Mai 2019
02.05.2019
Aiast otse kööki
Kirjakast
Kallile emale. Kogu südamest
Tükike fantaasiat, kamaluga lusti, tainast segavad mehised käed koos laste osavate näpukestega ... Nad suudavad köögi keerata pea peale kolme sekundiga, kuid lõpptulemus koos aurava kohvi ja sulni koogiga on iga ema arvates imetlust väärt!
Uudised
Sünnitades ... väärikust!
Kui palju mõjutab toit meie viljakust? Sööme aina paremini, elame kauem, aga viljakusnäitajad siiski langevad. Naistearst Kai Haldre kiidab, et inimeste toiduteadlikkus on võrreldes varasemaga siiski palju ­tõusnud. Kuid alati on oht äärmusteks – mõlemat pidi.
Vahvad vidinad
Otsime EESTI maitseid
Sütesusinal
Maikuu olevat grilltoodete müügi hittaeg ja ka kõige paadunumas linnaelanikus tärkab kas või korraks miskit ürgset. Ladusin enne piknikule minekut korvi mõned leiud.
Fredo köök & baar
Pealinna planeering endiselt ei soodusta mõnusate söögikohtade tekkimist -sinna, kus inimesed päriselt liiguvad. Küll aga leiab urbanistlikus stiilis söömismiljööd -suuremate magistraalide ääres, kus elumajade alla on end sisse seadnud restoranid.
Tiina Lebane “Kohupiim ja kodujuust. Eesti ­köögi lemmikud”
Margit Arndt-Kalju proovib uue raamatu õpetuste järgi teha ise kohupiima ja küpsetada kooki.
Uued tuuled köögikujunduses
Kuigi köögiuuendamise suunad arenevad veidi rahulikumas tempos kui riidemood, on siingi nii ajatuid lahendusi kui ka neid, mida saab nimetada viimaseks moeks.
Koorekreemist ja enestunde poputamisest
Posset kuulub Briti traditsioonilisse kööki sama kindlalt nagu karask või kama-hapupiimajook Eesti omasse.
Mida me ootame?! Ka meie oleme biolagunevad
Kes suudab kokku korjata kõik maailma meredes õõtsuvad kilekotid ja lugeda kokku julmad teod, -mis looduslikule eluringile surmahoope jagavad!
Ohoo! Kas tõesti? Sõnajaladki sobivad toiduks
Sõnajala lehepunga otsetõlge inglise keelest on 'viiulipea' või 'piiskopisau'. Kauni kujuga nupsukesed on söödavad, kuid mitte kõikide liikide omad.
Midagi nosimiseks. Võta üks kukkel!
Pehmed, soojad ja kohevad ­kuklid maitsevad nii ahvatlevalt. Tainakergitajana saad peale ­tavapärase pärmi ­kasutada ka soodat ja küpsetuspulbrit. ­Kiireks argi- või laisaks ­nädalavahetuse hommikuks. Lõunasupi kõrvale. Õhtuse ­sooja salati kaaslaseks. Piknikule kaasa ­haaramiseks. Burgeriteoks.
Suve ootamise salatid värske kartuliga
Eestlaste jaoks pole inspireerivamat maitset kui värske kartuli oma.
Rohelised pastaroad
Kui päevas on tunde vähem, kui tahaks, siis libisevad potti ikka spagetid või makaronid. Need keevad kiiresti pehmeks ning koos värske karulaugu, riivitud küüslaugu ja oliiviõliga neid läbi segades saad veerand tunniga valmis gurmee mõõtu roa.
AJUD krussi!
Nipid ja nõksud
Tehnikad, võtted, toorained, olulised köögiteadmised – need on toidutegemisel sulle abiks.
4 x rabarber purgis
Kui aasta esimesed värskest rabarberist koogid õhinal valmis küpsetatud, aga rabarberipuhmas näeb ikka välja, nagu poleks sealt vartki võetud, on aeg rabarberit pakkida nii sügavkülma kui ka purki.
RETSEPT | Oo, milline unelmate maius! Krõbedad ja krobelise pealispinna ja hõrgu granadilli-keedukreemitäidisega krakleepufid
Teate ju küll krakleestiilis puidutöötlust, mis jätab mulje ­justkui mahakoorunud värvist. Kui kokku saavad keedutainas ja ­ muretainas, on tulemuseks oivaliselt krõmpsu pinnaga ­pehme küpsetis, mille pealispind jääb efektselt krobeline.
Kreveti-lõhesalat
Toidukunst kõrvas ja silmas
Netflixi ja podcast ’i-maailma kiire laienemisega Eestisse on meile paisatud kuulamiseks ja vaatamiseks harukordne kogus kõrgel tasemel gastronoomseid saateid.