Mai 2024
25.04.2024
Eesti naise jõud
.
Teise elu hakul
„Tead seda ütlemist, et igal inimesel on kaks elu?“ küsib Maarja-Liis Ilus. „See teine elu algab siis, kui saad aru, et sul on ainult üks elu.“ Tema on sama taipamiseni jõudnud.
Kirjad
Lugejate tagasiside aprillikuu Eesti Naisele.
Palju õnne, mu 100aastane sõbranna!
Mina 100 aastat tagasi
Kui ma oleksin sündinud sada aastat varem, oma suguvõsas, oleks mind oodanud elu talus. Kas siis mul ei olekski probleemi lehmade ja hobustega, keda ma praegu pelgan? Oleksin ehk nautinud peenarde harimist, mis oleks olnud mu igapäeva osa, või oleks see tundunud täpselt sama vastumeelne kui nüüd?
Vitamiin
Mida vabal ajal ette võtta?
10 asja, mida võiksid teada Eesti Naisest
Ärkamisaja tuules
Laulev revolutsioon oli helge ja lootust andev aeg nii Eesti Vabariigile, meie inimestele kui ka ajakirjale Eesti Naine. Sinimustvalged lipud toodi pööningute peidukohtadest välja.
Heinsaare mõttemaastikud, 5
104 aastat elukooli
„Minu kirikuõpetaja ütleb mulle ikka: hoia end, tütarlaps!“ naerab Endla Langel. 104aastane Endla armastab ligimesi. „Mina usun küll, et kõik on head! Halvaks läheb inimene kasvatusega või kes teab millega.“
Sajand mõjukaid kaanestaare
Vaadates Eesti Naise kaasi, on need ajastule iseloomulikult kaunilt kujundatud teosed, mis räägivad oma ajast.
Mulgi talust Pariisi lavadele
Kuldse juuksepalmikuga neiust sai kutseline laulja tänu õnnetule armastusele. Kauni häälega Aino Tamm (1864–1945) viis eesti rahvalaulu Euroopa metropolidesse.
Aarded Eesti kultuuriloost
Teatri- ja Muusikamuuseum tähistab 100. verstapostini jõudmist juubelinäitusega „Pöörased lood teatrist ja muusikast“. Näitusele on muuseumikogust valitud 100 eset ja neid tutvustatakse lugude ning mälupiltide kaudu.
Millises suhtefaasis oled sina?
Kuigi tundub, et iga suhtelugu on teistest erinev, on selles, kuidas me suhted kulgevad, üllatavalt palju sarnast.
Sünnitusjärgne seksielu või õigemini selle puudumine
Mu sünnitusest on möödas pea kaks aastat ja mees tahaks väga ka teist last, aga mina ei tea, kust see tulema peaks, kui me oleme nende kahe aasta jooksul seksinud vaid kolm korda. Mul lihtsalt pole enam tuju ja mees on vist nüüdseks ka juba alla andnud.
Värviliselt mustas
Seekordse moeseeria modell on Edith Karlson – andekas skulptor, kes esindab Eestit 60. Veneetsia biennaalil – koos armsa ema Lya ja imetoreda poja Nikolaiga.
Eatute naiste stiil
Peatumatus moes on palju elurõõmu. Trendidemeres troonivad kullaprooviga klassika ja eatud naised.
Vaid see on armastus
Nele-Liis Vaiksoo on kui kevadine päike, kes võidab südameid hingestatud ballaadidega. Tema elus valitseb harmooniline tasakaal – naiselikku emotsionaalsust tasakaalustab kihlatu Mihkel Nukka mehelik ratsionaalsus. Mis värvi armastus siis ikkagi on?
Joan Collins – 90 aastat populaarsust
„Ma pidin suudlema palju konni, enne kui ma leidsin oma printsi,“ on Joan Collins vanemas eas öelnud. 60. aasta juubelit tähistanud Joan napsas 32 aastat noorema produtsendi Percy Gibsoni ära nagu kanakull kukepojakese. Joan naudib õnnelikku abielu siiamaani.
Ilubrändid, mida on armastatud üle sajandi
Iluookean on suur ja lai ning sellel seilavate ilubrändide hulk lõpmatu. Kas teadsid, et on kaubamärke, mida on armastatud juba üle sajandi? Ajaproovile vastu pidanud nimed tõestavad, et kõrge vanus ei tähenda seisakut, kvaliteet ja ajatu elegants ei lähe kunagi moest.
10 iluküsimust
„Ilusaks teeb puhkus ja aeg iseendale,“ teab iluvõtme asukohta moedisainer Tiina Talumees.
Tordipidu
Eesti Naise juubelit tähistagem uhke tordiralliga! Omalt poolt valmistasin kolm soolast ja kolm magusat torti. Muide, üks retseptidest on leid sajandivanusest Eesti Naisest. Rõõmsat nautimist!
Hooajalised köögiuudised mais 2024
Toidumaailma uudiseid jagab Lia Virkus.
5 vanaemaaegset õitsejat
Minu lapsepõlveaedade taimed polnud peenest aiapoest pärit. Enamikku neist oli peres kasvatatud juba põlvkondade kaupa, neid saadi tuttavatelt või vahetati usinalt naabritega.
Põrm vestet põrmust
Rännak Defenderi kaitse all
Kui uus Defender tundub metsa minekuks liiga esinduslik, siis tuleb ümber mõelda. See auto on detailideni välja töötatud maastikusõiduks ja väline luksus on vaid boonus.
Raamatusoovitused mais 2024
Soovitab Reet Weidebaum, AK kultuuritoimetaja.
Mai horoskoop 2024
Mida lubavad taevatähed sel kuul?
Kes tahab, see tapab, kes viitsib, see virutab