September 2023
24.08.2023
Toscanas, teel Bocelli kontserdile
Tiina Ristimets on ennast ettevõtjana üles ehitanud, olles 20 aastat kirjastaja. Mitte müünud naftat ega pidanud restorani, vaid andnud välja raamatuid.
Kirjad
Lugejate tagasiside augustikuu ajakirjale.
Oma elu keskel
„Olen elu keskel. Olen oma elu poolt. Ma valin iseennast,“ ütleb Tiina Ristimets nagu luuletust, kus igal fraasil on sügav tähendus. Elu keskel võib olla nii vanuse kui ka melu või edu poolest. Oma elu poolt olemine tähendab iseenda valikute austamist, oma elukäigust lugupidamist.
Ärevushäirest, häbenemata
Kui palju maksab hulljulgus?
Romantika linn, 1980
„Kooliajal unistavad paljud retkedest kaugetesse tundmatuisse paigusse, maavarade otsimisest, uute linnade ehitamisest,“ pajatas Nõukogude Naine. „Lõppev aasta andis romantikajanustele üllatuse ka Eestimaal: sündis uus linn ...“ Mis linnast käib jutt?
Vitamiin
Mida vabal ajal ette võtta?
Maagilised hetked
Foto- ja videomees Roman Neimann, kunstnikunimega Vanaisa, on võimsate hetkede jäädvustamise nimel olnud valmis teise ilma otsa sõitma ja palehigis pingutama.
Üks suvepäev Jaak Joala elus
Ühel kuumal suvepäeval augustis 1977 võttis EÜE keskstaabi komandör Toomas Mendelson oma Volga peale Jaak Joala ja nad sõitsid Kuri rühmale Hiiumaale külla.
Punamütsike, kes petab ka hundi ära
Maria Lilje jätab oma pikkade blondide juuste ja malbe naeratusega esmapilgul mulje häbelikust neidisest, kes võiks töötada raamatukogus, kus on läbi lugenud kõik raamatud ja teab iga muinasjutu lõppu…
Kuidas ärevus meie elu suunab
See, kui kvaliteetsed on suhted nii teiste kui ka iseendaga, sõltub suuresti sellest, kuidas me ärevusega toime tuleme.
Rahutusest ja lahutusest
Kuidas targalt lahku minna? Kuidas leida „mõlemat poolt rahuldav lahendus“, kui kõlavad süüdistused või kui üks lülitab teise lihtsalt välja. Minu suhtes just nõnda juhtus.
Hapraks kulunud elulõng
Mida öelda ja millest vaikida, kui keegi pihib, et plaanib elust lahkuda? Heli Luik on usaldusisiku rollis olnud mitu korda. „Abiandja ei saa võtta vastutust teise inimese elu eest – see peab jääma talle endale,“ rõhutab ta abist kõneldes.
Pingul kui pillikeel
Ärgates tunnen, et süda puperdab sees. Olen sellega harjunud. Nii on see olnud aastaid.
Sügismood: lihtne, lööv ja luksuslik
Sügistalve moekollektsioone vaadates näib, et ajal ei ole enam kiire − üha rohkem näeb ajatut klassikat, vähem mikrotrendide müra.
Sügisball
Kuidas värskendada garderoobi nii, et iseendal huvitav oleks? Taasavastades riidekapi lemmikuid ja kombineerides neid trendides välja pakutud uute ideedega. Moekunstnike loomingus näeb üha enam klassikat. Ajatuse väravalt on pärit ka käesolev moevalik.
Lähene ilule terviklikult
Kas terve, vitaalse, noorusliku ja kauni naha saamiseks piisab vaid nahahooldusest? Tegelikult ei, hooldama peab kogu organismi. Anny Särakooli kosmeetiku Annely Kutsari nõuanded aitavad sul püsida kauni ja säravana nii väljast kui ka seest.
10 iluküsimust
„Usun paastu võlujõudu!“ jagab ühe ilusaladusena eestlannast pariisitar ja modell Hedvig Maigre, kes peab praegu ka stsenograafi ametit.
Sööme kala!
Värskest kalast annab teha palju põnevat! Neist roogadest on minu lemmikuks lõheäkis viinaga. Lõhe asemel saad kasutada ka forelli, paaliat, siiga, säinast või vimba. Kalleid külalisi üllata aga vormiroaga lõhest ja kartulipudrust.
Hooajalised köögiuudised, september 2023
Toidumaailmast jagab uudiseid Lia Virkus.
Aeg kaob, rollid jäävad?
Tänapäeval ei maksa imestada, kui laevatehases, mis on läbi aegade olnud meeste mängumaa, jalutab vastu mõni tunkedes ja kiivris naisterahvas. Olgu ta siis keevitaja või maaler, nagu see on Saaremaal Nasval asuvas Baltic Workboatsi tehases.
Oscarit väärt abielu
Kui kuldmehikesi jagataks ka kõige õnnestunumate suhete kategoorias, võidaks ilmselt tuntud näitlejad Tom Hanks ja Rita Wilson. 35 aastat abielu on saavutus, millega vähesed paarid kiidelda saavad, eriti veel Hollywoodis.
Julge elada
Džässmuusik ja muusikapedagoog Ivi Rausi ütleb, et armastus aitab elus edasi liikuda, jõumaks päris tundeni, mis ei tee haiget ega sea tingimusi.
Hubased matused
Raamatusoovitused septembris 2023
Soovitab Reet Weidebaum, AK kultuuritoimetaja.
Kuidas mõista jaapanlast?
Honda on mängu toonud uue mudelinime ZR-V ning see tasub meelde jätta. Siin võib peidus olla Honda uus hittlugu. Auto juuri tuleb otsida nii Jaapanist kui ka Põhja-Ameerikast.
Septembri horoskoop 2023
Mida räägivad taevatähed sel kuul?
Seks ja maa