Aprill 2024
28.03.2024
Tuuli Roosma: „Jumala lemmiklaul on naer!“
Tuulis peituvad vastuolud. Ta on edevalt teleekraanilt tuntud ja armastatud, ometi vägagi privaatsust hindav. Kuigi omaette hoidev, armastab ta sõpruskondi. Tuuli naudib tõmbetuult ja kiiret liikumist.
Elamiseks on vaja vaprust
.
Kirjad
Lugejate mõtted märtsinumbri kohta.
„Gurmeerännakute“ needus
Kuidas tulla toime kriitikaga?
Eesti Naine reisib, 2018
Nii-nii, armas lugeja! Kas lähed reisile või elad võõrsil? Sul on võimalus toimetust rõõmustada. Räägin kohe lähemalt.
Vitamiin
Mida vabal ajal ette võtta?
Sööst glamuuribuumi
Suures 1990ndate priiuses, nagu kevadel laudalatrist aasale pääsenud vasikas, tärkas Eestis ka glamuur. Too kirev ajastu on eriti kirkalt „kirjas“ ajakirja Kroonika klassikaks saanud portreepiltidel. Neist paljude autorilt fotograaf Aivar Kullamaalt palusime tema valikut „oi, aegu!“ meenutuseks.
Heinsaare mõttemaastikud, 4
.
Hingerahu ja -rahutus
„Mitte midagi siin elus pole mõtet teha, kui sa ei julge olla haavatav,“ usub muusik ja näitleja Mari Jürjens. Tema väljakutse on ärevus – praegu tuttav nii paljudele.
Kodutute küülikute kaitsjad
Eesti esimene küülikute varjupaik asub Viljandimaal Kokaviidika külas. „Küülik pole asi!“ rõhutavad selle rajajad – Kati Sulp ja Martin Enn.
Hääl on hinge peegel
Kas teile meeldib teie hääl? Küsin seda ikka oma hääletunde alustades. Häälejoogas avastasin võimaluse end häälega tervendada.
Legendaarse tütarlastekooli rajaja
Kooli avapäeval kostitas Elfriede Lender (1882–1974) õpilasi tassikese šokolaadi ja küpsistega. Ent noor koolijuht oli nõudlik. Peale teadmiste süstis proua Lender kasvandikesse laitmatuid kombeid ja usku iseendasse.
„Iluopid rikkusid mu elu“
„Kui ma viis aastat tagasi mõtlesin appi karjudes, miks nii suur valu mulle vajalik on, siis nüüd olen võtnud missiooniks abivajajate suunamise maailmatasemel tipparstideni,“ ütleb Regina.
Tsölibaati nautides
Millal ma viimati seksisin...? Ilmselt kolm aastat tagasi. Ma ei mõtle sellele peaaegu kunagi.
Suurem kui elu
Olgu rõivastus mini-, midi- või maksipikkuses, uue silueti loovad suurvormid. Põhiline väljakutse on, kuidas vältida uppumist paisutatud vorme pakkuvasse moekeerisesse ja seejuures naiselik joon säilitada. Moodi esitleb isikupärane „kaneelitüdruk“, hinnatud muusik Anna Kaneelina.
Ära karda komplimente
1960ndatel loodud miniseelik on kujunenud enesekindluse, julguse ja vabanemise sümboliks.
Kevadised ilutuuled
Kevadel öeldakse ikka, et tasub olla ettevaatlik, kuna kevadised tuuled on salakavalad. Ilumaailma uusi tuuli õnneks kartma ei pea, võib vabalt lasta neil end kaasa haarata!
10 iluküsimust
Stilist ja laulukirjutaja Jana Hallas: „Ma ei looda kreemidelt ega protseduuridelt imet, vaid naudin lõhnu, tekstuure ja disaini!“
„Sa olid kunagi ju nii armas tüdruk, mis juhtus?“
Filmitegija ja kirjanik Katrin Tegova ootab kevadel ilmuvat elu esimest novellikogu, mõtiskledes vahepeal ka armastuse teemadel.
Üleminekuea hormoonidemöll
Naise viljaka ea lõpule võib eelneda mitme aasta pikkune häiriv hormoonidemöll: kuumahood, magamata ööd, päeval oled kuri kui herilane… Leidub ka õnnelikke, kellel ainuke märk menopausi saabumisest on see, et päevi rohkem pole.
Mina olen sina
Kindraliga köögis
Kindral Riho Terras on köögis kõva tegija, kogesin koos temaga kokates. Ta on kirjutanud suisa kokaraamatu Euroopa köögist. Ühe siinse retsepti tegi kindral ekstra Eesti Naisele, teised on vormunud, elades aastaid Saksamaal ja reisides mööda Euroopat. Mind võlus eriti šampanja-hapukapsastruudel!
Hooajalised köögiuudised aprillis 2024
Toidumaailma uudiseid jagab Lia Virkus.
Tulevik kikivarvul
Autole lähenedes ärkab Volvo EX30 üles ja esitab tervituseks väikese tuledeanimatsiooni. Ta on väljast äratuntavalt Volvo, kuid seest juba midagi täiesti uudset.
Unistad talvekodust Kanaaridel?
Kas sul on vahel tunne, et pakiks asjad ja lendaks üheotsapiletiga minema ning alles kohale jõudes vaataks, mis edasi saab? Paljud eestlased on talve eest peitu pugemiseks avastanud Kanaari saared. Põhjus on lihtne – siin on kogu aeg suvi.
Raamatusoovitused aprillis 2024
Soovitab Reet Weidebaum, AK kultuuritoimetaja.
Aprilli horoskoop 2024
Mida lubavad tähed sel kuul?
Naiste rännud