Jaanuar 2024
21.12.2023
Aasta vanemaks, kaks targemaks
„Ma ei taha kahetseda, et ma ei elanud sajaga,“ ütleb muusik ja arengutreener Sandra Vabarna. „Rahutunne on minu jaoks see, kui panen täiega hullu: flirdin kaine peaga, sõidan üksinda reisile või ütlen välja, mida tegelikult mõtlen.“
Hakkame sättima!
.
Kirjad
Lugejate tagasiside detsembrikuu Eesti Naisele.
Jeesus Kristus või Jäär ja Neitsi?
Uued suhtemudelid
Mehis Heinsaare mõttemaastikud
Naise palk, 1924
„Naine oli varemalt üldse kodusem kui praegu, ... siis võttis ta kätte ja avaldas protesti, tegi revolutsiooni, mille tagajärjel ta võimalusi on omandanud ennast mitmekülgselt kasvatada ja mitmekülgselt tulu tuua,“ kirjutas esimene Eesti Naine muutuste tuules.
Vitamiin
Mida vabal ajal ette võtta?
Talvemustrid
Loodusfotograaf Ingmar Muusikus teab, et lumevalgus teeb pimeda aja helgemaks ja põhjamaalase hinge rõõm­samaks. Kaadrid on jäädvustatud Haanja ja Järvamaa muinasjutumaastikel.
Võidu maitse
„Süüa tuleb hästi ja palju!“ ütleb 2022 aasta mais Baltimaade restoranidele esimese Michelini tärni teeninud Noa chef Tõnis Siigur.
Vääramatu vabamõtleja
Ajal, kui naises nähti vaid mehe küljeluud ja laste kasvatajat, innustas Lilli Suburg (1841–1923) naisi õppima. Ainult hea haridus annab võimaluse mehega võrdväärne olla ja otsustada ise oma saatuse üle, uskus ta.
Sildistamisest
Kui keegi teeb midagi, mis ei ole meile meelt mööda, või kui mõni inimene lihtsalt ei meeldi, takerdub me tähelepanu häirivasse käitumisse. Võib juhtuda, et unustame, et sellel inimesel on ka tore pool.
Õnneliku aasta hoiatus!
2024. aasta toetab meie üllast tegevust ja aitab ühiskonnas väärilise koha leida.
Valu seljatades
Teadusuuringud* näitavad, et naisi kimbutab krooniline valu sagedamini kui mehi. Kogen omal nahal, kui raske on seljatada aastatepikkust seljavalu.
Sain orgasmi... kohvikus
Kas te olete saanud kohvikus orgasmi või kuulnud naise ejakulatsioonist, nagu meestel on seemnepurse?
Õnne ootel
Moelugu on inspireeritud peagi linastuvast Anton Hansen Tammsaare romaani ainelisest filmist „Elu ja armastus“, mille üheks peaosaliseks on imeline näitlejanna Karolin Jürise.
FOTOD | Moodne ka täna! Moemuusa Jane Birkini boheemlaslikult elegantsest stiilist tasub šnitti võtta
Inspireeriva moemuusa, näitleja Jane Birkini boheemlaslikult elegantne stiil sündis tänu kirglikule suhtele prantsuse helilooja ja elukunstniku Serge Gainsbourgiga. Birkini stiil mõjub moodsana tänaseni. Olgu lisatud, et Jane ise pidas naise parimaks vanuseks 40. eluaastaid.
Naha uus värskus
Kõik me teame lauset „uuel aastal uue hooga“. Ärme jäta seda üksnes käibefraasiks, vaid paneme reaalselt toimima – noh, vähemalt nahahoolduses! Meie nõuannetega annad nahale kiirelt uue värskuse ja säravama jume. Ei, sa ei vaja selleks ilusüste!
10 iluküsimust
„Olen suhteliselt laisk uusi tooteid proovima, mida kosmeetik soovitab, seda ostan,“ ütleb oma iluvalikute kohta tuntud magusameister Angeelika Kang.
Mälestusest ja tehisajust
PROOVISÕIT | Ootuspäraselt mugav ja pealetükkimatu! Just see linnadžiip on üks tänase automoe näo kujundajaid
Honda CR-V on üks tänase automoe näo kujundajaid. Uus, juba kuuenda põlvkonna CR-V on ootuspäraselt mugav ja pealetükkimatu.
Tõeliste mulkide kapsad ja puder
Aasta toidupiirkonna tiitlit kannab Mulgimaa. Linakasvatusega jõukaks saanud mulgid olid julged kokku segama eri toite – hapukapsast, tangu ja kartulit. Siinsed retseptid on pärit Mulgimaa pealinnast Abja-Paluojalt, kus neid igapäevaselt valmistatakse.
Hooajalised köögiuudised, jaanuar 2024
Uudiseid toidumaailmast jagab Lia Virkus.
Raamatusoovitused jaanuaris 2024
Soovitab Reet Weidebaum, AK kultuuritoimetaja.
Jaanuari horoskoop 2024
Mida lubavad tähed sel kuul?
Sünni ime