September 2020
03.09.2020
Oma Maitse 15
Majad hallid, sees neil värvilised imed
Ehe isetegemine on täis loomingulisust ja armastust – see kehtib ka lauakatmisel ja söögivalmistamisel. Blogija ja käsitööfanaatik Anna Lutter (29) julgustab ja innustab Kurtnas Kuudis kõiki. Me saame hakkama! Ise! Oma kätega teha on äge!
Meenutus hetkest, mis muutis mu maailma
Pole olemas päeva, mil Oma Maitse tegijate meeltes ei mõlguks mõni toit, mida tahaks teha või süüa. Me jagame, otsime, uudishimutseme, katsetame ja loome. Kuidas kõik see küll algas? Mismoodi tunda ära oma kutsumust? Sünnipäeva eel sobrasime ringi mälestustes, igaüks omas, et püüda kinni hetk, millal saime teadlikuks oma südame kutsest toiduilma vastu.
Kirjakast
Eelroad
Serveering nagu restoranis. Kuidas seda ellu viia?
Vahel on vahva mängida. Nagu lapsed mängivad poodi, mängime meie kodurestorani. Teeme lihtsad toidud, aga serveerime neid niisugusel taldrikul nagu peenes restoranis. Kõigepealt loome õhkkonna: valime laudlina ja riidest salvrätid, vaasid-lilled-küünlad. Seda võib teha paar päeva varem. Eelmisel päeval ostame kogu tooraine ja keedame valmis boršisupi. Samale päevale jätame laua katmise ja kaunistamise, koogi küpsetamise ja prae tegemise.
Tsunft
Uue Maailma kandis on avatud söögikoht, mis tõmbab kliente ligi nagu mesilasi kollasele õiele. Lühike ja lihtne menüü ning hea tooraine – seda me oleme igatsenud.
Veini maitsmine stimuleerib aju rohkem kui matemaatika
Õhus on tunda kolletunud lehtede, keedetud moosi, valge klaari ning matemaatikaõpiku ja tindipliiatsi lõhna. Neidsamu aroome nuhutavad sommeljeed veinis aasta läbi. Kuid kas igaüks võiks saada maitsmises nii osavaks?
Keeruline ja peen hobi – kokkamine! Kas tõesti?
Heleene Tambet on elanud Ameerika Ühendriikides ligi seitse aastat, ometi on tal lauanurgal hunnik Eestist saadetud ajakirju ja käeulatuses Eesti retseptiportaalid. Miks ta ikka veel ameeriklaste retsepte ei usalda?
Mis teeb retsepti viraalseks?
Facebookis ja Instagramis on uute silmapaarideni aina keerukam jõuda. Igaühel meist on juba olemas kontod, mida jälgime, ja juurde me naljalt enam midagi ei otsi. Uurime Eesti ühe suurima jälgijaskonnaga retsepti-instagrammeri Ragne Värgi ja sotsiaalmeedia koolitaja Jaan Kruusma käest, mis teeb ühe retsepti soositumaks teistest.
Isetehtud vegantoit vs -valmistoit
Kiire elutempo kasv on meie poelettidele toonud hulgaliselt juurde valmistoite. Seda ka vegan- ja taimetoidulettidel. Mida veganid oma külmikutesse ja kappidesse aga tegelikult varuvad?
Unistuste amet
Sotsiaalmeediat jälgides on kõik kohad toitumisnõustajaid täis ja “kasulikke nippe”, kuidas ideaalkaalu saavutada või järjest tervislikumalt süüa, leiab mitu(kümmend) korda päevas.
On ahjuroogade aeg
Kui õhk kisub kargemaks ja õhtud hämaramaks, on aeg otsida välja rasked ahjuvormid ja -potid.
Meie igapäevast kartulit me sööme ja naudime
Kui sa pole kartulit oma menüüs välistanud, siis armastad seda ilmselt nii keedetult, praetult, ahjus küpsetatult kui ka frititult.
Seened salatiks
Metsaseentest salat maitseb hästi nii sügisel, talvel kui ka kevadel – kuni järgmise hooajani välja. Millised seened selleks sobivad ja kuidas neid säilitada, et seeni saaks kasutada nii salatis, pirukatäidises kui ka kastme valmistamiseks?
Me armastame oma tsitaadimeistreid ja maitselendureid!
Lehitsedes aastatega kogunenud ajakirju, tõusevad paljud mõtted ja lood sealt esile nagu koor piimale. Mõttekilde kokku korjates sai neist vahva toidutähestik, kus ütlejate sõnumid meile nii siis kui praegu korda lähevad.
Kohevate kookide lummuses
Sügiseste küpsetiste staarid on õunad, ploomid, porgandid ja hooajalised marjad.
Koolitoit 2.0
Põlvkondade kaupa on Eestis inimesi, kellel on siiamaani naitmäärid esmaspäevasest piimasupist ja neljapäevasest kalast koolisööklas.