Aprill
26.03.2020
Monica Bellucci: “Elus peab olema kannatusi ja kirge.”
Talle on korduvalt antud maailma kauneima ja seksikaima naise tiitel. Monica Bellucci (55) on olnud 30 aastat filmimaailma tipus, kuid tema sõnul on karjäärist olulisemad siiski armastus, emadus ja lapsed.
Reet Oja, naabritüdruk telepurgis
Kuhu kadus eetrist Reet Oja – rahva seas nii armastatud saatejuht? Kas polnud ta piisavalt jõuline, et oma ideede eest seista? Või tundis, et oli teinud kõik, mis rahvustelevisioonis võimalik?
KOLUMN | Tere, hunt, rahvusloom ja rahva nuhtlus!
Aeg lendab! Jüripäeval, 23. aprillil saab kaks aastat sellest, kui te, hunt, peenema nimega Canis lupus, saite Eesti rahvusloomaks.
KOLUMN | Igaüks peab endaks saama
Aiamuld lõhnab isu­äratavalt, inimese rohelised näpud kibelevad seda kobestama, inimese sõrmed vaatavad istutamise poole. Vara veel, aknalaual taimetõusmed alles sirutavad pead.
"Viimse reliikvia" osatäitjate otsingud │"Otsige Agnest maa alt ja maa pealt…"
50 aastat tagasi märtsis esilinastus mängufilm “Viimne reliikvia”, kogudes 772 000 vaatajat üle Eesti. Järgmisel aastal jõudis film ka üleliidulisse kinovõrku ja seda käis vaatamas 45 miljonit inimest!
Nagu kaks tilka vett
Ootamatult teineteist leidnud “kaksikõed” Liina Pulges (40) ja Kadri Sooberg-Aettik (40) murravad julgelt müüte paljulapseliste emade kohta. Nende kohtumisloost ja esimestest vahvatest vestlustest kirjutab Liina Pulges.
Elu pärast etiketti
Sunnitud vabandus
Kas andekspalumine lihtsalt vormi täiteks ja viisakuse pärast on vajalik?
Mehine pai õhksilmadele
Pitsilised koekirjad ja ühiskudumised on eesti naiste sajandite taha ulatuv traditsioon. Kuid miks ainult naiste?­
Tommi Korpela: “Armastus on seiklusfilm.”
“Anna armsamale ruumi,” soovitab tuntud soome näitleja Tommi Korpela (51), kes on võitnud kolmel korral Soome Oscariks kutsutud Jussi auhinna. Veiko Õunpuu uues põhjamaises vesternis “Viimased” mängib Tommi kaevanduse bossi.
Kodus elamise kunst
“Seda maja pole küll kunst üles leida,” jõuan mõelda, kui rootsipunase elamu klaasukse avab Tõnis Kipper. Mind võtab vastu mees, keda tunneb pea iga saarlane, teda on pärjatud Kuldmikrofoniga ja nimetatud Saaremaa Enn Kunilaks.
Täites tundeskaala õnnehormooniga
Draamateatri näitlejanna Ülle Kaljuste (62) õppis alles hiljuti selgeks, kuidas parimal moel üksinduseiilid endast eemale lükata.
Mineviku varjud
Talunaised aktifotodel │ Kaagjärve Veenused
Hiljuti ilmus hobipiltnike Johannes ja Carl Luckini sajanditagustest fotodest raamat “ Kaagjärve Veenus ”. Sellest, kuidas haruldane kogu päevavalgele tuli ja millest kõnelevad vanad aktipildid, räägib raamatu koostaja, hinnatud arst ja ajaloohuviline Tiit Meren.
“Olen häbitu ja kavatsen selleks ka jääda.”
Eksperimentaalne saksofonist ja helilooja Maria Faust (40) ei karda ebamugavaid teemasid ja kirjutas kõigile vägivalla all kannatavatele inimestele lohutuseks oma seni suurima teose “Maarja missa”.
Peatoimetaja juhtkiri │ Tasakaalu otsinguil
EESTI NAINE 96 | Ehtes, 2010
Üks pross Aida Lippinilt, teine Tanel Veenrelt. Kõrvarõngad? Tanel Veenre. Jakk? Ivo Nikkolo. See foto ilmus moeseerias, mis pühendati Eesti kunstnike ehetele.
30 hoopi kevadväsimusele
Kas oled üks neist, kellele kevad saabub suure väsimusega? Eesti Naise toimetus jagab nippe, kuidas jõudu juurde saada!
Menopausi a & o
Kuigi tavapärases tähenduses on menopaus justkui midagi täiesti tehnilist ehk kuupuhastuse ärajäämine, on see ka oluliste elumuutuste aeg.
Aplaus kätele
Nüüd, kui kindad kapinurka jäävad, on viimane aeg teha oma kätele kõlav aplaus – tõhusa hoolduse abil! Ühekordsetest ovatsioonidest ei piisa, käed vajavad tähelepanu iga päev.
Külluslikud ripsmed
Ripsmetest rääkides kehtib hästi ütlus, et ega küll küllale liiga tee. Parim ripsmetušš tegutseb nii osavalt, et kahar ripsmekaar näeb välja loomulik ja ilma tükkideta ega määri.
Kevadmood 2020
Mis valida garderoobi esimesteks kevadekuulutajateks? Midagi kerget, midagi tuttavat, midagi asjalikku! Kevadtuul paneb lehvima volangidega pika pitskleidi, vana tuttav teksariie on uue näoga ja praktilist pintsakut saab kanda nii argi- kui ka vabaajariidena. Kõike sobib käsitööga kaunistada ja omavahel kombineerida, sest miksimises peitub moe võluvõti. Tekst ja stiil ANNE METSIS Fotod MIHKEL PAJU, VIDA PRESS Modell ULLA Koht AS INTERA, POORDI 3 – TÄNAME!
Ma ei ole nii vana, et ei võiks kanda... ...dressipluusi
Kes meist poleks kandnud dressipluusi! Jooksurajal, aiatööl, marjul, vilul suveõhtul... Aga niimoodi igapäevaselt, tööl ja tänaval, kui parajasti trenni ei lähe? Villase mantli või pintsaku all, kapuuts reväärkrae peal? Mõjub nooruslikult! Ehk isegi šikilt?!
Mini pole mõõdupuu
Mul on mitu moeküsimust. Kui lühikest kleiti sobib kanda keskealisel saledal naisel – kus oleks piir? Kas viigipüksid on veel moes? Või pigem sirge lõikega kitsad püksid? Kas on veel moes kolmveerandpüksid? Ilusat kevadeootust! Kätlin
Horoskoop
Malta, nunnu nagu nööp
Malta on sama suur kui poolteist Muhumaad, nii et nädalaga jõuab tiiru peale teha.
KÖÖK Kohupiimaküpsetised kevadpühade tuules
Eestlane armastab kohupiima! Kohupiimakooke pole kunagi liiga palju, ikka ja jälle tekib soov neid küpsetada. Kas siis mõnda uut jahusorti või põnevat täidise koostisosa kasutades. Aga ka koogiklassika on praegu au sees ja kohupiimapontšikutest ei saa iial isu täis.
Hooajalised köögiuudised /aprill
Köögitoimetaja Lia Virkus jagab põnevaid hooajalisi uudiseid aprillis ja ka ühe roa, mida võiks just aprillis valmistada.
Leina puudutus
Lein kuulub elu juurde – see saadab surma, aga teisigi valusaid sündmusi. Et terveneda, on vaja silmitsi seista tõega, et sinu maailm on muutunud.
Külvajate kuldaeg
Märtsis-aprillis on igal endast lugupidaval aiapidajal aknalauad juba tärkavate taimedega potsikuid täis. Kui aga sinul veel pole, ära heitu – käes on ideaalne aeg, kus jõuab külvata enam-vähem kõike, mida hing ihaldab.
Vitamiin