Detsember 2023
25.11.2023
Reet, oled sa õnnelik?
„Kui inimesel on vähegi tervist, siis ei tohiks jääda koju, üksinda peeglisse vahtima,“ leiab Reet Linna. „Ennast on vaja liigutada, et püsida mõistuse juures!“
Andestusest ja tänulikkusest
.
Mis värvi on meelemuutus?
Kirjad
Lugejate tagasiside novembrikuu Eesti Naisele.
Minu kassapidaja ja teised toredad inimesed
Kink moekale mehele
Silmatorkavalt stiilsed ja seksapiilsed! Eesti Naise moekülgedel on alati ilulenud ka mehed. Vaatamist jagub, sest mõnedki modellidest on tuntud hoopis teisel alal.
Vitamiin
Mida vabal ajal ette võtta?
Jõulukiri Andrea Bocellilt Eesti Naisele
Kohtumisest Andrea Bocelliga sündis põgus kirjavahetus ning tekkis võimalus küsida Bocelli mõtteid armastusest.
Jõulud 1990ndatel
Jõulude piir nihkub järjest sügise poole. Tänavu lõid poed jõulukauba letti oktoobris, aga alles hiljuti, 1990ndate alguses valitses Eesti kauplustes tühjus. Et pühad toona peetud saaks, tuli olla leidlik ja leplik.
Arvutiga laulatatud
Rühm lapsevanemaid on kaevanud Fortnite’i loonud ettevõtte Epic Games kohtusse. Süüdistusega, et videomäng tekitab sõltuvust ja on põhjustanud nende lastele tervisehädasid.
Emad-tütred: midagi jääb kestma
Mitte iga näitlejannat ei meenutata sajand hiljemgi kui legendi. Küll aga Lisl Lindaud! Teatripidude šampanjakuningannat, krehvtise karakteriga eestiaegset daami, kes jala ei käinud ja vett ei joonud. Ent pika elu kõige olulisemaks kingiks pidas näitlejanna tütretütar Liisat.
Sõltlase lapse päästis armastus
Markuse* sõltlasest ema loobus temast kohe pärast sünnitust. Beebi paigutati Tallinna Lastekodu imikute ja puuetega laste majja, kuhu ta jäi kaheks aastaks spetsialistide jälgimise alla.
Julge end teostada
Kuidas end tööturul kehtestada ja oma vaimset tervist hoida? Kas areng isiksusena tagab ka edu karjääri keerdtrepil? Kaks juhtival kohal töötavat naist Kristi Unt ja Sandra Horma teavad oma kogemusest, kuidas isiklikke eesmärke seada.
Teekond nimega armastus
Mis on tõelise armastuse tegelik tähendus ja kuidas seda hoida, arutlevad raamatus „Aeg. Teekond nimega Armastus“ paarid, kes on kulgenud koos läbi elu. Jagame killukesi kolme paari ühisest teekonnast.
Mida mehed tahavad
Kas voodielu on võimalik, kui mees pole nõus naise soove rahuldama?
Lõpetasin enda petmise
Olen keskeas ja taas vallaline. Õpin, kuidas fantaseerimise asemel reaalsusega leppida.
Kui pimedus katab maad...
...vajab mu silmake enam sädelust. Tahan, et midagi helgiks tumedusest vastu. Mõni sära, mõni ootamatult ergas toon, et leiaksin sünges päevas uut energiat ja rõõmu. Mõni ütleb tilulilu. Mina ütlen silmailu!
Ehetes on intriigi
Ehtekunstnik Julia Maria Künnapi loomingus võlub pinge – vaimustavalt veatud kivikesed on justkui vedelaks muudetud. Tema pedantse lihvi poolest tuntud töid on näidatud näitustel üle maailma. Tallinn Fashion Weekil nägi Eesti moepublik sulavate kivide kollektsiooni esimest korda.
Brad Pitt - lõputult andekas ja nooruslik
Brad Pitt sündis 1963. aastal Oklahomas ja hiljem on tema filmide esilinastuste eel rõhutatud, vastavalt maale või vajadusele, et tal on nii inglise, iiri, šoti, rootsi, hollandi kui ka saksa esivanemaid. Ühesõnaga – tüüpiline valge ameeriklane. Aga meeldinud on ta üle maailma, vaataja nahavärvist hoolimata.
Kui kellad löövad peotundi...
Detsember on tulvil elevust, sest iga hetk võib tulla kutse peole. Olgu ettevalmistuseks aega tund, nädal või rohkem, kavalate nippide, õigete toodete, sobivate aksessuaaride ja sündmusega sobiva parfüümi abil tunned end alati peovalmilt.
10 iluküsimust
Sarmikas filmi- ja tooteprodutsent Helen Lõhmus ei ütle kunagi ära massaažist. Samuti armastab Helen punast huulepulka, sest see on heatujutoode!
Jõulude maitse
Jõulude eel tabab perenaisi tihti nõutus: mida tänavu lauale panna? Pakun seekord välja klassikalise haneprae ja väheke teistmoodi hapukapsad, tumeda õllega. Rosolje panin pirukasse ja jõululeiva retsept pärineb Ahvenamaalt. Soovitan seda küpsetada kingiks heale sõbrale-sugulasele.
Hooajalised köögiuudised, jõulukuu 2023
Toidumaailmast jagab uudiseid Lia Virkus.
Jõulud jaanipäeval ehk kuidas Austraalias jõule peetakse
Kui Pipi Pikksukka uskuda, siis kõnnivad Austraalias inimesed tagurpidi, käte peal. Mul ei ole õnnestunud seda näha, kuid selles mõttes on Pipil õigus, et nii mõnigi asi on siin, teisel pool maakera, vastupidi. Üks põhjaeurooplasele võõramaid nähtusi on jõulud, mida peetakse südasuvel, sest suvi algab Austraalias 1. detsembril.
Briljant ja maailma parim auto
Rolls-Royce – pidulikkuse ja suursugususe crème de la crème. Vahet pole, kas tegemist on kõige uuema mudeli või kaunilt restaureeritud ajalooga, kohtumine Rollsiga on alati sündmus.
Jutustus jõust
Raamatusoovitused detsembris 2023
Soovitab Reet Weidebaum, AK kultuuritoimetaja
Detsembri horoskoop 2023
Mida räägivad taevatähed sel kuul?
Julgus tulevikule näkku vaadata