Mai 2022
04.05.2022
Lopsakas lehekuu
Katrin Karisma ja Piret Krumm: toidutegu on nagu näitlemine – sa pead olema kogu aeg kohal
Loomingulisus ehk stiilitunne on üks kolmest kõige tähtsamast komponendist köögis. Ülejäänud on armastus ja teadmised. Ema ja tütar Katrin Karisma (74) ja Piret Krumm (33) armastavad oma peres üksteist, üheskoos söögilauas istuda ja kõike omal nahal kogeda.
Eelroad
Selle kuu ostujuhid, trendid, sündmused ja avamised
Kui tahad süüa vähem liha, asenda see seentega. Kultuurseened on kerged seedida ja lihtsad valmistada
Miks süüa kultuurseeni? Need on kergemad seedida kui metsaseened. Värskeid kultuurseeni on poes saada aasta läbi, paistku päike või sadagu lund. Kultuurseeni ei pea puhastama-pesema ja need ei vaja kupatamist. Osa neist on söödavad toorelt. Kultuurseened on suure toiteväärtuse ja rohkete tervistavate omadustega.
SALAKUULAJA | 38 Restoran: annaks just sellele restoranile Michelini tärne koka loova käekirja ja filigraanse teeninduse eest
Kuhu minna nautima ilu ja head maitset? Olime lootnud elamust ... ja nüüd oleme kindlad – meie Michelini tärnid antakse kahtlusteta 38 Restoranile.
Emadepäevamenüü | Lihtsad lastepärased maitsed koos koduse pidulikkusega poevad hinge kõigile
Ja ongi emadepäev käes! See on ideaalne aeg anda emmele teada, kui eriline ta on ja kui palju ta sinu jaoks tähendab. Nende lihtsate retseptidega saavad hakkama kõik väikesed ja suured lapsed.
Oma Maitse Lemmik 2022 on ...
Sel kevadel tegime me seda teist korda – jagasime “ Oma Maitse lemmiku” märgiseid.
Nii lihtsalt on. Toitainete sisalduselt trumpavad vanad Eesti pärandsordid intensiivpõllunduses kasvanud maitsetühjad viljad üle
Vanavanemate aegseid köögiviljasorte ei ole palju alles, kuid kes ei mäletaks vanu õunasorte, nagu hapu 'Antoonovka' koogil või muredat kollast kartulit 'Ants'? Miks osa vanu sorte kipub ära kaduma, millised saavad endale külge nimetuse “ pärandsort ” ja kuidas häid maitseid lauale tagasi tuua?
Rabarber ja oblikas, aga ka tatar ja kakao sisaldavad oksalaate. Kui palju selliseid toiduaineid süüa tohib? Eriti teadlikud peavad olema veganid
Kevadel naudime suure rõõmuga kõike värsket ja haput. Rabarber ja oblikas viivad lausa keele alla. Need taimed on ka ühed sagedasemad, mille juures hoiatatakse sööjat oksalaatide sisaldusest.
Katseta kotlettidega! Lihaga või lihata, punasest kapsast, läätsedega, hernestega või spinatiga kotletid viivad keele alla
Kotlet on imeline roog, sellega saab eksperimenteerida - neid saab segada taimseid või üdini lihast ja saab ka lihasid omavahel segada. Nii et kotlet on üks suur võimaluste paljusus. Ometi on kotleti maitseselgus ja mahlasus kaks võtmeomadust, et pätsike oleks kindlasti hea.
Loodusterapeut Mai-Liis Kivistik annab nõu, kuidas tuua söögilauale naati, nõgest, tee- ja kortslehti ja loomulikult võilille
Supertoiduks oleme harjunud pidama peamiselt kaugelt maalt toodud kalleid ja peente nimedega toiduaineid. Kuid ka Eesti loodus pakub rikkalikku valikut imelisi väetaimi, mis juba varakevadel annavad meile vitamiinide ja toitainetega vajalikku turgutust.
Nipid, kuidas saada kana sütel küpseks ja mahlaseks!
Kanal on grillimiseks palju eelised. See saab kiiresti valmis ja maitseb ülihästi. Küpsetada pole kana aga sugugi nii lihtne.
KANA SÜTEL KÜPAKS JA MAHLASEKS
Kanal on grillimiseks palju eelised. See saab kiiresti valmis ja maitseb ülihästi. Küpsetada pole kana aga sugugi nii lihtne.
10 suurimat viga, mida sa võid grillimisel teha. Kui järgid neid nõuandeid, küpsetad ideaalse šašlõki
Nädalavahetus on kohe kohal, aeg grillile tuli alla teha. Aga selleks, et grillilt tuleks imeline mahlane liha, pead sa vältima neid levinumaid apsakaid. Kui jälgid nõuandeid, saad grillilt võtta ideaalselt küpse, maitseka ja mahlase šašlõki!
Hästi lõhnavad ja nektaririkkad leedripuuõied annavad toidule imelise noodi
Need elegantselt aromaatsed õied ei kesta kaua. Hurmavat lõhna saab aga purki püüda ja hoidist hiljem kasutada nii kokteilide valmistamisel kui küpsetiste immutamiseks ja magustoitude maitsestamiseks.
Need lihtsa vaevaga ja kiiresti valmivad suupisted panevad su külalised sind kõrgelt hindama
Kevadel lähevad liikvele nii loodus kui inimesed. Ilusa ilmaga on sõpra­dele küllakutse vaid telefoni või sõnumi kribamise kaugusel ... ja kohal nad ongi. Nobedalt valmivaid soolaseid ja magusaid ampse on tore pakkuda ka igasugustel kevadistel kooli- ja lastaialõpupidudel.
NÕUANNE| Millised veinid sobivad grillroogade kõrvale? See, mis sobib steigiga, ei sobi grillitud köögiviljadega
Eestlaste lemmikaeg lõhnab lõkke, äädikase liha ja värske kasvuhoone tomati-kurgi ning puhkuse järele. Kuidas leida nende maitsete ja lõhnade virvarri juurde õiget veini?
Võlu lihtsad maitsed suureks: kiirnuudlid rameniks, oliivid maitsepastaks tomatisupile, munakollasega tuunitud risoto, läätsedest supp, maapähklivõist küpsised
On imetlusväärne, kuidas mõni väike tilk või maitseaine näputäis suudab võluda roa suureks: kiirnuudlid rameniks, tomatisupi mehhikopärane puudutus, munakollasega tuunitud risoto ja palju muud.
Salat tööle kaasa: kui eelmise päeva kalaroast jääb midagi üle, valmista seda lihtsat lõhesalatit brokoliga
Kalaärimehed annavad lootust, et suve teiseks pooleks hakkavad kalahinnad langema. Lõhe on hea rasvane kala, mis aitab kaasa D-vitamiini imendumisele ja on samas ka suurepärane oomega-3-rasvhapete allikas, toetades närvisüsteemi toimimist. Ärevatel aegadel tasuks niisiis rasvase kala söömist igati soodustada. Koos hooajaliste köögiviljadega saad valmis pakkida mõnusa lõunasalati eelmise õhtu ahjukalast.
Mmm ... magus nagu maasikas! Need marjased tordid ja koogid sobivad suurepäraselt ka emadepäeva pidulauale
Maasikad koogi sees – see polegi nii lihtne. Sest marja maitse ehedus peab alles jääma!
EMADEPÄEV! Tuuli Mathiseni mälestused vanaema Mammast ja tema eelmise sajandi võirulli retsept
Minu vanaema ehk Mamma oli sõjaeelse kodumajanduskooli kasvatusega armas inimene, kelle juurde maale oli ikka hea reedeõhtuti poole neljase bussiga linnamürast eemale sõita. Mammal ei olnud telefoni, seega ei teadnud ta kunagi, kas mõni lapselaps on tulemas või mitte. Aga võirullid olid alati ootel...