November 2022
27.10.2022
Kõrgusekartus elu ees
„Liftiuksed läksid lahti ja olin paanikas – võtsin seinast kinni ega suutnud sammugi astuda,“ räägib armastatud saatejuht Piret Laos tundest, mis ta vallutas Tehvandi suusahüppetorni tipus. Kõrgusekartus. Nagu Piretki võin öelda, et pole palju asju, mida kardan, aga hirm kõrguste ees tuleb ja läheb.
Tuttava hääle taga
„Olen viimasel ajal palju mõelnud, et kui mul on tööga seoses midagi vaja, siis suudan abi küsida, aga et saaksin puhata...? Selles olen kõvasti nõrgem!“ tõdeb Piret Laos (37), kes juhib menusaateid „Õhtu!“ ja „Ma näen su häält“.
Kirjad
Lugejate tagasiside oktoobrinumbrile!
Kes kardab, sellega juhtub?
.
Ühe kohukese lugu
See lugu algab skandaaliga, mis juhtus minuga natuke vähem kui kaks aastat tagasi. Mäletan, oli kena sügis, ja nagu minusuguse planeerija puhul ikka, kiskusid mõtted juba vaikselt eelseisvale perioodile, uuele aastale, uutele ettevõtmistele ja sihtide seadmisele. Ja nagu suurte mõtete puhul ikka, tundsin vajadust neid suhkruga takka ergutada – teate ju küll, kuidas kõik ideed väikese šokolaadiga justkui iseenesest märgatavalt lennukamaks muutuvad.
Sügisküpses tumeduses
Maagilistes liikuvates fotodes on muinasjuttu ja unenägusid, hunte ja haldjaid, headust ja kurjust.
Kodu kaitseks, 2018
Pärast 24. veebruari on Naiskodukaitsega liitunud umbes 1200 naist. „Võrdluseks, et tavapärasel aastal on meil aasta jooksul umbes 200 uut liitujat,“ sõnab Naiskodukaitse esinaine Airi Tooming.
„Õnnelik suhe loomingut ei rikasta.“
Kirjanik Jelena Skulskaja (72) ütleb, et sättis varem oma elu meelega kannatusterohkeks, et oleks luuletuste kirjutamiseks ainest.
Mida mehed tahavad?
Iga naist on kummitanud küsimus: mida küll mees suhtelt ootab? Üks võimalus on seda suhtekandidaadilt otsesõnu küsida (kui ta vaid vastata oskaks!), ent kasuks tuleb ka põgus eelluure.
„Muidugi tahtsin last süles hoida!“
Riina ja Hannes Hanso pere toibub tuumakatastroofist – viienda lapse surmast. Riina räägib leinaga toimetulekust, sellest, millist toetust ta oodanuks ümbritsevatelt ja miks ta on siiani vihane.
Tagasi teispoolsusest
„Juba ammu ma surma ees hirmu ei tunne,“ lausub surmauurija Karl Käsnapuu. „Mul on tunne, et elu ise lükkas mind surmaga tegelema.“
Lõpu lähenemise ILU
Mis viga rääkida lõpu lähenemise ilust olukorras, kus lõpp veel ei paista. Ta võib ligidal olla, aga võib ka mitte. Mis annab mulle õiguse kõneleda millestki, mida pole ise kunagi omal nahal kogenud?
Briti stiilis kudumid
Tasub meelde jätta kuldaväärt põhitõde, millest Tema Majesteet Elizabeth II riietudes lähtus: kuninganna on alati värviline! Kandkem värve, et jääksime meelde, et rõõmustaksime silma, et mõjuksime ka suures rahvamassis kuningannana.
Elizabeth II haldjatolm
Elizabeth II kleidinumber jäi küll kuninglikuks saladuseks, kuid et kuninganna osales aastas 300 üritusel, oli tema külluslik garderoob kogu maailmale nähtav.
Ma ei ole nii vana, et ei võiks kanda... koolivormi
Koolivorm on kustumatult mällu talletatud varajane rõivamälestus. Koolikoridori võiks vaadelda kui elu esimest catwalk’i.
Kohevad kasukad, mahukad mantlid
Funktsionaalsus ja stiilsus on sügishooaja 2022 alus, eriti kehtib see ülerõivaste kohta.
Kaklevad ja andestavad
Lopsakate ütlemiste poolest kuulus telekokk Gordon Ramsay (55) on veerand sajandit elanud ühe ja sama kaasaga. Pealtnäha malbes lembeliidus on olnud hetki, kui abielu on püsinud tänu naise võimele andeks anda.
Nägu siledaks võimeldes
Näovõimlemine ehk facefitness kogub ilumaailmas üha enam austajaid, kes väidavad nagu ühest suust: see tõesti toimib! Näolihaste treenimise ja toimiva nahahoolduse salanippe jagab meile näovõimlemise spetsialist ja koolitaja, eestlannast pariisitar Mari Lakspere.
10 iluküsimust
Me kõik teame ja imetleme moedisainer Kriss Soonik-Käärmanni loodud imekaunist pesu, kuid seekord piilume hoopiski tema ilubuduaari. Mis nipid hoiavad kiire eluviisiga naise alati nii säravana?
Mind vägistati... ilma minu teadmata
„Mäletan, kuidas tajusin, et laman põrandal ihualasti ja tundsin jalge vahel tulitavat valu. Mul polnud õrna aimugi, kuidas ma sinna sain.“
Maitsvad kingid kallitele
Sel aastal tee sõpradele ise pühadekingid! Asju on kõigil niigi palju, aga söögielamus teeb alati rõõmu ja nii kingid kallile inimesele ka killukese oma ajast. Et saajale jääks kingist alles armas meenutus, anna üllatus üle keeksivormis, vahvas purgis või muus serveerimisnõus, mille võid osta ka taaskasutusest.
Hooajalised köögiuudised novembris 2022
Rubriigis annab kogenud köögitoimetaja ja kokaraamatute autor Lia Virkus uusi ideid, mida just sel kuul tasub ellu viia.
Toit ja tujud
Mõistagi võib halval tujul olla terve müriaad erinevaid põhjusi, kuid uskuge või mitte, mõjukaim neist on toit. Kas võime süüa end õnnelikuks?
LILLELAPS JA AUTOHULL ARMUSID HAANJASSE
Juta (70) ja Robert (64) kohtusid sõber Pauli korraldatud pimekohtingul Inglismaal Lääne-Yorkshire’i maakonnas Bradfordi linnas. Nüüdseks on nad Suure Munamäe lähedal Plaani külas elanud 21 aastat.
Must on uus must ehk muljeid Soome elamumessilt
Iga-aastane Soome elamumess, mis seekord toimus Naantalis, jäi kõigile külastajatele pikalt hinge helisema. Nii palju silmapaistvat arhitektuuri ei näe iga päev.
Ita Everi šikk lapselaps
ALFRED BASKINI kohta ütleb abikaasa Maria: „Ta on mu lemmik-inimene!“ Seiklusfirma tegevjuhtina seisab Alfred hea selle eest, et inimesed elaksid oma pinged välja ja lõõgastuksid mõnusas miljöös.
Balkani pärl Montenegro
Suurejooneliste mägiste vaadete, rannikulinnade ja lummavate pühapaikadega Montenegro on üks nooremaid iseseisvaid riike, millest Horvaatia kuurortide kõrval seni mööda on vaadatud – täiesti põhjendamatult.
Vitamiin
Mida põnevat vabal ajal ette võtta? Soovitusi jagab Eesti Naise toimetus.
Raamatud
Soovitab Reet Weidebaum, AK kultuuritoimetaja
Novembrikuu horoskoop
Mida kõnelevad taevatähed?
Ootamise ilu
Ootamine on kõikväeline tunne, täis kannatlikkust, alandlikkust, uudishimu, üllatuse lootmist ja võimaliku pettumisega leppimist.