Aprill 2020
02.04.2020
Ajalooline hetk
Maria Faust: “Kui ma olen üksi, siis ega ma väga gurmeed ei tee. Ma pean seda jagama.”
Ekstreemse muusika helilooja ja saksofonist Maria Faust (40) ei karda toiduilmas midagi. Ligi 20 Taanis elatud aasta järel on ta üks väheseid, kes julgeb kinnitada isegi surströmming ’u-armastust.
Kirjakast
Uudised
Selle kuu ostujuhid, trendid, sündmused ja avamised
Millega energiat kiiresti juurde saada?
Toimetaja noppeid - toitumisnõustaja Teele Teder valis välja selle kuu lemmikud.
Oo, need rõõmsad lihavõtted
Talvehallus on saanud igas mõttes otsa, valged hommikud äratavad unimütsid leebelt üles, märtsikellukesed ajavad uhkelt seljad sirgu ja kogu loodus ärkab taas ellu. Paast on läbi.
Nunnud lihavõttemunad
Kuidas kasutada ära need värvitud munad, mis on koksimisest üle jäänud? Siin mõned ideed, mida kümne minuti munadest kerge vaevaga meisterdada.
Nuudlid ja pelmeenid
Nuudlid on pikad peened makaronilaadsed jahutooted, milles erinevalt makaronidest ei ole auku – nii kõlab menuka pastaliigi kohmakas definitsioon. Pelmeenid on aga õhukeseks rullitud taina tükikeste sisse pakitud täidisega toit. On, nagu on, igal juhul valmivad mõlemad kiiresti, on odavad ning koduselt valmistatuna võivad end auga pidada eriti headeks pastaroogadeks. Seekord keskendume mõnuga vaid neile kahele. Vaata ja naudi!
Riisi-, klaas-, muna-, ramen -nuudlid – kuidas neid kõiki kasutada?
Nuudlivalik on poeriiulil muutunud peadpööritavalt kirjuks.
Elu jätkumisest Maal: PELMEENID
Maailm on jõudnud ajajärku, kus tuleb end mugavustsoonist välja rebida ja paljutki oma kätega teha. Väikese näputöö järel on pere söögilaua katmine kuudeks hooleta ja süda rahul. Pelmeenitegemise meister udmurditar Ljudmila Ruukel jagab oma saladusi.
Armastusega pelmeenidest
Pehmed. Mahlased. Õrnad. Suus sulavad. Oi-va-li-sed. Veise-või lambalihaga, lõhega, seentega, röstpaprika-tofuga. Värsked isetehtud pelmeenid on sügavkülmutatud tudengitoidust sama kaugel kui Maa Kuust. Ja juba sügavkülmutatud pelmeenid on ju maitsvad!
Üks toit neljal moel
Klassikalises pasta carbonara’s on nii teravilja, piima kui ka lihalisi koostisosi. Ajal, mil toitumisviisid erinevad seinast seina, on hea teada nippe, kuidas tavapäraseid lemmikroogasid kohandada vastavalt sööjate eelistustele.
Rohkelt rohelised kausitäied
Kausitoidud on uued mugavustoidud. Neid on hea lihtne kokku panna, saad kasutada värsket hooajalist toorainet ja mängida erinevate kastmetega.
Kõige (kuri)kuulsam E-aine!
Oleme peaaegu harjunud sellega, et suur osa meie toidust sisaldab lisaaineid. Samas kõneainet tekitavad need endiselt. Eriti üks neist!
Täistaimne päev. Hommikust õhtuni
Kui olla vegan, siis juba päris toiduainetega. Söö ja naudi!
Kuni küla veel elab
Tublid talupidajad on kullaprooviga põlisväärtus, kes peaksid olema riikliku kaitse all nagu regilaul ja ürgmetsad. Headel aegadel kontinentide vahel lennukiga kihutades, IT-kultuuri arendades ja majandust kasvatades kippus meelest minema nende olulisus.
Kana parimal moel
Me kõik armastame kana – see on üks enim otsitud märksõnu toiduveebides ja kõige rohkem ostetud toiduaine lihade seas.
Lõhnava kevadega koos
Sel aastal on kõik teisiti. Kevad algas märtsi alguses, koroonaviirus sunnib inimesi rohkem kodus olema ja kõik lemmiktoidud saavad umbes kahe nädalaga läbi tehtud. Mis saaks veel rohkem turgutada tervist ja meeleolu kui hea ja värskelt valminud toit, mida teed esimest korda!
RETSEPT | Võluvõimetega ristikuklid ehk hot cross buns pika paastuaja lõpetuseks
Mari-Liis Ilover otsis üles mõned vahvad lood ja legendid, mis ristikuklite kohta liikvel. Kui vastlakuklitega paast algab, siis ristikuklitega see lõpeb.
Kookide võlumaailmas
Hea koogi tunneb igaüks ära. Nagu muuseas vajutad koogikahvli uuesti ja uuesti koogilõigu sisse ega tunne mitte mingit süüd. Vastupidi – see on midagi, millega koogiküpsetaja on loonud ilu ja rõõmu, otsinud kuskilt välja parimad ideed ja sulatanud kokku maitseid, mis su suunurgad naeratuseks meelitavad. Milline hool ja armastus!