August
25.07.2020
Juhtkiri ǀ Komplimendid ja töökoha romantika
EESTI NAISE KAANELUGU ǀ Kompromissid iseendaga
Kristiina Heinmets (42) mõtiskleb, et kolmanda lapse, armsa tütre sünd ja endale seatud kõrged nõudmised manööverdasid ta mõned aastad tagasi seljaga vastu seina: “Õhk sai otsa.”
Minu salaelu modellina
Aastaid tagasi Saksamaal elades kohtus lauljanna Triin Lellep Iisraeli fotograafi Ezra Gozo Mansuriga. Sealt algas nende koostöö, mis kestab siiani. Triin jagab eredamaid hetki oma lemmikfotode sünniloost.
Minu päev ǀ Hardi Volmer
Maarja Kangro: tahaks jälle arutult armuda!
Kirjanik ja tõlkija Maarja Kangro (46), kellelt on suvel oodata värsket novellikogu, ütleb, et teatud mõttes ta isegi naudib murtud südant. “Vinge inspiratsiooniallikas,” põhjendab ta.
Viimane tõeline kloun
“Kui kloun naerab, naerab temaga kogu maailm. Kui kloun nutab, siis nutab ta üksi.” Oleg Popov
Kuidas Anija naised mõisale elu sisse puhuvad
Lugu sellest, kuidas elu ühes unustusse vajunud mõisas kogub kolme kange naise eestvedamisel üha enam tuure.
Kuidas võõrustada abikaasa armukest
Elus võib ette tulla keerulisi olukordi, milleks pole võimalik parimagi tahtmise korral valmis olla. Ühest oma elu raskeimast õhtust räägib Ann Luik.
Tere, arst Arkadi Popov, selge eesti keele päästja!
Pidurit priiskamisele
LUUBI ALL | Kanepist, ausalt!
“Kanep annab tiivad, aga võtab taeva,” lausub Meelis (29), kes käib nõustamises, et kanepist hoiduda. Täiskasvanud kanepitarvitajate motiivid on erinevad: kes matab ärevust, kes muresid, kes tahab lihtsalt lõõgastuda. Kui kanepi üle kaob kontroll, kaob ka jalgealune.
Ülemvõimu kibe mekk
Laps jääb lapseks?
Kuidas ja kui palju aidata oma täiskasvanud last, et end mitte tõrjutuna tunda ja noorpere rahule jääks?
Kirju liblika suvi, 1970
Mahlased mustrid ja värsked värvid! Seda moejoonistust tahaks limpsida lusikalt nagu sidrunisorbetti.
Tarkuse ja armastuse väes
Maily (57) ja Anti Kerdo (51) kulgevad koduses Elja Tarkusteaias looduse rütmis ja jagavad oma oskust nii lähedastele sõpradele kui ka huvilistele mõttekaaslastele.
Maksa maksab turgutada
Maks töötab hoolega, et mürkained su kehasse ei koguneks. Saad teda aidata, süües seda, mis maksa toetab ja puhastab.
Ma pole nii vana, et ei võiks kanda… …botaseid ja plätusid
Tuunikaga tuunides
Mulle väga meeldib kanda tuunikaid koos retuuside, teksade ja muude pükstega, tööriietusest kuni pidulikuni välja.
Suvised iluküsimused proffidele
Kes meist poleks ilutooteid või -teenuseid valides tundnud väikest peataolekut - kuidas noppida välja parim? Aga piilume salaja ilumaailma tipptegijate tualettlauale, et näpata neilt hüva nõu!
Värskus jalgadesse!
Kuidas aidata suvekuumusest tulitavaid ja väsinuid jalgu toodetega, mis pakatavad rahustavatest-jahutavatest ja vereringet elavdavatest koostisainetest.
Daamid ja pitsid
Kui augusti pilkas­pimedal täiskuuööl ilmub lossiaknale salapärane Valge Daam, koovad üleni valges daamid terve öö Haapsalu salle. Kui Daam seda teaks, kumendaks lossiseina kuukiirtes pitsimuster!
moeankeet Mõni kujund hakkab helisema
Imepeeneid Haapsalu pitsi meistreid ühendab 1992. aastast tegutsev 65 liikmega Haapsalu käsitööselts. Nende lipulaevaks on mõistagi Haapsalu sall koos selle ajaloo, traditsioonide, tehnika ja tootearendusega
Hoidistame köögivilja­salateid
Sügisel tasub teha eestimaistest köögiviljadest purki kuumi salateid. Talv läbi on neid mugav võtta ja hea süüa! Küll lihatüki kõrvale, küll pasta- ja pajaroogades. August on hoidistamise kuu, kui köögiviljad saavad korraga valmis ja kõike ära süüa ei jaksa. Pane siis osa purki, et oleks, mida talvel nautida.
Augustikuu horoskoop
Helsingi saari avastamas
Peale poodlemise pakub põhjanaabrite pealinn vahvaid avastusretki lähisaartele. Mine terve perega! Saab looduses matkata, käia muuseumides, loomaaias ja kui veab, siis ka mõnest vabaõhuüritusest osa võtta.
Hooajalised köögiuudised
Varjulised aianurgad elama
Igas aias on kohti, kuhu päikesekiired ei ulatu. Tihti jäävad sellised alad veidi unarusse, sest arvatakse, et ega seal niikuinii midagi kasva, ja kui kasvabki, siis ei õitse. See aga pole sugugi õige arvamine. Varjuaed võib olla niisama pilkupüüdev kui päikeseküllane lillepeenar.