jõulutoitude suureks fänniks?
Mõni mees ikka kohe suudab. Lennata. Lakke hüpata. Leegiga elada. Toomas Lääts on ajaga mõistnud, et kirglikkus vanuse kasvades ei kao, vaid avaldub teatud punktides palju intensiivsemalt, kuna mõningaid asju realiseerid täpsemini, enam ei pea tühja rapsima.
Lihtsad ja trendikad retseptiideed! Värvikirev jõulu-brunch sõprade seltsis paneb küllakutsuja loovuse tööle ja silma särama!
Jõulud on suurelt osalt perepühad, aga see on ka aeg, mil head sõbrad kokku kogunevad, et üksteisest rõõmu tunda. Hea toit loob selleks mõnusa õhustiku justkui iseenesest. Kogu menüü on mõeldud kuuele inimesele.
Pasteedi valmistamine on imelihtne! Pidulikud jõulupasteedid sobivad nii kingituseks kui rõõmustavad koduseid
Pidupasteedid ja pühad on ikka käsikäes käinud ja pühade puhul saab kõige harilikuma pasteedi väikeste muudatuste teel pisut pidulikumaks muuta.
Toitumisterapeut selgitab: suhkru asemel laialt kasutatav steevia ei ole üldse nii ohutu kui arvatakse!
Ütleme kohe alguses ära, et steevia pole sama kui stevioolglükosiid, kuigi viimast magusainet just sellest taimest toodetaksegi. Suhkru asemel selle kasutamisele on määratud piirnormid.
Mõnus jõulukink uute kokaraamatute seast? Valida on lugemist nii tervisliku toidu, küpsetamise kui menukate autorite retseptiraamatute seast
Enne jõule ilmub kokaraamatuid tavapärasest palju enam, nii et kokandushuvilisele kingi valimine pakub ka kinkijale suurt rõõmu. Valik on suur ja väga mõnus on lasta end üle külvata erinevate teemade ja ideedega.
Suure jõuluprae küpsetamise olulised nõksud: kuidas valmistada perfektselt tervet parti või küpsetada ahjulammast?
Et serveerida suurt ja hästi tehtud jõulupraadi, vajad ehk mõnd uut nõksu või siis täpset juhist. Meie julgustame küpsetama jõuludeks parti ja lammast – sest see pole üldse keeruline. Seda enam, et mõlemad lihad olid veel enne suurt hinnatõusu restoranides alati kõige enam tellitavad.
Ahjukartulile vaheldust! Säti ja miksi kokku mõnusaid talviseid praelisandeid, mis trimmivad pidulikud jõulumaitsed täpselt õigeks
Mida iganes sa suure jõulupraena ka ei küpsetaks, sealiha, lammast või linnuliha, või teed valmis hoopis taimse prae, siis head lisandid trimmivad pidulikud maitsed täpselt õigeks.
Kui rooskapsas on jõululaual, on tervis ja rahaõnn uuel aastal tagatud! Kuidas seda valmistada nii, et maitseks hästi?
Roosinuppe meenutavad kapsanupsud toovad jõululauale mõnusat rohelist värvi ja lisavad roogadesse vajalikku C-vitamiini. Belglaste uskumuse kohaselt pidavat rooskapsas jõululaual kindlustama lisaks heale tervisele ka rahaõnne.
Mida teha verivorstist ja verikäkist tavapärasele küpsetamisele-praadimisele lisaks?
Jõulukuul hõljub terve Eesti kohal koos hapukapsa- ja piparkoogiaroomidega ka verivorsti- ja verikäkihõngu. Verikäkke on lihtne valmistada ahjus küpsetatult või pannil praetult. Aga terve jõulukuu neid vaid ühel moel süüa on üksluine. Nii verivorst kui ka verikäkk peidavad endas palju suuremat potentsiaali!
Lahe IDEE | Ootamatu kohtumine musta ploomiga! Tee sellest jõulumoos ja pista see ülimaitsvate võitainast tähesaiakeste sisse
Kergelt suitsuse maitsega küpsetamiskindlat, paksu marmelaadilaadset moosi kasutatakse Põhjamaades eelkõige jõuluküpsetistes – tuntuim neist on võitainast jõulutäheke musta ploomi moosi südamikuga.
Toitumisterapeut annab nõu: jõulurõõmu päästmine peolaua ääres ehk kuidas pühadetoidust süümepiinadeta mõnu tunda
Pühade lähenedes võimenduvad hõrgutavad toidureklaamid ja pidusöögipakkumised ning nende vastandina ka hoiatavad kirjutised, kuidas tuleks jõulutoiduga piiri pidada, jälgida kaloreid ja pühademaiustused laiali jagada, Toidupangale annetada, ja kohati soovitataksegi näksida ainult tooreid köögivilju. Oijah!
Tuba saab pühadehõngu ja -rõõmu täis! Traditsioonilised jõuluküpsetised uuel kujul
Jõuluootus saab alguse jõuluküpsetiste lõhnast ja kestab kuni jõulupühani välja. Kaneeli, apelsini, piparkoogivürtside, tumeda šokolaadi ja röstitud metspähklite aroomid segunevad ja täidavad meeled üleva rõõmu ja rahuga.
Jook, mis pole õlu ega vein, vaid ammu unustatud ja nüüd uuesti trendiv kategooria - meest, veest ja pärmist saab hoopis MÕDU
Nimetust „mõdu“ on inimesed kuulnud küll, aga paljud ei tea päris täpselt, mis jook see ikkagi on. Arvatakse, et tegu on meeõlle või -veiniga, aga tegelikult on mõdu täiesti omaette joogikategooria, mis pakub mitmekülgseid vau!-efektiga maitsekogemusi.
TUNNE TOITU | Milliste pähklite ja seemnete poole tasub pilk pöörata ja kuidas neist parim välja võluda?
Bioloogiliselt on pähklid ja seemned toitainete kontsentraadid ehk taime jaoks varu, millest saab võrsuda uus taim.
Jõulusaun kuulub lahutamatult eestlaste pühadetraditsiooni juurde! Mida saunas süüa-juua ja kas seda seal üldse teha?
Millised on teie peres saunarutiinid? Kas kõige lihtsamad praetud pelmeenid ja kuiv siider? Võileib ja õlu? Puu- ja köögiviljad ja karge vesi? Lähme vaatame korraks, kuidas toimetatakse saunas Eesti ühes ja teises otsas – Haanjamaal ja Hiiumaal. Mida saunas süüa-juua või kas üldse seal seda teha, selgitab Mooska suitsusaunatalu perenaine Eda Veeroja Haanjamaalt. Sõna saab sekka ka Kärdla kalapoe Kala & Võrk peremees Imre Kivi.
RETSEPT | Kui jõululaud on pikk ja rahvast palju, siis üks suur kausikook apelsinidega on suurepärane lahendus
Kui inimesi on peol palju, sobib kausikook suurepäraselt. Kook tahab enne serveerimist vaid veidi külmikus seista.
Ideaalsest pidulikust veinist õhkub suurt toiduarmastust! Kuidas valida veini traditsiooniliste jõuluroogade kõrvale?
Jõuluks on parim mõnus vein, mis voolib jõuluelamuse üheks imeliseks tervikuks ning muudab äkki isegi hapukapsa šikiks.
Hea saia, koogi, piruka valmistamise oskus on vaid mõne kliki kaugusel
Digimaailm on jõudnud pagarite ja kondiitriteni ja selle eest seisab Tartu Rakendusliku Kolledži (VOCO) vanemõpetaja Anneli Ummik.
SALAKUULAJA | Eelkõige luksuslik Shang Shi kiirgab küllust ja külalislahkust, aga maksimumpunkte neile ikkagi anda ei saa
Tallinna vanalinnas on mõne kuu eest avanud uksed mitmekülgset meelelahutust pakkuv ning hetkel ka esimese pääsukesena Kantoni köögi paremikku tutvustav restoran Shang Shi, tõlkes Kuninglik Pidusöök.
Võiduga pärjatud marineeritud kõrvitsasalat ja hea nipp, kuidas kõrvits jõulusalatis mõnusalt krõmpsuks jääb
Novembri alguses toimus Turbas Mootorispordimuuseumis juba kolmandat aastat kõrvitsatoidu meisterkoka valimine. Tänavu hindas rahvas marineeritud kõrvitsat ja parima jõuluhõngulise hoidise võitjaks valiti Mare Tigane. Palju õnne!
Talvised vitamiinipommid sidrunid, greibid, mandariinid, pomelid: miks neid just praegu süüa ja mida neist valmistada
Keset talve saame nautida mahlaseid mandariine, apelsine, sidruneid, laimi ja greipe, mis on tõeliselt mõnus luksus. Vaata, mida neist valmistada ja mis puhul tuleks tsitruselistega ettevaatlik olla.
Tasku
Delfi
Otsing
Minu sisu