Aprill 2019
02.04.2019
Minu elu taldrikul
Lihavõttelõuna
Väga paljude jaoks kujuneb aasta esimene pikk vaba ­nädalavahetus justkui minipuhkuseks. Lihavõttepühapäeva lõunasöögi maitsed olgu sama rõõmsalt värvilised, tervislikud ja kerged nagu paastust puhastunud mõtted ise.
Kirjakast
Uudised
Vahvad vidinad
Kolm datlit päevas
Ega teadus purgis püsi. Elav “botaanikaleksikon” Urmas Laansoo (57) ­tiirutab maailmas ringi, ajades taga põnevaid avastusi ja ka maitseid. ­Õpetab inimesi ja laseb teistel end õpetada. Sööb ise kõiksugust ­kummalist ja julgustab teisigi uusi maitseid proovima.
Lillejaht
Mingil hetkel kevadel igatseb hing kogu maailma headuse, värelevate lillede-liblikate ja kirka päikese järele. Meelekosutust leidsime ka toidupoest.
Põhjala Tap Room
Viis miljonit eurot maksma läinud pruulikoja hõlma all avas uksed ka -Ameerika stiilis liharestoran koos poe ja saunaga. Oma Maitse salakuulajad piirdusid lihasöömaga kohalike õllede saatel ja jäid väga rahule. Ka suure-pärase teenindusega, mis on omaette vaatamist väärt!
Sõltuvus ei hüüa tulles
Uudishimulik pilk vasakule, teine paremale ja juba ilmuvadki nurgatagustest välja põrutavalt head avastused. Kaks väga omanäolist pagarikoda tõestavad, et leiva-saialõhnalised tänavanurgad pole veel päris kadunud.
Nipid ja nõksud
Tehnikad, võtted, toorained, olulised köögiteadmised – need on toidutegemisel sulle abiks.
4 x keedumuna
Kirjuks maalitud koore sees peituvate munadega saad ette võtta nii mõndagi head.
Õrnemast õrnem, pehmemast pehmem ja peaaegu rasvavaba
Mis ühendab selliseid ilmakuulsaks saanud toite nagu ­Viini šnitsel, vitello tonnato, blanquette de veau, vanamoodne eskalopp või lagunemiseni pehmeks haudunud osso bucco? Õige vastus on muidugi vasikaliha.
Poetoit pole kodutoit
Mulle meeldib toitu valmistada. Aina rohkem meeldib.
Eeskujulik sõber, kellest võib saada ka vaenlane
Piimatoodete riiulid on meil ühed vaheldusrikkamad maailmas. Mida peaks sealt tervise huvides kaasa võtma?
Trendikolmik, mis mööda Tallinna ringi laiab
Pealinna gastronoomimaastikul on oma elu elamas kolm huvitavat suunda, mille najal kohalik söömiskultuur ja -harjumused järgmisesse kümnendisse arenevad.
Otsime EESTI maitseid
AJUD krussi!
Tõeline väljakutse Kuidas valida kohvimasinat?
Kumba eelistada – kapsli- või espressomasinat? Või on parem soetada endale hoopis kohvi­keedukann? Aga milline? Milliste tunnuste abil valida enda soovidele, ootustele ja ka võimalustele sobiv kohvimasin, kui valikus ei ole mitte enam riiulitäied, vaid pigem poetäied kohvimasinaid?
Sümboleist pakatav kohupiimapüramiid
Ehkki pasha on algselt õigeusklike piirkondade traditsioone ja sümboleid kandev magustoit, on see laialt levinud ka Baltimaades ning Soomeski.
Lihavõtete mandliküpsised ja martsipanimunad
Lugejaretsept
RETSEPT | Armastus kolme... porgandi vastu? Vahva ja lustakas porgandikeeks püüab pilke ja lummab maitsega
Mis juhtuks, kui armastus kolme apelsini vastu vahetada ära porganditega? Sinised ekraanid väsitavad kevadel rohkem kui muul ajal ning igast päikesekiirest tahaks samuti rõõmu tunda. Kui keeduporgand pole sinu suurim sõber, siis koogi sees on asjal hoopis teine mekk.
KOOGIRETSEPTID | Särtsu täis sidrun on kevadises magusas lihtsalt jumalik!
Ütled sidrun ja suu jookseb juba vett. Eriti kui sidrun ­satub ­olema küps, hästi mahlane ja vaat et veidi maguski ... ­Kogusime kokku mõned ahvatlused.