Detsember
27.11.2020
Juhtkiri: Kirjasõna kiituseks
Pigem ei kui poolik jaa
Marika Vaarikul (58) pole ei autot ega juhiluba. Pole suvemaja ega mugavustega korterit. Ja loomulikult pole tal ei Facebooki, Twitteri ega muid sääraseid kontosid – see on miskipärast selge ilma küsimatagi. See-eest on Marikal ta sisemine rahu.NO99 "Savisaar"
Valguses. Kristjan Lepa portreefotod
Tippfotograaf Kristjan Lepp (1974–2020) leidis valguse igale inimesele, kes tuli ta kaamera ette. Nüüd on ta ise saanud valguseks. Igatseme sind, kallis sõber ja kolleeg.
Yana Toom: tean, mis on raske aeg, mis on vaesus. Olen olnud nii ääre peal, et kohe-kohe lähen kerjama
Europarlamendi saadik Yana Toom (54) ütleb, et enam ei võta ta kriitikat hinge. Raskused on väärt kogemus, sest õpetavad enda eest seisma. Ta räägib, kuidas …
Peeter Oja: eluga saan hakkama, aga varandust korjata ei oska
“Joob elu kui viina…” Kunstnik Ado Vabbe ja tema naiste lugu
Kas on midagi erilist selles, et ühe mehe loomingus figureerib palju naisi või et mõni naine on muusana ta kujutlusvõimet ergutanud? Kindlasti pole! Ado Vabbe piltidel kujutatud naistest koorub välja kunstniku isiklik lugu.
Toidugurmaanide salakoht, kus käis õhtusööki nautimas ka proua president
Kuigi Pärnu esimene kodurestoran Kirss Toidul asub varjatud tänavasopis, on siinses köögis küpsevaid elamusi napi kahe aasta jooksul nautima jõudnud sajad toidusõbrad.
Vanem naine, noorem mees - ebavõrdne suhe või koos kasvamise võimalus?
Me ei pilguta enam silmagi, kui vanem mees võtab paarkümmend aastat noorema naise. Järjest enam ei peeta harulduseks sedagi, kui vanem naine otsustab endast palju noorema mehe kasuks.
Mihkel Mutt: mulle meeldivad naised, kelle meelest on tore, kui inimkond on kahesooline igas suhtes, mitte ainult kromosoomidelt
Kirjanik Mihkel Mutt (67) arutleb oma vahedal moel ilmaasjade üle ja räägib sellest, milliseid naisi ta hindab ja mis teda tõeliselt õnnelikuks teeb. Rohkemast saab lugeda tema vastilmunud romaanis “ Mägrad hernes ”.
Katrin Sangla: abikaasa kinkis tähtsaks päevaks meile romantilise reisi ja maksis seda tagantjärele kaks aastat
Eesti tuntumaid jumestus­kunstnikke Katrin Sangla (49) võrdleb armastust veega. “Armastusel tuleb lasta vabalt voolata,” ütleb ta.
Mihkel Raud: ma pole seda isegi pereliikmetele maininud, aga mu praegune abielu algas kirja teel
„Kuidas sa naisi ära räägid?“ küsis hiljuti üks pooltuttav aegade hämarusest. „Ei räägigi,“ vastasin kõhklematult. „Ma kirjutan.“
OOTUSE OOTAMINE
Sündimata lapsed, piiritu armastus ja abikaasa Alzheimeri tõbi. Soome presidendi lese Tellervo Koivisto lugu
Mauno ja Tellervo Koivisto elus draamat jätkus. Selles armastusloos oli nii kaugsuhte igatsust kui ka valu sündimata jäänud teise lapse pärast.
KODU, MITTE LADU | Professionaalne korrastaja: korras kodu ja vaimne heaolu on omavahel seotud
Näita mulle, milline on su kodu, ja ma ütlen, kuidas sa end tunned – vaimse tervise spetsialistid arvavad, et segamini kodus on pilla-palla ka inimese meel.
Eva Luigas: mu maailm kukkus kolinal kokku, kui teksapükste asemel ulatas isa mulle tüki maitsetut krimpleenriiet
Ühel kenal sügiskargel päeval sattusin kunagise kolleegiga mõnda aega sama teed kõndima. Juttu jagus meil maast ja ilmast – alates ülekäte läinud poliitikategelastest, salakavalast koroonakollist, distants­õppeagooniast ja lõpetades hoogsalt läheneva jõulutralli üle­elamisega.
Sületäis meelespidamist
"Tere Teile siit lukku keeratud Saaremaalt. Olen ajakirja kirglik lugeja ja tellija olnud juba üle 40 aasta...”
Aasta lõpus räägitakse ikka imedest. Imelugu on rääkida ka Eesti Naise toimetusel ja algab see abipalvest, mida ajakirjas kuulutasime...
Greip, spinat, muna. 10 toitu, mis aitavad langetada või hoida kaalu
Pühad tulevad suurte söömaaegadega. Õnneks on võimalik enne ja pärast pidusid teha teadlikke valikuid, pistes suhu seda, mis täidab küll hästi kõhtu, kuid ei anna palju kaloreid.
Ma pole nii vana, et ei võiks kanda... ...ruudulist
Sel sügisel tasub end ruudu-­usku ristida. Ruudud ei lähe kunagi moest, lihtsalt ilmuvad kord jõulisemalt, kord tõmbuvad tagasi.
Sära peol nagu staar
Pühad ei tohiks ometi mööduda tähistamata – paraja annuse sära ja glamuuri saab tuua ka kodumiljöösse! Õige meeleolu loovad kaunis meik ja soeng. Võta inspiratsiooniks pahvikslöövalt kaunid filmistaarid!
Katrin Lust jagab moevihjeid: riietumine olgu lõbus!
Telesaatejuht Katrin-Linda Lusti (38) garderoob köidab tähelepanu nagu tema legendaarne “Kuuuurija” ja sel hooajal alanud heategevussaade “Hingesoojus”.
Midimantliga
Millised mantlid on sel talvel moes? Kannan enamasti sooja mugavat parkat, kuid pidulikeks sündmusteks hangiksin mantli. Millele tähelepanu pöörata? Merit
Moeankeet Mugavad ja ajas vastupidavad
Kui disainer Thea Pilvet-Martinson 25 aastat tagasi detsembrikuus oma Althea nime kandvale moemärgile aluse pani, soovis ta luua brändi, mis elaks disaineri nimest sõltumata iseseisvat elu ja võimaldaks aja jooksul luua eri stiile.
Võta aega
Hetk enne õhtu musta sametit lööb hõõgvele silmapiiri leekivsiidine serv. Linn süütab tulede keed, katusepanoraamil sädelevad šampanja ja kallitest kividest pärliread. On kõige pimedam aeg. On aega võtta pisutki pidulikumalt.
7 RETSEPTI | Pidulik jõulubrantš
Mida jõuluks lauale panna? Proovi midagi uut: jõulutähte, peedisalatit, maguskartulit spinati ja kikerhernestega, teriyaki-lõhet lehtkapsa­tšipsidega, punase riisi salat kapsa ja avokaadoga, jõulurull mascarpone-viigimarjakreemiga ja pehme mandlipiparkooke.
Horoskoop
Unistuste pulmad paradiisisaarel
Ivar (30) ja Jaanika (31) on armas paar, kes on koos olnud juba keskkoolist saati. Kihlusid noored varakult, kuid pulmadeni kuidagi ei jõutud. Kuni ühe päevani, kui Jaanika käis ilusalongis – ja see muutis nende elu. Ivar räägib nende loo.
Miks on juhusuhted, üheöövahekorrad või “kähkukad” võõraga nii soovitud kui ka vihatud?
Kuidas olla mehelik täiskasvanud mees, samas ka naljatlev hambamees? Olla mees, kes on ühtaegu mehine, aga ka mänguliselt lapsemeelne, koos oma naise ja lastega.
Hooajalised köögiuudised jõulukuul
Uusi raamatuid soovitab Reet Weidebaum, AK kultuuritoimetaja
Sammal, käbid, potililled. Pilkupüüdva jõuluseade tegemiseks pole palju vaja
Niipea kui kaubanduses hakkavad jõulukellad hüüdma, tekib endalgi tahtmine kodu jõululainele sättida. Lihtsat lauaseadet õpetab tegema Leeri Lillesalongi florist Marek Jakobi.
VITAMIIN