Veebruar 2024
30.01.2024
Romi Hasa retk keldrist pööningule
Romi Hasa on tagasi, teleekraanil. Pärast kaheksat aastat koduperenaisena Soomes, tagasikolimist Eestisse ja abielulahutust on ta Kanal 2 hommikuprogrammi saatejuht. Unistuste töö, nagu ta ütleb.
Võidutahe peab olema
Kirjad
Lugejate tagasiside jaanuarikuu Eesti Naisele.
Lase hambad välja kukkuda!
Pole midagi lihtsamat teistele hinnangu andmisest. Kui inimene on paks, siis järelikult on ta õgard. Kui inimene on töötu, puuduvad tal oskused. Kui inimene elab Facebookis, pole tal päris sõpru.
Minu Eestid
Kuidas kadus Nõukogude Naine? 1988
1952. aasta algusest oli Eesti Naine ilmunud Nõukogude Naise nime all. Ent kui õhus helises laulev revolutsioon, puhusid ka toimetuses muutuste tuuled.
Vitamiin
Mida vabal ajal ette võtta?
Mehis Heinsaare mõttemaastikud, 2
Püsigem moodsad!
„Tahtsin päästa Mati Undi aegruumi, tema põlvkonna elutunnetust ajamerre kadumast,“ tunnistab kirjanik Mihkel Mutt. „Eks need kolm selle raamatuga tegeldud aastat olid mulle taaskohtumine omaenda nooruse ja keskeaga.“
Karl Laumets: Usaldan unistusi ja armastust
Karl Laumetsa „Tuhkatriinumängus“ otsib Prints päris Tuhkatriinut. Ka lavastaja ise on valmis tõelise armastuse nimel võitlema.
Kuidas ameeriklastele Eestist elutarkusi õpetatakse
Kristina Mänd-Lakhiani on USAs ja Indias paremini tuntud kui Eestis. Ta on enesekoolituse platvormi Mindvalley kaasasutaja. Tema raamat, millest sai USAs menuk, on nüüdseks tõlgitud ka eesti keelde.
Kergus, armastuse vundament
Kuidas ületada pikaajalises suhtes raskusi? Tutvustame suhtekerguse kontseptsiooni, mis mõjub inspireerivalt ja sillutab teed romantilise armastuseni.
Amatsoon Vabadussõjas
Anna Vares ajas maha juuksed, tõmbas jalga saapad, selga sineli ja läks rindele, et võidelda reamehena Eesti vabaduse eest. Sangaritegude eest Vabadussõjas pälvis nooruke Anna Vabaduse Risti.
Navitrolla: „Ära proovi, vaid tee!“
Kui sa tahad midagi teha, siis tee. Kui mõtled, et ma lihtsalt „proovin“, siis saabki sinust „üks suur proovija“, on Navitrolla mõte elus ja kunstis.
Ilu nõuab… valu
Populaarsust koguvad ilureisid. Sõidad soojale maale, justnagu lihtsale lõbureisile, ja naased sealt kümme aastat noorema välimusega.
Kolmekesi suhtes
Polüamooria on kiindumussuhe, kus korraga ollakse romantiliselt seotud rohkem kui ühe partneriga. Kõik partnerid on olukorrast teadlikud ja sellega nõus. Polüamoorial on mitmeid vorme: näiteks suletud kolmiksuhe, avatud suhe jms.
Rahvuslik aare
Eesti Naise 100. sünnipäeva aastal on erakordne au esitleda moeseerias armastatud Anne Veskit. Roosiaia kuninganna jaoks on see esmakordne kogemus. Rõivavalik on inspireeritud säravast isiksusest, kevadootusest ja nagu ikka – lahedast atmosfäärist.
Naiselikkuse nostalgia
Ükski teine rõivaese ei mõju naiselikumalt kui puusi ülistav, jalgu paljastav pliiatsseelik. Alanud aastal tähistab kurvikas seelik 70. sünnipäeva.
Täiusliku jume salaspikker
Me kõik teame, kui oluline on särava ja ühtlase jume tagamiseks järjekindel kvaliteetne nahahooldus, kuid suureks abiks on veel üks toode – naha vajadustega klappiv jumestuskreem. Selline, mis mõjub justkui teine nahk, ainult veelgi täiuslikum.
10 iluküsimust
Disaineri, stilisti ja illustraatori Britt Samosoni silmad paneb särama vaimustumine, armumine kellessegi või millessegi või siis elusse endasse.
„Mammast jäi järele vaid luu ja nahk…“
Toitumisprobleemid ei ole ainult teismeliste ja noorte täiskasvanute mure, vaid neid tuleb väga palju ette ka elu teises otsas. Siis pole enam tegu ülekaalu, vaid haihtuvate kilodega – kõrges eas härra või proua võib sõna otseses mõttes kokku kuivada ja see on tõsine ohumärk.
Lia Virkuse lapsepõlvetoidud
Oma lapsepõlve toidud ei jäta kedagi külmaks! Minu ema valmistas sünnipäevadel marineeritud räimi ja praegugi on see meie peres uhke peoroog. Pealinna keeksi küpsetan samuti siiani: sellega on imehea ka kausitorte valmistada. Kas mõni siinsetest toitudest kuulus ka sinu lapsepõlvekööki?
Hooajalised köögiuudised, veebruar 2024
Uudiseid toidumaailmast jagab Lia Virkus.
Kas me valitseme oma saatust?
Sõjapõgenike pere, kes jõudis Eestisse esimesena
Klaveriõpetaja Khrystyna Hasii (35) rääkis kaks aastat tagasi 23. veebruari õhtul telefonis täditütrega. Arutlesid, kas sõda tuleb või mitte. Khrystyna oli kindel, et sõda Venemaaga ei alga. Ukrainas elab ju palju venelasi – kes siis omasid tapma hakkab? Sõda algas järgmisel hommikul kell 5.
Suur orkester kosmosest
Mercedes-Benzi E-klassil on auväärne sugupuu, mille algust meeldib Mercedesele endale paigutada koguni 1947. aastasse. Viimased kolmkümmend aastat E-klassi nime all tuntud ärisedaani uus, kuues põlvkond on täis kõrgklassi tehnoloogiat ja meelelahutust.
Raamatusoovitused veebruaris 2024
Soovitab Reet Weidebaum, AK kultuuritoimetaja.
Veebruarikuu horoskoop
Mida lubavad tähed sel kuul?
Rituaalsed naistepeod
Küünlapäevaga (2. veebruar) algas Eesti pärimuslikus ajaarvestuses rituaalsete naistepidude periood. Need sisaldasid mitmesuguseid sümboltegevusi nii naiste tervise ja heaolu tagamiseks kui ka kariloomade ja majapidamise edendamiseks.