Märts 2022
22.02.2022
Enesetunde küsimused
Volinik Liisa Pakosta: “Sugu süüa ei tee”
Võrdsete võimaluste volinik Liisa Pakosta näeb erilise teravusega ajakasutuse muutusi meie ühiskonnas ja ka seda, kui tekivad “kahvlid”. Mõõgad ristatakse väärtushinnangute põrkumisel.
Eelroad
Selle kuu ostujuhid, trendid, sündmused ja avamised.
Ühepajaroogade asemikud
Kui kuuled kedagi nimetamas ühepajatoitu, tuleb silme ette kohe kapsa, kartuli ja porgandi segu ning ninna viskab keedetud kaalika jõulist lõhna. Ühte patta ja pannile saab köögivilju kokku seada aga väga mitmes teiseski suus sulavas argikombinatsioonis.
Manu maakodu köögis on kõik tema käe järgi seatud
“Probleeme ei ole kunagi, on vaid lahendused,” sädistab rõõmsalt oma väikeses hubases maakodus belglane Emmanuel Wille ehk Manu, keda kõik on juba 13 aastat harjunud Olde Hansa peakokana nägema, aga kes on seotud ka paljude teiste toiduprojektide ning kokaõpilaste õpetamisega.
Kui soojad juustusaiad tunduvad igavad: mida laduda sooja tortilja vahele?
Kui soojad juustusaiad tunduvad igavad, täida tortiljad kihiti ja küpseta pannil. Nii saad valmistada quesadilla ’sid.
Peetruut
Vanalinnas peidab end armas restoran, kuhu minna sööma nii lõuna paiku kui ka õhtut veetma. Toit on imeline: värske, värviline, kõike on parajalt! Peakokaks Martin Männa-salu. Ja veel – uksepealne silt lubab, et - 25–50% toorainest on mahedalt kasvatatud.
Mida valmistada küülikust?
Pikakõrvaline küülik ei ole meie menüüdes sage külaline. Liha valmistusviisidelt sarna-neb see kõige enam kanaga, maitse aga on küülikulihal ainulaadne.
Kui maailm kaotab lõhna ja maitse
Lõhna- ja maitsemeel on meie info-välja võimsad tegelased. Väidetavalt valime me lõhna järgi isegi partnereid, mis siis veel toidust rääkida.
Maitsvate asjade algus
Pakk piima külmikus mitme-kesistab sinu toiduvalmistamise võimalusi mitu korda.
Jäägivaba kokkamine: mida teha viimase parmesanijupi või porru rohelise osaga? Vaata ka ülihead kookosjahust pannkoogi retsepti argiõhtuks
Mõnel tööpäevaõhtul vaata üle (külm)kapi ülejäägid. Tükikesest parmesanist, kallist kotipõhja alles jäänud kookosjahust või porru rohelisest osast saad valmistada nii mõndagi head.
Parimad pastaroad
Pasta maitseb alati. Mõni pastaroog on hiljuti osu-tunud eriliseks toidurahva lemmikuks.
Kolm kuulsat retsepti maailma köögist, mille valmistamist on lihtsustatud, aga maitsed jäävad igavusest kaugele
Söömine on puhas rõõm! Lisa need maailma eri paigust pärit tervislikud maitsed oma igapäevasesse menüüsse, sest kõikide nende roogade valmistamist on lihtsustatud, maitsed aga jäävad igavusest kaugele.
Ühiselt laua taga! Neli kiiret argirooga, mis toovad toidulauale mõistliku hinnaga meeldivat vaheldust
Kuidas hoida toidukulud mõistlikud? Ise süüa tehes saad võtta arvesse nii hooajalisi hindu kui ka pereliikmete soove.
Kes see laulab köögis? Kas ikka laulab?
On üks üksnes asjaosalistele endale teada kole viga, mida tehes võib lapsevanem ära rikkuda lapse huvi söögitegemise vastu terveks eluks.
Milline veiniklaas on parim?
Kui plaanid uusi veiniklaase soetada, siis ikoonilise veiniklaasitootja Riedeli perekonna nõuanne on kuulamist väärt: iga veinisõber peaks investeerima ühte veiniklaasi sama palju raha, kui on tema keskmine veinipudeli maksumus. Miks on sellel tõdemusel jumet?
Brioche 'i asemikud
Kõik algas sellest, et kord sattusid Tuuli Mathisen ja Rita Osa juurdlema selle üle, milline ikkagi peaks olema üks õige maitsev valge sai. Mõlemal oli letti lüüa oma lemmikretsept.
Nutikad koogid sünnipäevaks
Tahad tööl head kooki pakkuda. Milline kook on ülielu-hea ja samas hoiab hästi kuju või mida saad valmistada nii ümmargusena kui ka suuremale seltskonnale kandilisena? Kodus on mõnus serveerida selliseid kooke, mille saad päeva jagu varem valmis teha.
Vanad lemmikud üllatavad taas
Muffinitele ja makroonidele vahelduseks on hea korraks päris juurte juurde tagasi kiigata. Saad aina imestada, kui häid asju magusa-maailmas ikka valmistatakse.
Paanikahoog toidupoes
Kas see, mis näib tervislik toit, on seda? Ja kust seda üldse saada? Kui teemasse põhjalikumalt süüvida, võib jääda päris nälga.