Mai 2021
04.05.2021
Kirjakast
Vaata eelmise aasta konkursi tulemusi! Oma Maitse lemmik 2021 on …
Avasta Oma Maitse toimetuse lemmikud toidutooted! 130 toote seast oli neid väga keeruline valida!
Köögivili grillile!
Kui lihamarineerimise lemmikretsept on igal grillisõbral kindlasti juba käe sisse töötatud, siis lisaks grillitud lihale, kalale või mereandidele tasub grillile tõsta ka köögivilju. Lisaks armastavad köögiviljad juustu – neile maitsetele koos mõeldes ei jää muud üle, kui korraks neelatada ...
Üllatus kallimale
Aastaid vabakutselise moestilistina tegutsenud Merit Boeijkens tegi koroonakriisi alguses karjääris kannapöörde. Temast sai romantikadisainer, kes pakub armunutele, seiklushimulistele peredele ja meeleolukatele sõpruskondadele erilisi piknikke looduskaunites paikades.
Otsid emale kingitust? Vaata, millisest e-poest saab kõige ilusamad nõud, klaasid ja söögiriistad
Tean ema, kes kingib igal aastal tütrele sünnipäevaks kaks pokaali. Rohkem ei jaksa, sest kvaliteetne kaubamärk on kallis. Nii on tütrel aegamööda kogunenud valge ja punase veini pokaalid ja kaks esimest šampanjapokaali. Kogusime siia kokku e-poed, kus müüakse kõige ilusamaid ja kvaliteetsemaid nõusid, et saaksid oma pidulaua ka uhkelt ja peenelt katta!
Lähme piknikule! Seekord ainult kahekesi
Emmedel ja issidel on närvid viimseni pingul. Mõte, kuidas end rahulikuks sundida, ajab veel rohkem endast välja. Ainult maikuu päike paistab veel aitavat ...
Valge veini pärusmaa
Kui piknikukorv sisaldab tavapäraselt palju erinevaid soolaseid ja magusaid snäkke, salateid, võileibu, pirukaid ning hooajalisi puuvilju ja marju, siis kogu selle mitmekesise valiku juures võib sobiva veini leidmine osutuda parajaks pähkliks.
Maal pole aega muremõtteid mõlgutada
Jah, me teame, et linnades on restoranipidajad hädas. Aga kuidas on maal lood? Kas saab endiselt minna mõnusalt kuhugi kaugele “metsa” turismitallu, et end argimuredest välja lülitada? Ja kas pererahval on kohalikele häid maitseüllatusigi varuks? Uuele olukorrale vaatavad otsa Pärnumaa Maria talu (28 tegutsemisaastat), Läänemaa Puise nina talu (22 a) ja Võrumaa Kirsi talo (6 a) pererahvas.
Fotografiska brunch
Pooles vinnas elu on pannud proovile kõik restoranid. Paljud mainekad kohad on oma uksed üleüldse sulgenud. Üks vapratest on alles ja pakub uhket brunch ’i!
Ohoo! Puljongiks kasemahl!
Mõni avastus on selline, et tagantjärele ei saa enam hästi arugi, kuidas see küll varem pole ette jäänud. Kevadised ürdirohked supid sobituvad kasemahlaga nii hästi!
Kogu toit koduaiast
Aia ülevalpidamine ja tervisliku toiduga mässamine võtab igast päevast üsna suure tüki aega ära. Kuid teisalt – ilu algab seestpoolt. Nii otseses kui kaudses tähenduses. Eduka kodumaise looduskosmeetika brändi HOIA homespa looja Triinu Karolini (34) toidulaud muutus järsult ajal, mil temast sai ema.
Toitumisnõustaja hoiatab: kõige hullema põntsu paneb meie naha nooruslikkusele üks korralik grillipidu alkoholi ja rasvaste vorstikestega
Bioloogiline kell tiksub kõigil ühtmoodi. Kuid ometi näeb mõni teistest omavanustest märksa noorem välja. Siinkohal võib kahtlustada nii häid geene kui ka ilusüste, kuid vähem tullakse selle peale, et tegemist võib olla ka lihtsalt õige toiduga.
RETSEPTID | Vihmase ilma õhtusöögid: väheste kaloritega tomatisupp ja lihahautis tatraga, kõrvale juustusaiad pestoga
Kõik argised toidud hakkavad kevaditi hoopis uhkemat maitsehaaret näitama. Talvist porgandit ja kartulit saab tasapisi hakata asendama värsketega, kuivatatud ürdid on igatepidi out ja igale poole, kuhu vähegi sobib, saab sisse sokutada lusikatäie isetehtud pestot.
Vahukoorekook maasikatega
Kõik emad on kunagi olnud väikesed tüdrukud. Meie emadepäevakook on pühendus emmedele, kes väikeste plikadena maasikaid suhkru ja koorega sõid. Täpselt nii kooreselt ja maasikaselt see panna cotta maitsebki! Vaid viiest koostisosast kooki on ülilihtne teha – vahukoort ei pea vahustama.
Oh seda siidi ja sametit!
Magusad kreemid, võided ja kastmed on head niisamagi limpsida, aga sobituvad eriti ideaalselt marjamagustoitudesse, kookide sisse ja kõrvale ning jäätisega.
Maasikad viiel parimal moel
Oh, need mahlased ja magusad maasikad! Esimene suutäis mõjub alati kui pidupäev!
Milleks on vaja moodsaid korilasi?
“Need kõik puha sitaseened!” pahandas mu viiene poeg maakodus meie Tallinnast tulnud külalise seenekorvi revideerides ning sapipuravikke välja tõstes. Olen üllatunud, et paari aastaga on lapsest sirgunud kirglik seenekütt, kes majanduskõrgharidusega linnamehe loodusteadmistega põrmustab.
OMA MAITSE mainumbris: kallimaga piknikule, emaga maasikaid sööma, sõbrannadega metsa kevadist supertoitu jahtima ja lastega koduaeda juurikaid kasvatama
Maikuus on lootust. Ilm läheb soojemaks ja sõpradega saab õues väiksemas ringis vast pea mõne söömagi ­korraldada. Imeväel vajuvad siis unustuse hõlma kõik mured ja vaevad ning lobisemist jagub hommiku­tundideni. Kui juba, siis juba.
Elurikkus, eluvaesus
Taimetark Kristel Vilbastes (55) on tugevalt segunenud pragmaatiline teadlasetüüp ja looduslaps. Kombinatsioon tagab selle, et ta mõtleb kõik ratsionaalselt läbi, ei topi omale iial suhu taimi, mida ei tunne, ega torma ullikesena puid kallistades läbi elu.
Eelroad
Selle kuu ostujuhid, trendid, sündmused ja avamised
Kevadroheline vitamiinidoos taldrikul: nüüd on aeg teha karulaugust pestot, nõgesest suppi ja kuusevõrsetest pastat!
Kui kevadpäike on äratanud peenral ja metsa all esimesed laugulised, õuenurgas raudsed nõgesed ja haraliste lehtedega naaditited, on aeg nad pista potti ja põske!