august 2022
25.07.2022
„Ma ei ole turist, ma elan nii!“
2017. aasta 19. juulil pani Pärle Raud (49) Tallinna lähistel oma mootorrattal käigu sisse ja hakkas sõitma lõuna poole. 1125 päeva, 130 000 kilomeetrit ja 40 riiki hiljem jättis ta tsikli Californiasse ja lendas ise koju.
HOROSKOOP
.
Metsa seenele!
Metsas seenel käia on imetore! Kui saab midagi ka potti või pannile, on veel toredam. Esmalt tuleks metsaseentest kõikvõimalikke roogi valmistada ja südamest nautida. Seejärel teha seeni juba sisse ka talveks - hapendada, marineerida ja soolata.
Kolkakülast kuningakotta
Carl Philipile ei jäänud märkamata, et neiu Sofial on peale ilusate silmade ka kuldne süda. Kuigi õukond oli nende suhtele algul vastu, ei peatanud see meest. Tuleb välja, et armastusabielu on printsi jaoks siiski võimalik!
Parasjagu
.
Läbi une kuulen sireene...
Sõda on meile selgeks teinud: minevikku ja tulevikku pole. On vaid olevik.
Eelarvamustega võitlev Colombia
„Mul ei tule üldse und. Ma olen esimest korda elus enne reisi ärevil,“ kirjutasin sõbrannale keset ööd. Ta üritas mind küll lohutada, kuid varahommikune reis Colombiasse tekitas minus ka terve ülejäänud öö emotsioonide virvarri.
Lõputud 6 sekundit, 1946
Näe, helesinises taevas liigub langevarju kohev pilv. 1946. aastal lendas selle küljes Maimu Pohlak – „Esimene Eesti naislangevarjur,“ kirjutas Eesti Naine.
Õhus on romantikat
Augustikuu on sensuaalne, peibutajateks mustjad tähistaevaööd, nahka paitav soe tuul, päikesepruun jume ja suvekuudega ülesköetud heaolutunne. Kuidas rõhutada sensuaalset meeleolu oma välimuse ja iluhooldustega?
Kas tõde on õigus?
.
Miks ta nii palju räägib?
Kas oled sõnaohter või sõnaaher, tatraveski-pläraläraleenu, sõnanapp või kidane? Võib-olla leidub meis vastavalt olukorrale nii ühte kui ka teist.
Loomaaeda mesilasi vaatama!
„Millest Tallinna mesilased mett teevad? Asfaldist?“ viskab taksojuht nalja, kui jutuks tuleb poolik lugu. Vastuse saan panga katuselt, hotellist ja veel kolmest kohast, saatjaks hobimesinikud Erki Naumanis (39) ja Daniil Brant (18).
Ja peegeldab elamise rõõmu
„Nopin inimestest headust ja tarkust ning proovin seda vastu peegeldada,“ ütleb kommunikatsiooniekspert Aune Past (67).
Ristsõna
.
Ma pole nii vana, et ei võiks kanda… …teksat
.
Hooaeg august 2022
Hooajalised uudised augustis 2022
Mis on Janne Klooreni särava välimuse valem? Eesti edukaim moepromootor avaldab oma ilunipid ja lemmiktooted
Kuidas hoolitseb enda eest naine, kelle töö näeb ette kiiret tegutsemist ja pidevat esinduslikkust? Meie küsimustele vastab alati kaunis ja stiilne sündmustekorraldaja Janne Klooren (40).
Suvede kuninganna rosé
Iga kord, kui istun koos prantslasest sõbra Benoit’ga Pariisis kohvikusse, tellin suure õhinaga pudeli rosé’d. Prantslane vihkab roosat veini ega mõista, miks peaks jooma „poolvalmis“ veini. Mina tellin seda aga kahel põhjusel: esiteks, et sõpra kiusata, ja teiseks, kuna mulle väga meeldib hea rosé.
LUMMAVAD FOTOD | Julia-Maria Linna ja Villy Paimets lõid vanasse viinakööki boheemlasliku kodu, kus nüüd valmivad veinid ja pitsad
Klantsmaailma nurga taga on üks teine maailm, suurem ja lahkem. Fotograaf Julia-Maria Linna ja suhtekorraldaja, endine ajakirjanik Villy Paimets on loonud oma perele ja muudele loomadele boheemlasliku rahutsooni. Koduvein voolab ja pitsalõhn heljub ninna.
Kaitseinglil on koera nägu
Veepäästekoerad ja nende pererahvas treenivad Nõo järvevees. „Koer on meeskonna mootor,“ kiidab treener Aare Ööpik noid tarku loomi.
Moeankeet: Üksteist täiendades
Õde-venda Hanna ja Karl-Artur Korsar lõid kuus aastat tagasi firma The Korsars. Kui Hanna valmistab peamiselt isikupäraseid aksessuaare ja naisterõivaid, siis Karl disainib pakendeid ja mööblit, müüb mustreid teistelegi moebrändidele ning juhendab tekstiilitöötube. Lisaks jagab Hanna oma teadmisi ja oskusi EKA avatud akadeemias.
Vaat siin on päris elu!
Näitleja Piret Kalda (56) läheb igal aastal kuuks ajaks peitu. Sinna, kus telefonil pole eriti levi ja tänavamüra asendab kajakate kisa.
Raamatud
SOOVITAB Reet Weidebaum, AK kultuuritoimetaja
Armunud värvidesse
Augusti värvipalett on rikkalik. Värvid loovad emotsioone, eri värvitoonidel on võime teha meid rõõmsamaks või kurvemaks, panna end tundma mugavalt või ebamugavalt. Kogu maailma värvipalett algab kolmest põhivärvist – sinisest, punasest ja kollasest –, kõik ülejäänu on valikute küsimus. Fotod Lilian MerilaStilistid Hanna ja Karl-Artur KorsarMeik ja soeng Erle TaklaiModellid Ele, laulja, ja Jekaterina, treenerRiided Hanna Korsari ja Karl-Artur Korsari kollektsioonidest
Kartulid versus moonid
.
Minu päev Jaan Rekkor
Näitleja Jaan Rekkor peab end täiesti tüüpiliseks eestlaseks. Töötegemist ta ei salli, Jaanile meeldib istuda ja inimesi vaadata.
VITAMIIN
Mida vahvat vabal ajal ette võtta?
Kunst aitab iseendaks jääda
Kunstnik Ludmilla Siim (82) on teinud mitmeid pöördeid nii elus kui ka kunstis, hoides kunsti tugisambaks, mis elust läbi ja elus püsida aitab.
Suvi linnas, maal ja Ukrainas
„Suhteeksperdid soovitavad meil kõigil kogu aeg rääkida. Kõnele partneriga, eriti halvast! Peaasi on kõigest rääkida!“
Kirjad
.